• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
Pre info, možno niekomu pomôže pri výbere veľkosti karty do dashcam.

Full HD 1920 x 1080 30fps 1 min. záznamu 103,1 MB
Full HD 1920 x 1080 60 fps 1 min. záznamu 149,2 MB
Quad HD 2560 x 1440 30 fps 1 min. záznamu 149,5 MB

Môj poznatok, QHD 30 fps, vnímám ako kvalitnejší záznam, než FHD 60 fps, pričom obe majú takmer identickú veľkosť na karte.
jak je to s porovnáním čitelnosti spz při vyšších (50+) rychlostech? FHD60 vs QHD30?

jak je to s porovnáním čitelnosti spz při vyšších (50+) rychlostech? FHD60 vs QHD30?
Ja blbec , som si záznamy z FHD 60 fps neodložil na porovnanie a kamera všetko prepísala. Takže musím odznova začať....
FHD 60fps. záznamy sa mi ale zdajú po pamäti menej kvalitné , ako QHD 30 fps , ktoré sú vo všetkom lepšie.
Zo záznamu počas dňa, viem prečítať úplne všetky evid. čísla všetkých áut. Skúsim záznam niekde hodiť na youtube.
Bohužial som, ale nechal na kamere zapnuté WDR aj pri QHD.
Za tmy, nie že evidenčné čísla , ale ani autá nie sú rozpoznateľné. viď foto
Pripisujem to prílišnej citlivosti kamery na svetlo kvôli zapnutému WDR.
Už vidím, že to bude na dlhšie testovanie, čo ako správne nastaviť .....
ako som zistil, ešte môžem nastavovať aj frekvenciu záznamu na 50Hz a 60Hz ....bŕŕŕŕ , to je už na mňa veľa

2020-02-03.png2020-02-03 (3).png 2020-02-03 (4).png

Poslední úprava:
To odpovídá tomu co jsem říkal, že 60fps je strouhnuty na kvalitě, aby bylo ve stejné jako ta 30fps, muselo by to mít aspoň 200MB

FHD 60fps. záznamy sa mi ale zdajú po pamäti menej kvalitné , ako QHD 30 fps , ktoré sú vo všetkom lepšie.
Zo záznamu počas dňa, viem prečítať úplne všetky evid. čísla všetkých áut. Skúsim záznam niekde hodiť na youtube.
Zobrazit přílohu 26191Zobrazit přílohu 26192 Zobrazit přílohu 26193
Co mi někdo říkal, tak právě ten rozdíl ve fps je poznat hlavně přes den (a v rychlosti), v noci je spíš na škodu. Takže pokud je to čitelný, tak se přikláním k QHD

Správně by to mělo být stejně čitelný jen plynulejší, bohužel výrobci těch 60FPS przní

Karta by měla mít trochu rezervu aby nedošlo na trhání a to Viofo při nastavení plné kvality s H.264 kodekem to využije :D

Tak jsem vcera ve Zlatem Andelu nalepil alespon predni kameru, v rychlosti probehl nastaveni a zkusil to tak nechat. Musim rict, ze nocni snimky zatim nic moc. Ale pres den to vypada docela pekne. Nastaveno na 4K@30FPS, defaultni kodek. Rano jsem si jeste nasadil polarizacni filtr, ale nevim, jestli ten bude mit vliv na nocni kvalitu.

Nocni jizda
https://drive.google.com/open?id=11yhTdN1zrkavlEZkxCt3iVeGQNYg2gcN

Dopoledni jizda (s filtrem)
https://drive.google.com/open?id=1MIMcrqkRopX077SfwguRVKZ0X8QJ7SGQ

Tak jsem vcera ve Zlatem Andelu nalepil alespon predni kameru, v rychlosti probehl nastaveni a zkusil to tak nechat. Musim rict, ze nocni snimky zatim nic moc. Ale pres den to vypada docela pekne. Nastaveno na 4K@30FPS, defaultni kodek. Rano jsem si jeste nasadil polarizacni filtr, ale nevim, jestli ten bude mit vliv na nocni kvalitu.

Nocni jizda
https://drive.google.com/open?id=11yhTdN1zrkavlEZkxCt3iVeGQNYg2gcN

Dopoledni jizda (s filtrem)
https://drive.google.com/open?id=1MIMcrqkRopX077SfwguRVKZ0X8QJ7SGQ
Záběry v noci mimo světlo mi přijdou hodně dobrý :) možná je to aji těma světlama :D
Co sem měl možnost porovnat, tak polar. filtr ty noční záběry ztmaví, takže aji přes den (abych nemusel myslet na to, že to musím sundat) ho nepoužívám.

Ja keď dám dole polarizačný filter tak mám natočený len odraz palubnej dosky v okne :rolleyes:

Aj na predošlé kamery som si ho bastlil svojpomocne, som rád že Viofo má v ponuke originál diel, ktorý pasuje a nepadá. To stmavenie mi za to stojí, nie je tak výrazné.

@Ter Leeloo II kvalita dobrá, jen je vidět to přesvětlení v noci, možná pomůže snížit EV (hodnotu expozice) ale nejde to zřejmě nastavit zvlášť pro den a noc

To nedělá filtr, přijde mě že světlost ve tmě mají umělé zvýšenou saturací bílé barvy pak to dělá večer ten problém co vidíme všichni. Přitom by myslím bylo lepší tu saturaci nemít, sice by značky nebyly silně bílý ale lehce šedý, nicméně by byly čitelný jako na mé oblíbené kameře DAB211.

Jinak ve dne má Viofo záznam pěkně detailní, ale při jízdě v tunelu je to jak večer... Uvidíme, třeba vyjde aktualizace FW kde to bude mírnější

Zatim jsem nevymyslel, jak si dam na zadni okno tu druhou kameru. S predni kamerou jsem byl nakonec prijemne prekvapen jeji kompaktnosti. Bezproblemu jsem si vybral misto a nalepil. Vzal jsem na milost i takhle to reseni s displejem. Ale ta zadni je nejaka ... velka, divne tvarovana a originalni kabel je tlusty tvrdy s dlouhym konektorem, takze se vlastne ani poradne ta kamera neda dat na kraj okna s kabelem smerem ke kraji.

Ale zatim vse tocim na tu 512 GB kameru, uvidime, az tam bude vic dat.

EDIT: Sorry za tu cestinu, jak ji moc nepouzivam , pisu jak kun.

Ja jsem ted s novym autem dostal kameru Nextbase GW380. Po vsem strankach fajn.
Ani nevim, ze zatim zrcatkem je. Az ji poradne otestuji, tak sem prihodim dalsi poznatky.

Dotaz vsak zni : jak dlouhy zaznam se mi vejde na 32GB SD Card, tedy abych vedel, kdy mam data stahnout, aby se pak neprepisovaly.

Diky za RE:

Poslední úprava:
Back