Miky
rodinný člen KLANu
- 237
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Jsem to šel zkontrolovat a všechno podle originálu
Ahoj po deseti tis bude lepe..Ahoj,
Po kolika km doporucujete vymenu oleje u GJ 2.0 121kw? Jezdim hodne dalnice. Na moji stare GH jsem menil po 10-15tkm. U GJ to asi bude stejne ze?
Diky za pripominku.. ja jsembdosud zil v prave domneni, ze dalnicni provoz stalou rychlosti treba 140km/hod .. zatezujeme olej vice (diky otackam)U benzínu a při dálničním provozu do rychlostních limitů bych to klidně nechal na 20. Benzín se z oleje stačí vypařit.
Me to prave v tom Nemecku vzdy neco vice zralo olej, kdyz jsem jel tech 140+..Na druhou je pravdou, ze u Sky Activu jsem zadny ubytek zatim nepozoroval ani pri jizdach delsich ( vic nez 1300km ) za ty dva dny co jezdime z Londyna do Phy.Vždyť to nic při těch 140 netočí. Jako kdybys to tavil pořád po Německu, tak neřeknu, tam asi jednak něco vezme a také olej bude rychleji degradovat. Když to není turbobenzín, tak se to ani tak nepřehřívá.
V nasich podminkach je 0W 30 i 5W 30 vhodnejsi..tvori tlustejsi film mezi valcem a stenou bloku.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Dekuji !
Oky a ted mi povez co mam lit do me mazdy když vsude rikaji neco jineho a take leji neco jiného. Ani zde se nikdo neshodne.
Viz: https://www.mazdaklan.cz/threads/pr...oru-skyactiv-g-mazda-original-oil.1374/page-2
Preco to riesis na novom aute?? Nechaj to na Mazda servis, pokial je auto v zaruke...Ak tam das nejaky iny svoj vymysel z inej znacky (aj ked by bol s rovnakymi parametrami), zbytocne budes musiet vysvetlovat, riesit a dokazovat pripadny problem s motorom, ze to neni olejom. Zbytocne zasievas zrnko starosti Tiez som dnes preventivne menil olej pri 5000km a kedze Mazda v tech.specifikaciach a pokynoch predpisuje nejaky konkretny svoj olej (u mna som zistuil ze je to 0W-30), neriesil by som to zatial iny olej inej znacky, ako to tu riesia ti, co maju 10r auta... Po 5 rokoch davaj co chces Moj nazor... Jazdi a vychutnavaj si nove auto. Aj tak ho asi za 3r vymenis, ci nie?
Asi jsi neprosel celý odkaz protože v Německu dávají do CX-5/G 5W30
Mně dali do nové CX-5/G olej 0w20 , což je ten samej olej jako dávali do předešlé verze!
Proc se o to zajimam?
Protože nová CX-5 ma nejen "novej" motor ale má nově i kurvítko - vypínaní prvého a čtvrtého válce , což podle mne nebude úspora zadarmo a bez změny nezůstane ani náročnost mazání něčeho co nemaká (olej zteče) a pak se to má rozběhnout ... predstav si to v počtu miliónů .... za rok - nechce se mi věřit ze tam nebude vhodnejší olej ktery zanechá víc filmu na stěně kvůli opětovnému rozjezdu až elektronika usoudí že první a čtvrtý válec už nemají lenošit
Chci si nejen užít klidné 3 až 4 roky ježdění, ale chci auto i po těch letech dobře prodat s klidem na duši že bude i kupec ještě dlouho spokojený.
Ps. Víš jak je to když se podělá něco drahého- všichni se snaží dát od všeho ruce pryč a pak začne kolotoc dokazovani nervů a cela záruka je na pikaču , motor vylagrovanej nebo nacatej uz nikdy nebude zanovni a dnešní mechanici už také nejsou staří fachmani - dobrého mechanika aby jsi hledal jako jehlu v kupce sena.
Hmmm, takže ty to všetko chceš vyriešiť tým olejom? A aký olej dávajú v origo MAzde v CZ?
Je to potom veľmi zvláštne, ak v DE dávajú podľa predpisov Mazda olej 0W20 a v CZ napr. 5W30... Niekto z nich potom nedodržuje Mazda štandardy, ináč si to neviem vysvetliť. Ja som tiež protestoval, keď som videl ako mechanik berie bandasku 0Wxx a nie 5W30 čo som očakával. Po mojej výhrade že ho nechcem ma ubezpečili, že do motorov 2017-2018 musia dávať 0W30, čo ma upokojilo (mal som obavy že dajú 0W20).
Aj tak by ma veľmi zaujímalo, aký olej dávajú priamo v Hirošime do nových áut na linke, no to asi nezistíme tak ľahko...
Mazda Kolin dexelia 5w30 tyka se to moji cx3 2017 !
Ne, tím se vše nevyřeší, ale je to jedna z věcí na kterou by se neměl házet bobek protože je auto v záruce.
v české Mazdě (aspekta) dávají do nové cx5ky stejný olej jako do starší cx5ky je to olej 0w20.
V jiné české Mazdě dávají zase něco jiného
v německé Mazdě dávají do cx5 pro změnu 5w30
PROČ AUTORIZOVANÉ SERVISY NELIJÍ VŠICHNI STEJNÝ OLEJ DO BENZÍNOVÉ MAZDY r.v. od 2017 CX 5 2,5 L ?