• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
Druhou porizovat urcite budu. Ale az prodam hnujdaj a koupim neco lepsiho. Poridil bych stejnou. Jediny,nad cim uvazuju a mozna proc to neudelam, je 4-kanalova kamera,kterou bych si dal do toho lepsiho auta. Pokud nesezenu, koupim znova viofo,ale asi bez to extra baterky,protoze je sice dobra,ale i docela draha.

Odesláno z mého XT1635-02 pomocí Tapatalk

Ja teda musim rict, ze jsem si "baterku" na parkovaci mod uz vypnul. Beztak to u me nezvladalo natocit treba celou noc, co auto stoji pred barakem mezi cestama z/do prace. A navic akorat to rychleji "vymazavalo" zaznamy z jizdy samotne. Takze ikdyz mam 256 GB kartu, tak pokud jsem si neco neodlozil "brzo", prisel jsem o to.

Ja teda vim, ze bych si mohl nastavit nemazani eventu nebo treba mackat tlacitko, pro explicitni zaznamenani eventu. Ale to ja nedelam a nechci delat.

Ja som kúpil už 2x Xiaomi Yi Smart Dashcam, ale do Mazdy som chcel niečo nenápadnejšie, tak som kúpil Yi Mini Dash a myslel som si že to bude podobné, nie je.. takže momentálne pokukujem po Viofo A119s ktoré má s Yi Mini podobný dizajn ale s Yi Smart Dashcam porovnateľné parametre (hlavne chcem FHD 60fps)..

A co mas za kameru? Resp. jaky mas parkovaci rezim. Parkovaci rezim se dela tak,aby nezral tolik pameti. Napr. timelaps nebo low bitrate. To viofo ma 5 mbps, coz pokud je stejny i na druhou kameru, vychazi s tou 256GB kartou na cca 56 hodin.

Ja mam BlackVue DR750S-2CH a mozna jsem se jen malo pohrabal v nastaveni. Ale parkovaci mod to natacelo v plne kvalite (i snimkovaci) jen v takovem rezimu, ze pokud se na "obraze" nic nestalo, tak se to neulozilo. Akorat ono se jednak venku precejen casto prubezne neco deje a potom to plne dvoukanalove nahravani proste zere dost energie.

Ja mam BlackVue DR750S-2CH a mozna jsem se jen malo pohrabal v nastaveni. Ale parkovaci mod to natacelo v plne kvalite (i snimkovaci) jen v takovem rezimu, ze pokud se na "obraze" nic nestalo, tak se to neulozilo. Akorat ono se jednak venku precejen casto prubezne neco deje a potom to plne dvoukanalove nahravani proste zere dost energie.
Tak to se pak nedivim,ze ti nemusi stacit karta,kdyz to nahrava nepretrzite v normalni kvalite. Ja se nechtel spolehat na detekci pohybu/otresu a proto uvazoval nad timelaps nebo "low bitrate" a nakonec zvolil low bitrate,kvuli zvuku a moznosti videt,jak se auto otrese,kdyz to do me nekdo napali. Tvoje kamera by timelaps mit mela. Low bitrate v dobe,kdy jsem vybiral kameru,nemela. A ses si jistej,ze mas 256? Mel jsem za to,ze umi max 128. Spotreba jsem se dival,je obdobna jako u konkurence. Pisou 310 mAh (s GPS a bez WiFi),coz by s 44Ah baterkou melo byt cca 5-6 dnu a kdyz nastavis cut off na 25% baterky (coz by mozna mohlo byt tech 12.5 V. Melo by to vydrzet minimalne ten jeden den. Otazka je,co na to baterka. Cetl jsem,ze se ji to pry moc nelibi. Proto jsem poridil radsi druhou jen na kameru. Mam 9Ah a s obdobnou spotrebou,jako mas ty,mi vydrzi cca 36 hodin.

Ano, mel jsem to nastavene na 12.5 V a beztak se to pres noc vypnulo cca kolem treti hodiny. Tzn. kdyz dojizdim domu cca po 18. hodine, tak to mame nejakych 9 hodin nahravani. Nikdy to nejelo az do rana z meho osobniho pozorovani. Leda bych proste celou dobu delal neco spatne.

Nozna na to zkusim nekdy jeste mrknout, zda tam teda neni aspon ten timelapse. A 256 GB mam urcite. Vim, ze papirove je tam psana podpora 128 GB, ale pokud si pamatuju dodatek, tak jen ze nemuzou garantovat u vetsich kapacit spolehlivost. Ja to proste vyzkousel a bez problemu. Bych jinak tu kartu dal do jineho zarizeni, kdyz by na to prislo.

Tuto mam (asi jsem to tu uz daval) ...
https://www.alza.cz/kingston-canvas-select-microsdxc-256gb-uhs-i-u1-sd-adapter-d5260647.htm

tak jsem letmo koukal na tuhle kameru a nezdá se mi špatná

Shrnu to takhle:
  • Neumí 1080p/60FPS (ani vyšší rozlišení při standartních 30FPS)
  • Chip Novatek 96658 - pomalejší reakce na protisvětlo např z tunelu - na záznamu vjedete do bílé stěny a za až cca 1 - 2 vteřiny (podle síly svitu slunce) je něco vidět
  • Úhel záběru jen 150° oproti klasickým 170-180
  • Videokodek H.264 - soubory oproti H.265 zabírají značně víc místa a mají menší datovej tok - méně záznamu na kartě
  • SD karta max 64GB - další omezení délky záznamu
  • Nikde jsem nenašel jak vypadá záznam z této kamery (takže při nejlepším bude jako ostatní s Novatekem 96658)
  • Za 3000 na to co ,,umí,, je dost drahá (ostatně nějak tu nesmyslnou reklamu na Niceboy kamery s toyobaru zaplatit musí)

Já osobně jak budou volný finance pořídím DAB211 od Azdome, protože nic jinýho (kromě akčních kamer GoPro) nemá takovej obraz a o nočním záznamu ani nemluvím. Za cenu necelých 1600Kč bez GPS (s GPS do 2100Kč ale není teď skladem) ;) .
Srovnávacích videí je celá řada s různýma kamerama, ale u jiné jsem např čitelnost značky večer v takové kvalitě neviděl ;)

Poslední úprava:
Když už jsme u toho tak tady máte ještě srovnání 4 kamer včetně té DAB211. Akorát nechápu proč u té SJCAM nechali zaplých 60 FPS, což hlavně u zpomalených záběrů zkresluje srovnání resp, proč není zaplých 60 FPS všude.

Zaujímavé porovnanie, čo sa týka dizajnu, tak sa mi asi páči tento tvar, nemám rád také tie kamery visiace v priestore. Určite stojí za zváženie to Viofo a Azdome. Momentálne uvažujem o výmene Yi mini dash za niečo podobného tvaru, ideálne s polarizačným filtrom ktorý tam nemusím bastliť ako doteraz, pretože u CX5 vidím v okne celú palubnú dosku...

Zdravím nadšence do onboard kamerek :)
Hlásím, že mi po cca 2 letech odešla moje čínská kamerka MINI 0806. :oops:o_O
Jelikož jsem s ní byla celkem spokojená a hlavně se mi líbil její vzhled, rozhodla jsem se pro nákup druhé :) Jsem si z praktického hlediska myslela :cool: , že mi zůstane stejný stojánek s kabeláží a novou kamerku na ni jen nasadím... A ono ejhle, je to už novější typ, "číňani" nezaháleli, zdokonalují vše, co se dá :) a kamerka má jiný nástavec do stojánku. Je to typ 0906 a má v sadě dokonce i zadní kameru a zřejmě i Bluetooth dálkový ovladač na pořizování fotek. Až bude vhodná konstelace ;), zkusím ten původní stojánek sloupnout ze skla a přilepit ten nový. Se zbytkem ale budu muset počkat na léto, až půjdu měnit olej a poprosit šikovné kluky v Mazda servisu. Je tu někdo, kdo má tu samou a mohl mi osvětit, jak funguje snímání obrazu z přední a zadní kamery a jak funguje ten ovladač? Koukala jsem zatím na funkce v kameře a překvapilo mě, že jsou tam i stupně venkovní teploty. Jediná změna oproti předchůdkyně je, že už nemá 2 sloty na paměťovou kartu, ale jen jeden. Až vše zprovozním a vyzkouším, podám recenzi ;):D:cool:

Conkim 0906.jpg

Ja jsem poridil Navitel R1000.
Jsem moc spokojeny. chyt na magnet je naprosto paradni. Kamerka je mala, za zrcatkem neni vubec videt. Ma GPS a WiFi. V cenove kategorii 2000,- myslim nejlepsi volba.

Je tu někdo, kdo má tu samou a mohl mi osvětit, jak funguje snímání obrazu z přední a zadní kamery a jak funguje ten ovladač? Zobrazit přílohu 22636
Ovladač funguje určitě na zamykání záznamu proti přepsání, abys na to nemusela sahat. Záznam z přední i zadní kamery se ukládá každý do svého souboru. Má i parkovací mód, což by se ti mohlo u nádru v Otrokovicích hodit. :)

Ta Mini 0906 má relativně slušněj obraz a jsou to v podstatě 2 kamery, takže ta cena asi odpovídá.

Navitel R1000 má dost rozpitel záznam,značky jsou nečitelný i za denního světla kromě případů kdy auto stojí těsně před vámi, taková kamera je v podstatě k ničemu, protože se nedá v případě nehody ,,identifikovat,, jedinec a záleží to pak čistě na strážníkovi jestli bude ochotnej takovej záznam posuzovat nebo ho smete ze stolu, osvětlený objekty večer jsou dost přesvícený. Samozřejmě záleží na tom jestli člověk preferuje kvalitu záznamu nebo záruku v ČR. Druhý možnost podle mě postrádá smysl když na důkazním záznamu není v podstatě poznat o koho jde. Objektivně za ty peníze je několik daleko lepších kamer.

Ovladač funguje určitě na zamykání záznamu proti přepsání, abys na to nemusela sahat. Záznam z přední i zadní kamery se ukládá každý do svého souboru. Má i parkovací mód, což by se ti mohlo u nádru v Otrokovicích hodit. :)
Ahojky, co je prosím parkovací mód? Myslíš, že to bude fungovat na pohyb? To jsem zvědavá, kolik se tam vleze záznamu a jak bude fungovat zálohování, protože tato navigace má oproti předchůdkyně jen 1 kartu. Musím ještě vydržet a spojit to pak s výměnou oleje. Jinak zatím mám co se týče vandalismu pokoj (ťuk ťuk). Ale ani nevíš, jak mě to štve, protože jsem jednu dobu i uvažovala o prodeji...a nový majitel by chtěl jistě velkou slevu :(:confused:

Ahojky, co je prosím parkovací mód? Myslíš, že to bude fungovat na pohyb? To jsem zvědavá, kolik se tam vleze záznamu a jak bude fungovat zálohování, protože tato navigace má oproti předchůdkyně jen 1 kartu. Musím ještě vydržet a spojit to pak s výměnou oleje. Jinak zatím mám co se týče vandalismu pokoj (ťuk ťuk). Ale ani nevíš, jak mě to štve, protože jsem jednu dobu i uvažovala o prodeji...a nový majitel by chtěl jistě velkou slevu :(:confused:

Parkovací mod se většinou zapne pomocí gyroskopu jakmile se do auta " více ťukne" a trvá to cca 5sec. než se kamera zapne .. za tu dobu frajer stejně ujede a já uvidím max. zadek kde bude už daleko a nic neuvidím .. zkoušel jsem jednou park. mod a ani se nezapnul jak jsem houpal s autem a měl jsem nastavenou intezitu otřesu či co na max. lepší je mít kameru zapnutou trvale .. bohužel v dnešní době mám strach kameru nechávat v autě (Navitel R800) kvůli nějakému zvědavci co by se mu líbila.

Back