• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
No ... ja porad nemam do druheho auta kameru a chci ji. Ale porad jsem se nezbavil dojmu, ze ten trh s kamerama je divny. Ja nemam problem zaplatit penize, ale nemam za co. Ja proste nevidim nic, treba i drahe, kde bych mel pocit, ze to je z vetsiny uhlu pohledu kvalita.

Soucasne BlackVue DR750S-2CH sice funguje a ma fyzicke provedeni, jak vyzaduji. Ale v praxi bych to zaradil spis jako nejaky prumer. Kvalita obrazu zadna slava, appka obas nefunguje tak, jak bych si predstavoval, ofic. podpora jen pro 128 GB karty, ikdyz 256 mi tam funguje, obcas se (asi) restartne za jizdy (protoze povida).

Ok, mozna kdybych mel kameru za 1500,- tak bych nad tim mavnul rukou. Ale nemam a hlavne proste takovou kvalitu nechci.

Normalne jsem premyslel, zda si do auta nedat spis nejakou lepsi actioncam, ale nakonec to auto stejne vyzaduje trosku jinaci rezimy provozu.

pokud ti jde o kvalitu bez ohledu na korunu a místo pořízení tak Rove Stealth 4K , je na amazonu nebo ebay, teď nevím kde, za 170USD + pošta. Pokud to chceš koupit u nás tak Viofo A129 Pro za 4000Kč (doporučil bych připlatit 1000Kč za variantu Duo se zadní FHD kamerou).
Action cam je nevhodná. Nenahrává krátký smyčky, nemá G senzor takže v případě incidentu záznam automaticky nezamkne, nemá GPS pro informaci o lokaci incidentu, nespouští se nahrávání automaticky s nastartováním, když se zaplní karta nepřehraje nejstarší záznamy - napíše Card full a vypne nahrávání atd ... Výjimka je možná SJCAM SJ8 Pro a novější která má Car mod , ale furt to není plnohodnotná náhrada autokamery.

Niektoré akčné kamery majú možnosť zapnúť "dashcam" mód, kde sa premazávajú staré videá a robia 3min sekvencie..

Ale takú kameru by som si dal asi do kamiónu alebo autobusu, v osobnom aute to vyzerá divne.

Jistě ale jak jsem řekl , není to plnohodnotná kamera do auta , leda jak říkáš ty, zapnout a pak jet 6000km někam na druhou stranu Evropy.
Koukni na ty 2 co jsem psal, je to to nejlepší co teď můžeš pořídit, Viofo má navíc CZ / SK menu, i když to pro většinu z nás není priorita

Viofo je za mňa super, ako pozitívum beriem, že sa na okno nalepí GPS modul do ktorého ide kábel a kamera sa nacvakne na to, takže v prípade potreby sa veľmi ľahko demontuje.

Nevýhoda je že v prípade verzie duo sa kábel zadnej kamery zapája do kamery, takže výhoda je fuč.

Záleží jak to bereš, sice nemůžeš přenášet obe kamery ale zas nemusíš do aut kupovat pokaždé sadu za 5tis, ale jen zadní kameru se zdrojem za 1500 nebo jen zdroj za 500 když ozelis zadní kameru

Ale prečo sa aj tá zadná kamera nedá zapojiť do GPS modulu aby sa nehýbalo s káblami.. Na to narážam.

Tak ono je jedno jestli ji zapojujes do přední kamery nebo do GPS modulu. Problém je že bys vždy musel vytahat a v druhým autě schovat kabely protože ta má kabeláž bohužel napevno

@no_hits ja vim, me se libi, ze jsi tu vypsal sve doporuceni. Ja mam akorat takovy svuj osobni blok k tomu, ze kdyz ma kamera displej, ze se mi najednou nejak "nelibi", protoze pro me je to zbytecnost a zbytecne to "zvetsuje" fyzickou podobu kamery. Ikdyz aspon to Viofo vypada decentne.

Ja vyzaduju dualni kameru. Takovou, ktera bude trvale v aute, tedy idealne nejakou malo napadnou. Tedy zadne prisavky, idealne malou velikost. Chtel bych parkovaci rezim a protoze vysoka kvalita, dualni kamera a parkovaci rezim celkove zere hodne kapacity, tak by ta kamera mela podporovat velike kapacity karet (256+ GB). V praxi to nakonec mam tak, ze mam ke kamere karty dve. Protoze, kdyz si chci neco odnest domu, tak jsem obcas kartu zapomnel v notebooku, takze mam jednu vzdy v aute a dam ji tam misto puvodni s pozadovanym zaznamem. Ted mam dve 256 GB karty. A k tomu bych chtel poradnou kvalitu obrazu. To jsou me zakladni predpoklady.

A proto se mi hur hleda, co by me zaujalo. Vubec nejradsi bych rad nejake technicke provedeni jako ma treba tato ... ale nic takoveho slusneho jsem v podstate nenasel :(.
https://www.amazon.co.uk/KOONLUNG-K1S-Camcorder-Recorder-Records/dp/B01M9EK58X

ten display kamery se hodí, když ju člověk lepí / přisává na sklo, aby viděl to, co vidí ta kamera. Jinak by musela mít kamera wifi / bt na propojení s mobilem. Taky nastavení by se dost blbě dělalo bez displaye.
ta mini 0806 umožňuje připojit zadní kameru a má 2 sloty na 128gb karty (tzn. 256gb). Nicméně je někdy z roku 2014, takže už taky není nejnovější...

WiFi/BT propojeni s telefonem beru jako samozrejmost v pripade, kdy kamera nema displej. Ono kdyby to spolehlve fungovalo u toho BlackVue, tak je to parada, ale u me nefunguje. Sice to obcas videa nacte, ale ne vzdy jdou v appce prehravat nebo stahnout, rychlost take mizerna. A nejak stabilnejsi to neni ani kdyz se mi kamera pripoji na domaci WiFi po prijezdu k baraku.

Já si furt stojím za tím že velká karta má výhodu akorát v tom, že trvá dýl než jí dojdou zápisy (stejně jako SSD) jinak její kapacita zas tak důležitá není protože i v tom parkovacím režimu se v případě kolize ten záznam uloží. Citlivost můžeš nastavit. Vyjimka je režim motion detection, kdy se to spustí při každým zaznamenaným pohybu, i když v tomto případě se každej záznam nezamyká.
A další věc u Viofo A129 Pro se 128Gb kartou a maximálním datovým tokem 50MB/s (H.265) se na kartu vleze cca 5h50min. Takže se v nejvyšší kvalitě v parkovacím modu neuloží ani celá noc nebo pracovní směna.

Tady si můžeš spočítat délku záznamu
dashcamtalk.com/recording-time-calculator/

Poslední úprava:
Tak to je proste o lepsim pohodli. Obcas si chci z karty neco prohlednout, ale nevzpomenu si kartu vyndat jednu jizdu, druhou a ... uz je to treba premazane (pokud to neni nesmazatelny event). Takze proto velkou kartu. Je tam vetsi "rezerva". Ale jinak mas pravdu.

Joo to se mě stává taky, přitom stačí zmáčknout jedno tlačítko aby se zaznam zamkl, ale v tu chvíli mě to ani nenapadne

Takze uz jsem to nemohl vydrzet, takze jsem zavrel oci a neco objednal. Tak beda vam! A ano, ja vim, ze jste tu nemluvili o 4K verzi, ale rikal jsem si, ze ji proste zkusim ...

20200121_103151-opt.jpg

Taky jsem se na ni včera díval...

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk

Ja vzal cilene "jenom" full-hd verzi (A129Pro Duo). Ne tak kvuli cene, spis proto 4k je 4x vic bodu nez full-hd, a to pak misto na karte rychle ubyva...

A129 pro duo je vždy 4K ale dá se to přepnout do H. 265 kde to tolik místa nebere, samozřejmě jde zapnout i FHD

Back