• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
Ahojky, za me dost v pohode a i v noci. Na kvalitni zaznam to bohate staci, kamerka je mala a neni vubec videt.
OK, a jaks táhl kabeláž od zadku, i ta kabeláž pro předek byl dost záhul, ale není nic vidět...Jen bych chtěl ještě, aby to šlo, i když se vypne motor, aby byla zásuvka vpředu pořád pod napětím...

OK, a jaks táhl kabeláž od zadku, i ta kabeláž pro předek byl dost záhul, ale není nic vidět...Jen bych chtěl ještě, aby to šlo, i když se vypne motor, aby byla zásuvka vpředu pořád pod napětím...
Kabelaz mi tahal mechanik pekne pri leve strane u stropu. Ke kamerce jsem dokoupil trafo s pripojenim primo na pojistky aby byla stale pod proudem.

Ahojky, co je prosím parkovací mód? Myslíš, že to bude fungovat na pohyb? To jsem zvědavá, kolik se tam vleze záznamu a jak bude fungovat zálohování, protože tato navigace má oproti předchůdkyně jen 1 kartu. Musím ještě vydržet a spojit to pak s výměnou oleje. Jinak zatím mám co se týče vandalismu pokoj (ťuk ťuk). Ale ani nevíš, jak mě to štve, protože jsem jednu dobu i uvažovala o prodeji...a nový majitel by chtěl jistě velkou slevu :(:confused:
Zaznamenává to timelapse 2 snímky za sekundu nonstop a když do autě něco ťukne, zaznamená plnou rychlostí.

Paráda! Tak na to jsem teda docela zvědavá :)
Mám úplně stejnou už dva roky (montáž u @Max6 ) a zaznamenává v pohodě. Problém je jedině když jsou velký horka, že se sama nezapne po nastartování auta (asi teplotou kapacitátoru). Na druhou stranu, jsem v nějakém testu on board kamer četl, že nereaguje na nějaké ťuk, ťuky a pod. - reaguje a zaznamenává (kdyby jim to fungovalo, tak v tom testu myslím dopadla nejlépe).
Největší problém, který tam vidím, že když to mám podle @shr3k připevněno na tom plastovém "chrániči" kamery a dešťového senzoru, tak v tom teplu se to pořád odlepuje. Na co pak reaguje alarm v autě:oops:

Ano, mel jsem to nastavene na 12.5 V a beztak se to pres noc vypnulo cca kolem treti hodiny. Tzn. kdyz dojizdim domu cca po 18. hodine, tak to mame nejakych 9 hodin nahravani. Nikdy to nejelo az do rana z meho osobniho pozorovani. Leda bych proste celou dobu delal neco spatne.

Nozna na to zkusim nekdy jeste mrknout, zda tam teda neni aspon ten timelapse.
Take abych toto nenechal "otevrene" pro pripadne BlackVue zajemce - ano, mel jsem to spatne nastavene. Sice jsem mel na Power Magic Pro nastavene hlidani napeti na baterii na 12.5V, ale zaroven jsem mel omezenou delku nahravani. Takze jsem to prepnul na "infinite" a uz to vydrzi nahravat daleko dele.

A take potvrzuji funkcni timelapse mod. Akorat zrovna vcera jsem se zkusil vratit zpet k tomu puvodnimu, tak uvidime.

Jinak ja prave potrebuju ted vybrat dalsi kameru do noveho auta. Tak dumam, zda zustat u BlackVue nebo zkusit neco jineho. Ikdyz je BlackVue drazsi a mozna ne nejlepsi, tak pro me je benefit i to, ze bych mel v obou autech to stejne - muzu pouzivat stejne rozhrani.

Mám úplně stejnou už dva roky (montáž u @Max6 ) a zaznamenává v pohodě. Problém je jedině když jsou velký horka, že se sama nezapne po nastartování auta (asi teplotou kapacitátoru). Na druhou stranu, jsem v nějakém testu on board kamer četl, že nereaguje na nějaké ťuk, ťuky a pod. - reaguje a zaznamenává (kdyby jim to fungovalo, tak v tom testu myslím dopadla nejlépe).
Největší problém, který tam vidím, že když to mám podle @shr3k připevněno na tom plastovém "chrániči" kamery a dešťového senzoru, tak v tom teplu se to pořád odlepuje. Na co pak reaguje alarm v autě:oops:
Tak už ji mám v autě :) Akorát si s ní teď hraju a zjistila jsem, že mi nic z auta nenahrála o_O Když jsem si ji zapnula doma, zkusila i ovladačem udělat pár fotek, tak je v souborech najdu. Ale záznamy z auta prostě nikde, nechápu...Zase ta technika je na mě asi moc nebo to se mnou nechce komunikovat :( Jinak je tam vesměs všechno stejné, jak byla ta předchozí. Teplota teda vůbec nesedí, tu jsem si hned vypnula :) Poradíš prosím, co s tím? :oops: Děkuji

Tak už ji mám v autě :) Akorát si s ní teď hraju a zjistila jsem, že mi nic z auta nenahrála o_O Když jsem si ji zapnula doma, zkusila i ovladačem udělat pár fotek, tak je v souborech najdu. Ale záznamy z auta prostě nikde, nechápu...Zase ta technika je na mě asi moc nebo to se mnou nechce komunikovat :( Jinak je tam vesměs všechno stejné, jak byla ta předchozí. Teplota teda vůbec nesedí, tu jsem si hned vypnula :) Poradíš prosím, co s tím? :oops: Děkuji
No já taky nejsem expert, ale hledal bych něco v nastavení nebo špatně naformátována karta. Případně se podívej na toto zda ti to pomůže https://www.kamery-do-auta.cz/cs/nejcastejsi-otazky/

No já taky nejsem expert, ale hledal bych něco v nastavení nebo špatně naformátována karta. Případně se podívej na toto zda ti to pomůže https://www.kamery-do-auta.cz/cs/nejcastejsi-otazky/
Díky za tip, mrkla jsem na to. Včera jsem se v ní znovu šťourala a vypadá to, že už se probrala a nahrává...Akorát teda nevím, jaké sekvence nahrávání a focení má, protože si dělá co chce...Dokonce mi i sama fotí ze zadní kamery...Chjo...Asi to chce něco v nastavení, ale já s AJ moc nekamarádím :-( Ale hlavně mám radost z kvality, která je od předchozího modelu opravdu velmi zdařilá. Třeba na to při dalším šťouráním na to přijdu :D :D ženská, no...:oops::cool::p

Nevíte o nějakém dobrém servisu na Severní Moravě, kde by namontovali onboard kameru?

Díky za tip, mrkla jsem na to. Včera jsem se v ní znovu šťourala a vypadá to, že už se probrala a nahrává...Akorát teda nevím, jaké sekvence nahrávání a focení má, protože si dělá co chce...Dokonce mi i sama fotí ze zadní kamery...Chjo...Asi to chce něco v nastavení, ale já s AJ moc nekamarádím :( Ale hlavně mám radost z kvality, která je od předchozího modelu opravdu velmi zdařilá. Třeba na to při dalším šťouráním na to přijdu :D :D ženská, no...:oops::cool::p
v menu se to dá přepnout do češtiny, teda moje má na výběr jak CZ, tak SK.

Má tu už niekto skúsenosť s novou Viofo A119 V3?
https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup--viofo-a119-v3/

Vyzerá veľmi sľubne za tie peniaze.. :) Hlavne mi ide o FullHD 60fps, čo má máloktorá a aj ten nočný záber je celkom kvalitný. Uvažoval som aj nad duálnou verziou s kamerou vzadu, ale neviem, či sa mi chce ťahať kábel cez celé auto.

Chtel bych do sve Mazdy6/GL/kombi namontovat kamery a kabel ze zadni vest dopredu nejak pod tapacirunkem strechy, jenze nevim jak to dat dolu. Nebo treba spodem kolem podbehu a sloupkem nahoru, jenze tam je nekde airbag a tomu bych se chtel vyhnout. Nevite nekdo jak se to vnitrni oblozeni da sundat? Zadne srouby sem nenasel. Je to tam jenom nejak nacvakano? Se bojim abych neco neulomil, a pak to tam nebude drzet...

Chtel bych do sve Mazdy6/GL/kombi namontovat kamery a kabel ze zadni vest dopredu nejak pod tapacirunkem strechy, jenze nevim jak to dat dolu. Nebo treba spodem kolem podbehu a sloupkem nahoru, jenze tam je nekde airbag a tomu bych se chtel vyhnout. Nevite nekdo jak se to vnitrni oblozeni da sundat? Zadne srouby sem nenasel. Je to tam jenom nejak nacvakano? Se bojim abych neco neulomil, a pak to tam nebude drzet...
Dej řeč s @Max6 ,ten ví o Mazdách vše.Na montáž kamery jsem byl u něj.

@myscho místo Novateku bych se vyhnal a vzal něco s Ambarellou

Má tu už niekto skúsenosť s novou Viofo A119 V3?
https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup--viofo-a119-v3/

Vyzerá veľmi sľubne za tie peniaze.. :) Hlavne mi ide o FullHD 60fps, čo má máloktorá a aj ten nočný záber je celkom kvalitný. Uvažoval som aj nad duálnou verziou s kamerou vzadu, ale neviem, či sa mi chce ťahať kábel cez celé auto.
Mně se celkem zamlouvá ta A129 Pro. Umí 4k. Trošku víc prý žere a asi se bude víc zahřívat. Uvidí se až přijdou reálné testy a recenze.

Tá A129Pro stojí 2x viac, to je už trošku iná cenová hladina (ak by som teda nevzal len prednú). Každopádne mi odpísali z podpory že konečne podporuje 1440p 60fps + FHD 30fps, takže zas mám nad čím rozmýšľať. Predošlá A129 zvládala pri oboch zapojených kamerách len 30fps.

Tá A129Pro stojí 2x viac, to je už trošku iná cenová hladina (ak by som teda nevzal len prednú). Každopádne mi odpísali z podpory že konečne podporuje 1440p 60fps + FHD 30fps, takže zas mám nad čím rozmýšľať. Predošlá A129 zvládala pri oboch zapojených kamerách len 30fps.

Tu Duo mam v aute. Jediny,co tomu muzu vytknout, je pomala wifi, takze kdyz je treba, lepsi to je kopirovat primo z karty. Rozliseni FHD se da. Ale pokud jde o cteni SPZ, je jasne, ze 4k je znat. Co se tyce FPS, tady abych pravdu rekl, si nejsem jisty. Vyslednou svetlost obrazu ovlivnuje clona objektivu, cas expozice a citlivost snimace (iso). Clona je pevna. Kamera teda pro zesvetleni/ztmaveni obrazu nastavuje urcite iso. Otazka je, jestli cas expozice je dany tim fps, ale rekl bych, ze ano, coz by znamenalo, ze v noci, aby dodrzel 60 fps, cas musi byt polovicni oproti obrazu s 30 fps a musi tak zvysit iso, coz zvysi sum, tj. ubira na detailech. A stejne tak muze ubrat na detailech mensi bitrate. Pokud je dvojnasobny pocet snimku nebo vyssi rozliseni, tak pri stejnem bitratu je nizsi kvalita obrazu. Samozrejme zalezi i na kodovani (h264 vs "dvakrat lepsi" h265). Pak samozrejme zalezi i na snimaci. Jedina jistota pri vyberu je pockat na realne srovnavaci testy z predni i zadni kamery a to ve dne i v noci a i za rychlyho pohybu. To jsem tenkrat udelal s tou A129 Duo a celkove mi vysla nejlip i oproti drazsim kameram jako F800 ap. Jen podle papirove specifikace bych to urcite nevybiral.

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

Back