• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
Upřímně, já se ani nedokopal k přehození mini 0806, co mám ze staré šestky, do nového auta a to je přes rok a půl staré. :D

vzhledem k relativně rychlé výměně aut jsem narychlo koupil skladově dostupné zboží. A protože jsem taky línej, tak jsem požádal Car Star o namontování kamery ještě před předáním :D

Koupil jsem https://www.alza.cz/mio-mivue-j85-wifi-2-5k-qhd-d5468478.htm a k tomu zadní kameru MIO Mivue A30 a jsem celkem spokojenej. Chtěl jsem co nejmenší kameru bez displeje dopředu a kameru dozadu, jelikož se to už párkrát vyplatilo mít :) Chtěl jsem dual bez displeje s WIFI. Kvalita záznamu přijatelná, rychlost wifi příšerná, takže pokud potřebuju stáhnout video, stejně vyndavám kartu ven. Ale na stáhnutí náhledu pro PČR je rychlost wifi dostačující...

@Vitus Za ty peníze už jsi mohl mít to Viofo, displej se dá vypnout a diky zkosení není ani tak velká

pro moje účely je to zcela dostačující..... já to potřeboval na hned :)

Ja to vidím zas tak že když za defakto stejný peníze můžu mít to nejlepší tak proč to nevzít, než platit stejně za dnes už zastaralou technologii :)

Ja to vidím zas tak že když za defakto stejný peníze můžu mít to nejlepší tak proč to nevzít, než platit stejně za dnes už zastaralou technologii :)
Ak preferuješ, zastávaš taký prístup, ako píšeš, de-facto , si už ani mazdu nemal kupovať . . .

Myslím, že o 1-2 roky tu budeme môcť čítať X sťažností od Ter Leeloo II o problémoch jeho dashcam-u a -0-(nula) sťažností od Vitus-a.

@lakilaki i když se to z počátku zdá divný tak právě tímto pohledem mě v cenové relaci vyšlo nejlíp GH. Řekl bych že obě kamery budou fungovat a řekl bych že bez stížností, jen jsou za téměř stejnou cenu s rozdílnou kvalitou obrazu a o to přece u kamery jde, protože dokonalý světelný podmínky jsou málokdy , nehledě na poměrně velkou ztrátovou kompresi záznamu u Mio.

Myslím, žes neudělal chybu :) na kolik přišla?
Stala me 264.45 GBP. Bylo to jeste s hardwire kablikem (ktery by nejspis nebyl uplne potreba) a polarizacnim filtrem. Nejlevnejsi to nebylo, ale ja sel cestou mensiho odporu. Pokud bude fungovat, tak mi to vubec srdce netrha. Objednano ve stredu, pak mi teda na den zablokoval Amazon ucet, takze v podstate ve ctvrtek a dorazila nasledujici utery DPDckem. Takze nejake debaty o tom, co je/neni skladem me teda take nechavaji v klidu :D.

Myslím, že o 1-2 roky tu budeme môcť čítať X sťažností od Ter Leeloo II o problémoch jeho dashcam-u a -0-(nula) sťažností od Vitus-a.
Tak ja si klidne postezuju, protoze nakonec za nejakou cenu ocekavam nejakou slusnou funkcionalitu.

Jinak tu MIO MiVue J85 ma muj byvaly kolega a porad na to brbla. Ostatne na Alze ma i svou recenzi ... s jednou hvezdickou jako firma z Prahy z 14.09.2019. Ale je to presne o tech ocekavanich. Takze nakonec me vlastne take odrazuje.

Tak ja si klidne postezuju, protoze nakonec za nejakou cenu ocekavam nejakou slusnou funkcionalitu.

Jinak tu MIO MiVue J85 ma muj byvaly kolega a porad na to brbla. Ostatne na Alze ma i svou recenzi ... s jednou hvezdickou jako firma z Prahy z 14.09.2019. Ale je to presne o tech ocekavanich. Takze nakonec me vlastne take odrazuje.

Áno som si istý , že keď VIOFO bude u Tebe blbnúť , tak budeš medzi prvými, kto to sem napíše na plné ústa.
Preto som o tom aj písal, že si to o rok-dva budeme môcť prečítať.

Tvoj byvaly kolega v Alza recenzii na MioMivue J85 vytýka také záležitosti, ktoré sú nad schopnosti , možnosti dashboard kamier.
Vytýkať že manager software na prezeranie záznamov z Mio kamier, ktorý je zadarmo , nie je na úrovni špecifických video strihových softwarov , vyznieva múdro v recenziách, ale je to mierne povedané, prehnané.
Posudzovať úroveň SW podľa toho , že pri českom preklade niekto prehodil názvy dní čtvrtek/středa, neznamená, že má pravdu.
V iných jazyk mutáciach je to OK.
Ale ako som už písal Mio má veľké množstvo kamier z ktorých si môže vybrať každý , kto akú kameru potrebuje , na čo má.
Tvoj bývalý kolega si vybral dashcam zle, nie podľa svojich očakavání. Svoje nesplnené očakávania, opisuje, ako nedostatky MioMiVue kamery.
Je treba určite čítať a brať v úvahu aj takéto recenzie, ibaže treba sa aj zamyslieť nad obsahom takých textov.
Mne takisto MiVue J85 nevyhovuje , preto som si ju ani nekupil.

Fandím Ti, aby si aj Ty s Viofom bol tak spokojný, ako ja s MioMiVue

já s ní nemám sebemenší problém, kdykoli potřebuju záznam, tak ho mám, nic jinýho od toho nečekám. Jediný, co jsem mi lezlo krkem je to, že ta věc neustále mluví. I po vypnutí všech pro mě nesmyslných funkcí mě to stále po zapnutí auta vítá, sděluje že se záznam náhrává a GPS funguje, ale na to jsem si zvyknul :). Takže za mě určitě spokojenost.

Poslední úprava:
Mne na Xiaomi kamere vyhovovalo prehľadné sťahovanie záznamu do mobilu cez Wifi - dalo sa pred sťahovaním vystrihnúť len zaujímavých 10s a nebolo potrebné ťahať celé 3min video a niekde ho potom strihať, to mi teraz chýba trošku.

Mne na Xiaomi kamere vyhovovalo prehľadné sťahovanie záznamu do mobilu cez Wifi - dalo sa pred sťahovaním vystrihnúť len zaujímavých 10s a nebolo potrebné ťahať celé 3min video a niekde ho potom strihať, to mi teraz chýba trošku.
MioMiVue majú možnosť nastavenia dĺžky videosekvencií na 1,3,5 min.
Nie je to tak v dashcam-och iných značiek ?!

Býva možnosť inej dĺžky, ale sú udalosti, ktoré netrvajú ani minútu (srnka cez cestu), a potom sú tu udalosti, ktoré nechcem lepiť z minútových klipov (prejazd nejakým pekným miestom). Preto mám nastavenú najdlhšiu možnosť a radšej si vystrihnem zaujímavý úsek, ale každý už podľa svojich preferencii ;)

Asi som fakt lenivý, ale ak si mám vybrať medzi:
1) zobrať mobil, zapnúť apku, podľa náhľadu alebo dátumu nájsť video, označiť začiatok a koniec a dať stiahnuť
2) vytiahnuť kartu, ísť s ňou do bytu, zapnúť počítač, hľadať na sd karte medzi videami to pravé, stiahnuť ho do PC, zapnúť program, skrátiť video, uložiť upravené video a hlavne nezabudnúť vrátiť kartu do kamery

vyberám si možnosť 1.. :D

Ja vyberám 3. možnosť,

Kameru v aute pripojim cez USB do tabletu (do NB) kamera funguje, ako USB flash.
V manager software od Mio, vyhľadám sekveneciu podľa dátumu, presného času,
Sekevenciu 1min videa skrátim, alebo ponechám celú (103MB), a click na youtube tlačítko.

No a celý svet sa ihneď môže pokochať na videu, na ktorom blbý chodec s telefónom na uchu, mi beží na červenú pod auto.

Back