• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
V Rakousku jsou kamery zakázány. ... Ať tady z klubu nedělám ten instagram, jak mně bylo řečeno :D
Až bude umět ElasticSearch OCR, může to tady být složeno třeba jen a pouze ze screenshotů z různých webů. Dřív ne.

Jinak klasika, expert z ÚAMK Vaníček konstantně mele blbosti už delší dobu (ještě v roce 2016 plácal o povinném alkoholtesteru ve Francii, což bylo zrušeno už 3 roky předtím), přitom Rakousko má velmi podobnou právní úpravu, jako my. K tomu leda říct: kdo se v tom vyzná lépe, expert z OAMTC nebo expert z ÚAMK?

Poslední úprava:
@shr3k tihle čeští experti, dělají z lidí akorát blbce :D Jeden by čekal že v uamk budou vědět o čem mluví, ale taky plno lidí očekává v aaa a autoesa že jim expert pomůže vybrat kvalitní prověřený vůz... bod pro tebe, když už jsme u toho, je v čr nějákej web, kterej má aktuální info o kamerách gps, handsfree , výbavě atd?

V Rakousku nejsou kamery zakazany, a je mi opravdu putna co rika UAMK (btw, maji tam mnoho dalsich chyb).

Za prve, rakouskej autoklub o tom asi vi o neco vic, nez ceskej. A za druhe, konzultoval sem to s klubovym pravnikem a je to tak jak sem uvedl: kamery nejsou zakazany, nahravat se smi, zverejnovat osobni informace (tvar, spz, atd) bez povoleni dotcenejch osob se nesmi.

Já mám kameru v autě v každé zemi i v takové kde je to zakázáno ... raději zaplatím pokutu, ale pořád budu mít ochranu sebe. Jinak kde je kamera zakázána, tak ta země je směšná, protože mají kamery všude jinde (obchody, náměstí, atd.) .... takovou zemi já posílám hnědou stezkou.

Trochu to tu oživím, udělal jsem během svátků průzkum mezi kamerama, zajímalo mě jestli je už moje oblíbená AZDome DAB211 překonaná. Kameru YI jsem neuvedl protože patřila mezi průměr. Vico, Xiaomi a Niceboy jsou uvedeny pro srovnání - na různých fórech jsou vedeny jako TOP kamery.
Ke srovnání obrazových záznamu sloužila 4K TV Samsung s aplikací Youtube (kvalita videí přehrávaných z PC prohlížeče do TV je daleko horší). Zvláštní je že i přes uváděnou citlivost f=1.8 u Xiaomi a Niceboy kamer byly večerní záznamy dost nekvalitní, zřejmě je použita při ukládání velká komprese, která zazdí jinak relativně slušné IMX senzory od Sony.
SJCAM SJ8 Pro má ještě o chlup lepší obraz, ale protože se jedná o akční kameru, slouží pouze pro srovnání , i když použít lze samozřejmě taky (obsahuje Car mode). SJ9 Strike nepřináší pro použití v autě nic novýho proto jsem ji neuváděl.
srovn-n-kamer.png

Nejlepší obraz ve dne:
- Rove Stealth 4K

Nejlepší obraz v noci:
- AZDome DAB211

Nejlepší poměr cena/obraz:
- AZDome DAB211

Zlatá střední cesta:
- Viofo A129 Pro

Největší HW výbava a nastavení:
- Viofo A129 Pro

Nejlepší obraz (systém dvou kamer):
- Viofo A129 Pro Duo

Poslední úprava moderátorem:
Ja som si vyberal dashcam pred dvoma rokmi podla ceny, lebo som nemal žiadne nároky na ňu, okrem toho, aby malo GPS , aby zaznamenala dianie pred autom, bolo to Mio 618.
Nenamontoval som ju napevno, chcel som ju pouzivat vo viac autách, za dva roky, som ju prekladal podľa potreby do 3 áut.
Najazdil som s Mio kamerou 47.000 km.
Z čelného skla mi X-krát spadla, pod nohy-šliapal som po nej, na sedadlo-sadol som na ňu, bolo to všetko z mojej viny, keď som ju zle prelepoval na sklo do druhého auta, denne priemerne 10-15x štartovala, keď som ju zabudol odlepiť dole, slnko do nej občas pálilo celé dni.
No a 60-70 stupňov všeobecne elektronike veľmi nesvedčí.
Pripojenie k PC, funguje ako USB flash. SW na čítanie dát MioManager skvelý.
Zápisy na kartu bez akýchkoľvek problémov. Vždy a všetko, čo som hľadaľ , som našiel na SD karte.
Mio 618 ma zachránila pred uložením 3 pokút od polície v hodnote cca 300 €.
2x pomohla policajtom uložiť pokuty debilom za volantom, ktorí ma predbiehali na plnej čiare
Najlepšia investícia, (100,- € vrátane karty) akú som kedy vložil do svojich áut.
Keďže mi kamera občas z dôvodu môjho lajdáctva, padala zo skla po preložení do druhého auta, vec som vyriešil kúpou ďalšej Mio kamery, 2K.
Pri výbere prihliadajte najmä na praktičnosť, odolnosť,
Testovacie porovnávanie kvality nasnímaného videa, nie je tá najpodstatnejšia vlastnosť v praxi, aj keď dôležitá.
Mio dashcam po vlastnej, 2 ročnej skúsenosti , odporúčam bez výhrad.

Já bych právě řekl že u kamery jde v první řadě o kvalitu / čitelnost obrazu :D Bývá problém hlavně za šera a v noci.
Dost se mě líbí u nových kamer funkce hlídače, která funguje i když je auto zaparkovaný a ukládá drobný kolize od aut, cyklistů a chodců z parkoviště

Ja som si vyberal dashcam pred dvoma rokmi podla ceny, lebo som nemal žiadne nároky na ňu, okrem toho, aby malo GPS , aby zaznamenala dianie pred autom, bolo to Mio 618.
Nenamontoval som ju napevno, chcel som ju pouzivat vo viac autách, za dva roky, som ju prekladal podľa potreby do 3 áut.
Najazdil som s Mio kamerou 47.000 km.
Z čelného skla mi X-krát spadla, pod nohy-šliapal som po nej, na sedadlo-sadol som na ňu, bolo to všetko z mojej viny, keď som ju zle prelepoval na sklo do druhého auta, denne priemerne 10-15x štartovala, keď som ju zabudol odlepiť dole, slnko do nej občas pálilo celé dni.
No a 60-70 stupňov všeobecne elektronike veľmi nesvedčí.
Pripojenie k PC, funguje ako USB flash. SW na čítanie dát MioManager skvelý.
Zápisy na kartu bez akýchkoľvek problémov. Vždy a všetko, čo som hľadaľ , som našiel na SD karte.
Mio 618 ma zachránila pred uložením 3 pokút od polície v hodnote cca 300 €.
2x pomohla policajtom uložiť pokuty debilom za volantom, ktorí ma predbiehali na plnej čiare
Najlepšia investícia, (100,- € vrátane karty) akú som kedy vložil do svojich áut.
Keďže mi kamera občas z dôvodu môjho lajdáctva, padala zo skla po preložení do druhého auta, vec som vyriešil kúpou ďalšej Mio kamery, 2K.
Pri výbere prihliadajte najmä na praktičnosť, odolnosť,
Testovacie porovnávanie kvality nasnímaného videa, nie je tá najpodstatnejšia vlastnosť v praxi, aj keď dôležitá.
Mio dashcam po vlastnej, 2 ročnej skúsenosti , odporúčam bez výhrad.

Pokud tebe nebo někoho jiného ty řidiči nějak výrazně ohrozili, nebo předjížděli v úseku kde plná čára má skutečně smysl, pak nahlášení jejich chování rozumím. Ale jinak nevím jak u Vas v SK ale v ČR je mnoho úseků kde plná čára nedává smysl a naopak mě někdy překvapuje, na jakých úsekách je povoleno předjíždět. Chci tim říci že doufám že nahlášení oněch řidičů mělo skutečně smysl, protože si myslím že v dnešní době utahování šroubů, by měli řidiči držet při sobě.

Pokud tebe nebo někoho jiného ty řidiči nějak výrazně ohrozili, nebo předjížděli v úseku kde plná čára má skutečně smysl, pak nahlášení jejich chování rozumím. Ale jinak nevím jak u Vas v SK ale v ČR je mnoho úseků kde plná čára nedává smysl a naopak mě někdy překvapuje, na jakých úsekách je povoleno předjíždět. Chci tim říci že doufám že nahlášení oněch řidičů mělo skutečně smysl, protože si myslím že v dnešní době utahování šroubů, by měli řidiči držet při sobě.
Pamätám sa na časy, keď mazďáci patrili za akúsi smotánku na cestách , lebo mazda autá si nie každý mohol dovoliť.
Nestretol som v tom čase ani jedného mazďáka, ktorý by bol bezohľadným vodičom.
Bohužiaľ časy sa menia , mazdu už má kde-kdo, nájdu sa už medzi nimi všelijakí , aj takí, čo porušujú-ohrozujú na cestách, aj takí, ktorí obhajujú, chránili by cestných hulvátov na cestách.
Smutné.....
MKL1.jpg MKL2.jpg MKL3.jpg MKL4.jpg
Chceli po mne, aby som išiel svedčiť na políciu, lebo koncernový pretekár zatĺkal priestupok.
Tak som všetkým prítomným pustil video a bolo vymaľované.

to: no_hits
Mio má všetky doplnkové služby, ktoré spomínaš.
Ja ich, ale nevyužívam, preto som ich ani nezdôrazňoval ako dôležitá vlastnosť dashcamu.

Ten obrázok je dosť malý na prečítanie. o_O

Ja používam Viofo A119v3 s polarizačným filtrom a nemám sa na čo sťažovať. Záznam mám nastavený na FHD60fps a značky na autách sú po zastavení videa krásne čitateľné aj za zlého svetla. Uvažoval som aj nad tou AZDome ale nepáčila sa mi, to Viofo vyzerá skoro ako keby tam bolo od výroby, ale to už je osobná preferencia ;).

70mai Pro IMO neumí 60fps při FullHD, jinak by to byla vkusná nenápadná kamera s podporou od Xiaomi. IMO vede aktuálně Viofo. Kousky na monstr přísavkách mě nějak neberou a raději mám zavedenější značky. :D

@myscho na mobilu se to zobrazuje malý s velkou kompresí, na PC to funguje normálně.

@shr3k někdo jsem to viděl ale spíš jsem se si přehlídl, teď jsem to ověřoval a máš recht. To Viofo je podle mě asi nej pokud chce člověk ultimátní kameru, pravda je že ten DAB211 stojí skoro třetinu , ve dne je jen o trošku horší a v noci jsem zatím žádnou autokameru s takovým obrazem neviděl

Ta Mio je relativně nová (prodej zahájen červen 2019), zbytek už je pravěk trochu, no (truecam je ale za stejnou cenu jako mio) :D a tu mini používám dlouho (ale cenově je zase dražší) a chtěl sem mít něco na srovnání - protože ten truecam je v noci fakt katastrofa.
Kdyby někdo sháněl levnější kameru, která ale má kvalitní záběry (a to aji v noci), tak si myslím, že ta mio není špatná (viz ty záběry).

Poslední úprava:
Ono to má vše max FHD/30FPS to je už nic moc , kdyby to mělo aspoň H.265 kodek aby se toho na kartu vešlo daleko víc a celkově mio je spíš průměr za poměrně vysokou cenu. Obecně jsou v čr ceny kamer přemrštěný a pořád se tu propagují FHD kamery Přitom existují už chvíli 1440p (2K) a 2160p (4K) kamery s přinejhorším stejně kvalitním obrazem za stejnou cenu

Ono to má vše max FHD/30FPS to je už nic moc , kdyby to mělo aspoň H.265 kodek aby se toho na kartu vešlo daleko víc a celkově mio je spíš průměr za poměrně vysokou cenu. Obecně jsou v čr ceny kamer přemrštěný a pořád se tu propagují FHD kamery Přitom existují už chvíli 1440p (2K) a 2160p (4K) kamery s přinejhorším stejně kvalitním obrazem za stejnou cenu
Tvrdiť že "mio je celkově spíš průměr" je odvážne, najmä keď ho ani nepoužívaš .
Mio má niekoľko sérií dashcamov od jednoduchšej výbavy po komplexnješiu výbavu.
Možno niektorý model je z nich naozaj "spíš průměr" ale istotne nie všetky.
Takmer každý nezaujatý záujemca si môže vybrať podľa svojich preferencií napr. viď . : https://www.mio.com/ru/products/dash-cameras/car-cameras
Ako druhú kameru mioMiVue mám s 2K rozlíšením, 60fps, GPS, 3 ročná záruka ...... za 99,0 € vrátane dopravy. (Z aliexpres zásadne nekupujem tovar )
Mne sa nezdá, že by to bola premrštená cena.
Jasné, že to nie je z obchodu , ktorú ako prvý vyhodí google, alebo heureka.

No ta Mio C540 je spíš nižší třída (a taky si na víc nehraje), mají aji vyšší, kde ten záznam bude jistě kvalitnější - nicméně mě poskytli na recenzi právě typ c540 (truecam mi zapůjčil známý - kdy cena c540 a a4 je totožná). Ono ne každej vidí smysl v tom si koupit kameru za 2,5k+, když to má jenom "kdyby něco" a jezdí "opatrně"... Ono hodně lidí sice má kvalitní kameru, která zvládne aji 4k, ale mají tu nejlevnější (nejmenší) kartu, takže aby se jim tam toho vlezlo víc, tak si nastaví min. rozlišení..
Vůbec se nebráním pokud mi sem dáš tip na kamery s podobným obrazem a stejnou / nižší cenou.

Ten jejich web jsem samozřejmě procházel, sledoval jsem videa v nejvyšším rozlišení denní i noční a Mio kamery jsou opravdu průměr. V noci jsou značky od světel přesvětleny do bíla i na dost krátkou vzdálenost na rozdíl od DAB211 za 1300.

Odkud myslíš že vsechny ty kamery jsou, tady si na nich obchodníci narazí většinou 50-100%. Před několika rokama jsem koupil kameru z Aliexpress za 2000. Tady se prodávala za 4500. Kamera i po letech pořád pracuje. I kdyby se po roce pokazila a kupoval bych druhou furt by to vyšlo levněji jak koupit ji tady se 2 letou zárukou

Tys nepochopil základní myšlenku. Chápu že si předkupník něco nasadí když ho to živí, ale přihodit 50-100% to je drzost, navíc prezentovat kamery s FHD/30fps a otřesným obrazem jako to nej co je na trhu, dělají z lidí v Česku blbce. Třeba ta kamera DOD na alze za 10000 to se musel nekdo pořádně prasknout do hlavy, tam je marže snad přes 300% navíc je to několik let starej model...

Projdi si kamery na YT na nějaké 4k televizi se slušným obrazem nebo větším 4K telefonu v YT aplikaci, kde uvidíš o čem mluvim - a ne, na PC to v prohlížeči opravdu nevidíš - velká komprese - nejsou vidět rozdíly nebo jen minimálně

Za mě jednoznačně v tomto pořadí
- Rove Stealth 4K
- DAB211
- Viofo A129 Pro Duo (když chceš 2 kamery)

Ten jejich web jsem samozřejmě procházel, sledoval jsem videa v nejvyšším rozlišení denní i noční a Mio kamery jsou opravdu průměr. V noci jsou značky od světel přesvětleny do bíla i na dost krátkou vzdálenost na rozdíl od DAB211 za 1300....
můžeš mi prosím poslat odkaz kde jich můžu koupit aspoň 10 za cenu1300za kus bez toho abych s tím měl další poplatky jako je CLO,DPH které musí obchodník zaplatit?
p.s proč bych na PC neměl vidět rozdíl v kvalitě videa??? Ba naopak v PC dokážeš pustit vidoe tak jak bylo natočené bez nějakého HW nebo SW vylepšení což TV většinou nedokáže

Back