Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Ahoj, olej dej třeba Ravenol VST 5W-40 a jako proplach použij spíš BG109 EPRČau, zkoušel jsem prohledat snad už celý vlákno, ale stejně jsem z toho jelen. Snažim se přijít na to, jakej olej dát do m3 bk 2003 2.0 110kw MT LF50 s údajně 170000km. Doufám že mi odpustíte že i přes plný vlákno pořád nerozumim, co do toho, jelikož jsem krátce řidič (5 měsíců) a ještě kratší dobu majitel auta (skoro 2 týdny). Co je v autě teď jsem se nedozvěděl, žádná samolepka nikde, manuál nebyl, ale podle toho co jsem dopátral na netu si myslim, že by to měl být nějaký 5w-30 ACEA A3 (normu A3 mi doporučili v jedný prodejně, kde jsem se byl zeptat, viskozitu jsem se dočetl tady). Stejně se ale radši ptám tady, protože nemám tušení jaký jsou vůle a co si člověk může dovolit a co ne. Vyhledávač na oleje.cz mi doporučuje Dexos 2 5w-30 s ACEA C3 nebo Mannol Dexos taky s C3kou, takže už jsem z toho páv. Filtr podle doporučení MANN W 712/73 a k tomu asi není na škodu rovnou proplach s Liqui Moly proplachem motoru, jelikož nevím co je v tom teď. Díky za jakoukoliv radu/opravu, jestli jsem něco pochopil špatně.
Ak nezerie olej tak hociktory 5w30, ak zerie tak daj 5w40 co splnuje normy. Ak chces na istotu daj ravenol vst 5w40
Dej tam Valvoline MaxLife 5W/10W-40 a mas to a nic nestuduj okolo. Neni to operace mozku. Proste olej. Je i levny a nemusis zbytecne mrhat love na radoby snobsky znackyČau, zkoušel jsem prohledat snad už celý vlákno, ale stejně jsem z toho jelen. Snažim se přijít na to, jakej olej dát do m3 bk 2003 2.0 110kw MT LF50 s údajně 170000km. Doufám že mi odpustíte že i přes plný vlákno pořád nerozumim, co do toho, jelikož jsem krátce řidič (5 měsíců) a ještě kratší dobu majitel auta (skoro 2 týdny). Co je v autě teď jsem se nedozvěděl, žádná samolepka nikde, manuál nebyl, ale podle toho co jsem dopátral na netu si myslim, že by to měl být nějaký 5w-30 ACEA A3 (normu A3 mi doporučili v jedný prodejně, kde jsem se byl zeptat, viskozitu jsem se dočetl tady). Stejně se ale radši ptám tady, protože nemám tušení jaký jsou vůle a co si člověk může dovolit a co ne. Vyhledávač na oleje.cz mi doporučuje Dexos 2 5w-30 s ACEA C3 nebo Mannol Dexos taky s C3kou, takže už jsem z toho páv. Filtr podle doporučení MANN W 712/73 a k tomu asi není na škodu rovnou proplach s Liqui Moly proplachem motoru, jelikož nevím co je v tom teď. Díky za jakoukoliv radu/opravu, jestli jsem něco pochopil špatně.
Leží v dílně pod stolem v šeru a i když venku mrzne,tak tam je minimálně tak 5-10°C.Díky.?Největší problém je to nechat na slunku a v mrszu dlouhodobě když ten olej nepracuje. Podle toho co říkáš by to mělo být v pohodě a drobný nedoststky srovná porce aditiv z novýho balení
Správně/Bezpečný je cokoliv mezi půlkou rysky a FULL a u Sky-G 2.5 se doleje alepoň 4,5 litru novýho oleje - to se dá považovat jako dopře provedená výměna.Zdravím, dnes jsem absolvoval servis ve Fryštáku. Měnili mě olej(vlastní), a dali tam 4,4L střed mez ryskama. Ve Zlíně mě tam 2x dali olej aš po vrchní rysku, tak se ptám, co je správně. Já myslím ten střed, jaký na to máte názor. Dík.