Já teda nechci přilévat do ohně v tomhle tak trochu "flame", ale protože mě focení (např. pro český Forbes) částečně živilo, tak snad video není tak vzdálené... GoPro mám, takže nějakou představu o schopnostech těchto krabiček taky.
A samozřejmě pokud bych si mohl vybrat, budu chtít kameru do auta s 4k a min. 60fps, protože větší rozlišení (4k = 8.3mpx není nic, s čím by si neporadil jednoduchý širokoúhlý objektiv, kde nemusí být korigováno soudkovité zkreslení linií, pokud bude dobře navržený; větší výzva jsou rozlišení jako 24mpx na malém snímači...) znamená větší šanci, že i SPZ v dálce — což nemusí být ani tak daleko s širokoúhlým objektivem na většině kamer — bude lépe rozpoznatelná, a větší fps zajistí, že se spíše najde v každé jedné vteřině nějaký ostře exponovaný frame. U nehod jde taky často o milisekundy, např. doba jemného dotyku karosérií aut přede mnou.
Samozřejmě asi nikdo tu nechceme srovnávat nějakej čínskej no-name 4k shit oproti top Garminu s "pouhým" FHD. Pak je docela pravděpodobný, že Garmin vyhraje, ale ideálně čekáme na moment, kdy Garmin, nebo někdo s podobným renomé, udělá 4k kamerku. U nich bude téměř jisté, že kvalita optiky, snímače i signal processingu bude adekvátní rozlišení.