mellda
výkonný člen KLANu
- 440
Co se Viofo A129 Duo týče, používám ji už docela dlouho (od doby, kdy jsem tady psal ten svůj větší příspěvek). Funguje spolehlivě. Provozuju ji na extra baterce, kterou jsem pořídil jen pro tuto kameru. Má 9 Ah a vydrží obě kamery napájet cca 32 hodin. Autobaterka má kolem 60 Ah? Ke kameře se dá pořídit tzv. hardwire kit. Tam je taková krabička, kde se nastaví, že při dosažení 75, 50 nebo 25 % autobaterky se kamera vypne. Takže pokud je baterka nabitá na 100 % (což není) a bude nastaveno 50 %, má kamera 30 Ah, což by teoreticky mohlo být 107 hodin,tj. cca 4.5 dne.Ahojte tak se taky dostávám k té koupi. Chtěl jsem kameru, která by měla dobrou kvalitu videa dopředu. Dále jsme pak chtěl řešit, aby šlo vidět kolem auta na dveře, abych viděl jak mi někdo otevře dveře do mých, ale to asi nejde, resp. nenašel jsem žádnou takovou v prodeji. Pokud o něčem víte, budu rád.
Jinak jsem se teda díval na duální kamery kde mi vyšly dvě volby - Viofo A129 Duo jako preferovaná varianta nebo 70Mai Pro Plus A500S jako levnější varianta. Rád bych si vzal levnější, 2t se jen tak nikde neválí... Ale..
Měl bych pár dotazů na @mellda, @brnenska.odchytova, @no_hits jakožto asi nejzasvěcenějších a taky všech uživatelů těchto kamer:
- jak dlouho na mazda baterce vydrží park. mod na timelapse u obou tušíte?
Jde u nějaké z nich otočit ta přední kamera aby zabrala vnitřní prostor?
Neodlepují se ze skla ani v teplech?
Je velký rozdíl mezi Viofem a 70 Mai ve kvalitách videa?
Nestává se, že by občas nenahrávaly?
Něco jiného co bych měl vědět?
Díky všem za názory
Kamera se zapíná se vždy. Výjimečně se mi stalo, že se nezapla. Bylo to asi tím, že se vybila ta extra baterka a asi že byla kamera dlouho vypnutá. Už nevím. Nebo jsem ji ručně vypnul a zapomněl na to. Občas ji vypínám, když vím, že záznam nepotřebuju a že tam auto bude stát dlouhou dobu.
Kamera po nastartování auta a jejím zapnutí pípne a rozsvítí se displej, což je paráda, protože člověk ví, že Lenera nahrává a že se např. z důvodů poškození kabelu ap. nenahrává jen černý obraz. Po chvilce to zhasne, takže neruší.
Jediná věc, co mužů té kameře vytknout, je pomalá wifi. Přes mobil se videa sledovat dají, ale pokud člověk něco hledá a chce to mít svižný, lepší vytáhnout kartu a hodit do počítače nebo mobilu.
A ještě bych mohl odpovědět, jestli drží na skle. Za tu dobu ani jeden náznak, že by hrozilo odlepení. Drží jak přibitý. Celý den na slunku, v mrazech.