Ja som si vyberal dashcam pred dvoma rokmi podla ceny, lebo som nemal žiadne nároky na ňu, okrem toho, aby malo GPS , aby zaznamenala dianie pred autom, bolo to Mio 618.
Nenamontoval som ju napevno, chcel som ju pouzivat vo viac autách, za dva roky, som ju prekladal podľa potreby do 3 áut.
Najazdil som s Mio kamerou 47.000 km.
Z čelného skla mi X-krát spadla, pod nohy-šliapal som po nej, na sedadlo-sadol som na ňu, bolo to všetko z mojej viny, keď som ju zle prelepoval na sklo do druhého auta, denne priemerne 10-15x štartovala, keď som ju zabudol odlepiť dole, slnko do nej občas pálilo celé dni.
No a 60-70 stupňov všeobecne elektronike veľmi nesvedčí.
Pripojenie k PC, funguje ako USB flash. SW na čítanie dát MioManager skvelý.
Zápisy na kartu bez akýchkoľvek problémov. Vždy a všetko, čo som hľadaľ , som našiel na SD karte.
Mio 618 ma zachránila pred uložením 3 pokút od polície v hodnote cca 300 €.
2x pomohla policajtom uložiť pokuty debilom za volantom, ktorí ma predbiehali na plnej čiare
Najlepšia investícia, (100,- € vrátane karty) akú som kedy vložil do svojich áut.
Keďže mi kamera občas z dôvodu môjho lajdáctva, padala zo skla po preložení do druhého auta, vec som vyriešil kúpou ďalšej Mio kamery, 2K.
Pri výbere prihliadajte najmä na praktičnosť, odolnosť,
Testovacie porovnávanie kvality nasnímaného videa, nie je tá najpodstatnejšia vlastnosť v praxi, aj keď dôležitá.
Mio dashcam po vlastnej, 2 ročnej skúsenosti , odporúčam bez výhrad.