• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
Za posledné 3 dni sa mi kamera (Viofo A119 v3) 2x resetla do továrnych nastavení.

Spoznám to tak že po naštartovaní to zahrá znelku, prvýkrát som nevedel prísť na to, čo za divný zvuk ide z auta po štartovaní, myslel som že mi kuna niečo prekusla v motore.

Je to potom dosť otravné preklikať a všetko nastaviť ako bolo. Neviem čím to je, kamera by mala mať miesto akumulátora kondenzátor, ale toto bude nejaká vnútorná batéria asi.

Tohle mi jedna asi před 3 lety začala dělat taky (měl jsem ji z ali), tak jsem napsal Funovi a on že mi ji vymění, ale chce tu starou zpátky...no asi nejtěžší na tom bylo, napsat na tu krabičku adresu, nějak takhle tvl...FunDinDung/MiashopElko/Bažina severovýchod/západní čtvrť/barák 147/patro 18/dveře 1867...překvapila mě pošta - čekal jsem co z ní vypadne a paní povídá, já vám to pošlu jako dopis, jinak byste to měl strašně drahý...118Kč a navíc mi to poštovný číňan vrátil na PayPal pak ještě

Za posledné 3 dni sa mi kamera (Viofo A119 v3) 2x resetla do továrnych nastavení.

Spoznám to tak že po naštartovaní to zahrá znelku, prvýkrát som nevedel prísť na to, čo za divný zvuk ide z auta po štartovaní, myslel som že mi kuna niečo prekusla v motore.

Je to potom dosť otravné preklikať a všetko nastaviť ako bolo. Neviem čím to je, kamera by mala mať miesto akumulátora kondenzátor, ale toto bude nejaká vnútorná batéria asi.
Skúsil by som na nejakom dashcam fóre medzinárodnom nájsť najnovší software update

Čau,
chystám se za týden do Německa, potažmo Rakouska.
Vy co tam pravidelně jezdíte, hlavně teda to Rakousko, necháváme si kameru na skle a natáčíte, nebo to raději sundaváte? Výklad na internetu je momentálně poněkud nejistý...

Já ji mám zapnutou pořád, i v Rakousku. Naštěstí není ani moc vidět a nic na ni nesvítí, tak si jí málokdo všimne. Výklad pro Rakousko: V Rakousku je to o něco složitější. Jejich pravidla nemají jednoznačný výklad. Ještě nedávno se o Rakousku hovořilo jako o zemi, kde je použití palubní kamery zakázáno a hrozí za to tučné pokuty. Dnes zákon říká, že by všechny pevně instalované kamery snímající veřejný prostor, měly být registrovány u úřadu pro ochranu osobních údajů. Rakouský autoklub ÖAMTC nicméně tvrdí, že se toto pravidlo palubních kamer netýká. V Rakousku tedy již můžete za jízdy natáčet, ale nesmíte své záběry nikde zveřejňovat.

IMG-20220722-WA0006.jpg

Poslední úprava:
Zveřejnovat se nesmí nikde dle zákona na ochranu osobních údajů.

Niekoho by mohlo zaujať.. je tam pár užitočných informácii (hlavne od času cca 10:40, predtým sú jednotlivé porovnania):

za 24 hodin 1,6 mil shlídnutí to jde , jen doplním že u Vioso je většinou potřeba nastavit EV na -1/3 až -2/3 , pak se získá více detailů hlavně v noci - záznam nebude tak přepálenej ;) a můj favorit je stále A129 Pro

brzy budu zkoušet Nextbase 622GW přední + zadní + cabin view camera , dárek od Nextbase za poskytnutí videa. Darovanému koni na zuby nekoukej, tak jsem zvědavý :)

Nemáte někdo zkušenost s napájením kamery přímo z USB? Koukám po nějaké nové a ideálně bych se vyhnul tomu, aby byla zase připojená do 12V autozásuvky. Bohužel se to nikde na eshopech nedá pořádně vyfiltrovat.
Stávající starší xiaomi to třeba nedokáže - k autu se přes usb snaží přihlásit jako datové zařízení. Někde jsem zahlédl, že snad značka Nextbase to umí, ale nepodařilo se mi to s jistotou ověřit.

Nepotřebuji mít kameru online 24 hodin a nějak řešit připojení přes pojistkovou skříň a podobně.

Možno by šlo použiť kábel, ktorý má zapojené iba napájanie, nie dátové piny. Aspoň nejaký krátky na posledný úsek, ale neviem či to pomôže, to už sa mi zdá jednoduchšie použiť USB zástrčku do 12V, ktorá bude na trvalé napájanie asi lepšie stavaná.

Ještě dovysvětlím. 12V mi vadí, protože v 6ce je v loketní opěrce, kde už teď mi prostě 12V adaptér občas vypadává - nedrží pevně, zkoušeno více typů, které mám doma a prostě díky otřesům se postupně vysunují směrem nahoru. A jelikož mám kameru schovanou za zrcátkem a nevidím na ni, tak to že nenatáčí, protože nemá šťávu zjistím někdy i po pár dnech.
V Golfu to bude ještě hloupější, tam je 12V zásuvka před loketní opěrkou, kde pokud bude v zásuvce 12V adaptér + USB kabel, tak opěrka posunutá směrem vpřed bude kabel lámat. Navíc v Golfu budou 4 USB porty, kdy využívat se bude maximálně 1.

Ja mám tuto:
a ta se může nabíjet jak přes 12 V zásuvku, tak i přes USB. Já to mám ve trojce v loketce přes 12 V, protože oba USB porty co tam mám, tak dodávají proud i při vypnutém zapalování. Ale ke kameře byla autonabíječka na 2 USB porty, která v zásuvce drží teda fest.

Poreferuji, jak jsem nakonec vyřešil. Ve finále jsem novou kameru dával do Golfa, protože i když mám v Mazdě ty problémy s tím adaptérem 12V, tak to tam mám vše nastavené, přilepené a natažený kabel. Stejně si ale myslím, že prostě určitý problém bude v té 12V zásuvce, protože i třetí adaptér, který přišel s novou kamerou, prostě postupně ze zásuvky vyjíždí.

No koupil jsem nakonec Viofo A119 V3. Dlouho jsem zvažoval Mio, ať už 866 nebo nižší řady, pak právě i Viofo 119,129,139. Nakonec koupeno, to co koupeno. Každopádně kamera opravdu funguje i při napájení z USB, jen je potřeba nedatový USB kabel ( v tom měl @myscho pravdu a samozřejmě ten v Mazdě je datový)- i když minimálně v Golfu jsou zadní USB stejně nedatové a hlavně k mému nadšení jsou po vypnutí zapalování bez proudu, tak nemusím řešit nějaké vypojování.
BTW. Toto mám rád i na 12V od Mazdy, protože například tchánova Kia Sorento má 12V zásuvku "živou" po celou dobu.

Teď každopádně doufám, že stejně jako u předchozích kamer udělám jednou za pár měsíců jen formát karty a jinak ji nebudu potřebovat řešit. :)

Čaute, prosím o radu, Mazda 3 BP 2019 180X. Jak zapojit kameru "po klicku"? Dnes mi to zapojili borci v sherlogu a auto se rozsvitilo jak vanocni stromecek - chyba i-stop, chyba motoru. Resenim bylo to zase odpojit. Mate nekdo zkusenost?

Čaute, prosím o radu, Mazda 3 BP 2019 180X. Jak zapojit kameru "po klicku"? Dnes mi to zapojili borci v sherlogu a auto se rozsvitilo jak vanocni stromecek - chyba i-stop, chyba motoru. Resenim bylo to zase odpojit. Mate nekdo zkusenost?
Mám kameru zapojenou do pojistek , které jsou dole u řidiče.Pri nastartování se kamera zapne.Po vypnutí motoru musím kameru vypnou ručně.Jiné řešení jsem zatím nenašel.

Mám kameru zapojenou do pojistek , které jsou dole u řidiče.Pri nastartování se kamera zapne.Po vypnutí motoru musím kameru vypnou ručně.
A můžeš mi poslat kam si to zapojil, do jaké pojistky, aby to šlo při startu? Na kameře se dá nastavit automatické vypnutí po odpojení ze sítě doufám, tak by to vyřešilo ;)

Páni... Na obrázku:
ide kábel krížom cez A stĺpik... :confused: Je to štandardné riešenie "kutilov" na youtube...
ALE... všimol som si aj reakcie typu:
Nebude to vadiť airbagu? Vraj keď už takto, tak sa má odmontovať obloženie stĺpika a kábel presunúť popod airbag... Máte to takto spravené?

Mám kameru odloženú už 4 mesiace doma v skrinke, hlavne preto, že som zatiaľ nevyriešil, ako skryť kábel. To obloženie A stĺpika sa mi nechcelo dávať dole. Vždy sa tie "tapacirungy" dávajú dole tak nepríjemne... A "ponad" airbag nechcem mať kábel v ŽIADNOM prípade.

Back