• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
Ahoj Mazďáci,
připojím se k debatě. Plánuju kameru, ještě žádnou vybranou nemám, zatím jsem dumal o připojení. Nechce se mi hrabat se v tapecírunku a tahat kablíky do pojistek. Nejprve jsem myslel napojit napájení ke stropnímu světlu. Včera jsem ale narazil na toto:1637048697168.png
Je to adaptér který se zasune do napájení zrcátka a vytvoří nový USB port.

https://dongar.tech/#

jen se zeptám, jestli to už někdo používá, případně jestli nevíte o něčem podobném.
Jamesson

Ahoj, chci namontovat kameru 70mai a chci se zeptat, jak dostat kabely pod stropnici, abych se dostal ke sloupku. Jak ji demontovat ? Nebo to jde zastrčit bez demontáže ?
Díky

Ahoj, chci namontovat kameru 70mai a chci se zeptat, jak dostat kabely pod stropnici, abych se dostal ke sloupku. Jak ji demontovat ? Nebo to jde zastrčit bez demontáže ?
Díky
normálně to odehneš a kabel tam strčíš, stropnice u předního a zadního okna není nijak pevně přidělaná

Díky
Mám taky pár měsíců 70mai 1S. Napojil jsem to na pojistkovou skříň, a to konkrétně na místo pojistky pro zadní zásuvky jsem dal odbočku (viz foto). Na kabel odbočky jsem připojil step down měnič (viz foto). Na jeho USB F jsem připojil USB M napájecího kabelu kamery. Ten jsem pak vyvedl pod vnitřní částí dveřního těsnění pod spojení čalounění A sloupku do stropnice. Přebývající kabel mám pod krytem zrcátka.

Screenshot_20211117-191124_Samsung Internet.jpg Screenshot_20211011-174028_Samsung Internet.jpg

...na místo pojistky pro zadní zásuvky jsem dal odbočku...Ten jsem pak vyvedl pod vnitřní částí dveřního těsnění pod spojení čalounění A sloupku do stropnice....
tak to máme skoro stejně zapojený :)

normálně to odehneš a kabel tam strčíš, stropnice u předního a zadního okna není nijak pevně přidělaná
přesně jak píšeš, když jsme to montovali před tím do Passata, tak to byl porod, ale tady to šlo jak malina :cool:

Ahoj. Máte prosím někdo tip, kde by v Praze nebo okolí bylo možné nechat kameru nainstalovat? Zatím zvažuju Sherlog. Bohužel si na vedení kabelu a napojení na pojistky sám netroufnu. Pokud jste někdo nechával montáž dělat přímo v Mazdě, kolik byla cca cena za práci?

To se domluv radši s někým odtud, jsou to 2 dráty a dá se to udělat na počkání. Nemá smysl to vozit někam do servisu

Ahoj. Máte prosím někdo tip, kde by v Praze nebo okolí bylo možné nechat kameru nainstalovat? Zatím zvažuju Sherlog. Bohužel si na vedení kabelu a napojení na pojistky sám netroufnu. Pokud jste někdo nechával montáž dělat přímo v Mazdě, kolik byla cca cena za práci?
Mě to vždy montoval @Max6 a super práce ?

Já když vidím jen tady na Mazdaklanu kolik má Max6 práce obecně s větším servisem, tak si říkám, že na instalaci kamery už nemůže mít v nejbližší pětiletce kapacitu... Ale za dotaz nic nedám.
Jasně, hlavně ta kamera mu nezabere celý den, má to už v ruce a než se rozkoukáš má hotovo ??

Včera jsem namontoval Viofo A129 v HD verzi. Instalace do zásuvky byla jednoduchá jak koloběžka. Až něco najezdím, tak se můžu rozepsat s postřehama, když to bude někoho zajímat.

Ještě mě tak napadlo, utáhla by kameru (1A ?) USB zásuvka v loketní opěrce? Není to sice dokonale estetické, ale že bych vedl kabel od kamery pod stropem, A sloupkem, dolů pod koberec, pod sedačkou a do loketní opěrky.

Ještě mě tak napadlo, utáhla by kameru (1A ?) USB zásuvka v loketní opěrce? Není to sice dokonale estetické, ale že bych vedl kabel od kamery pod stropem, A sloupkem, dolů pod koberec, pod sedačkou a do loketní opěrky.
Podívej já to tak musel nakonec udělat a není to tak hrozný, mám to tažený středovým panelem. Z jedné strany Android auto a z druhé strany kameru - strčeno do origo Xiaomi adaptéru , přes klasický to nejelo

IMG20211020183639.jpg

Ja mám 12V zástrčku pod klimatizáciou, na aliexprese som si kúpil rohové USB aby mi kábel netrčal do priestoru a ani o ňom neviem.

Odtiaľ ide popod spolujazdov kastlík, tesnenie A stĺpiku, cez strop až k strednému zrkadlu. Z celkovej dĺžky kábel vidno asi 10cm ako obchádza A stĺpik, lebo sa mi nepodarilo odškeriť ten obklad.

1638816128096.png

Tak jsem také pořídil kameru do auta, konkrétně: 70Mai dash cam pro plus. Zatím jsem to zkoušel jen doma a překvapilo mě, že 1 minuta videa vezme kolem 220 MB místa. Jsem myslel, že to bude max 100 MB. Naštěstí jsem vzal kartu SanDisk Endurance 128 GB, ale i tak se tam vejde max 8 hodin videa. Ale obraz to má fakt super a jsou vidět krásné detaily. Jo a náhodou ten otravný zvuk při každém spuštění vypnout nejde co?

Back