• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
Tak kamera 70Mai dash cam pro+ už je v autě. Přes den obraz perfektní, značky na autech jdou krásně přečíst. V noci, jak svítí LED, tak značky u ostatních aut jsou jen svítící bílé obdelníky, ale s tím jsem počítal. Dilema bylo, kam kameru umístit, protože u řidiče za zrcátkem není místo a u spolujezdce za zrcátkem je senzor osvětlení. Nakonec jsem kameru nalepil nad zrcátko u řidiče, na ty černé tečky. Kamera nijak nevadí a zepředu kouká na skle jen otočná hlava, jinak celé tělo i s držákem jsou schované za těmi tečkami. Kabel vyšel jen tak tak (originál má asi 3 nebo 3,5 m) a zapojil jsem ho do zapalování, takže obě USB v loketní opěrce mám volné. Foto jen tak pro ilustraci, moc to není vidět.

IMG_20220106_132349_resized_20220108_102423421.jpg

ono to ani jinam nejde moc dát, mám to stejně

cam1.jpg

Ahojte tak se taky dostávám k té koupi. Chtěl jsem kameru, která by měla dobrou kvalitu videa dopředu. Dále jsme pak chtěl řešit, aby šlo vidět kolem auta na dveře, abych viděl jak mi někdo otevře dveře do mých, ale to asi nejde, resp. nenašel jsem žádnou takovou v prodeji. Pokud o něčem víte, budu rád.
Jinak jsem se teda díval na duální kamery kde mi vyšly dvě volby - Viofo A129 Duo jako preferovaná varianta nebo 70Mai Pro Plus A500S jako levnější varianta. Rád bych si vzal levnější, 2t se jen tak nikde neválí... Ale..
Měl bych pár dotazů na @mellda, @brnenska.odchytova, @no_hits jakožto asi nejzasvěcenějších a taky všech uživatelů těchto kamer:
- jak dlouho na mazda baterce vydrží park. mod na timelapse u obou tušíte?
Jde u nějaké z nich otočit ta přední kamera aby zabrala vnitřní prostor?
Neodlepují se ze skla ani v teplech?
Je velký rozdíl mezi Viofem a 70 Mai ve kvalitách videa?
Nestává se, že by občas nenahrávaly?
Něco jiného co bych měl vědět?
Díky všem za názory

Jestli chceš i vnitřní, tak koukni na:

Zkusím něco odpovědět ohledně té 70Mai, mám vyšší verzi, ale jsou si dost podobné, ta moje má jen 4K a větší displej.

Parking mode na baterku nemám vyzkoušený (auto v provozu denně), jen upozorním, že pro parking mode potřebuješ dodatečnou kabeláž, náklady cca 500 navíc.
Myslím, že otočit asi nepůjde, ale může někdo vyzkoušet.
Kamera na skle drží jak přibitá, dost často jí i sundávám, když chci vytáhnout nějaký záběr. Za mě je způsob přichycení nejlepší. Lepší než kamery s přísavkou, tam je výhoda, že jdou jednoduše přenášet mezi auty. Kamera jde schovat za zrcátko a moc nezavazí, nehýbe se a nevrže jak u kamer s přísavkou.
Viofo jsem nezkoušel. Ale u 70Mai je obraz dostatečně kvalitní v rámci dané cenové kategorie, určitě i vyšší. Doporučuji dát větší paměťovou kartu, rozhodně 64 BG a víc. Můžeš nastavit větší kvalitu záznamu, u nižší byla horší čitelnost SPZ. Záznam večer je také dobrý, avšak moc nepočítej, že mimo město rozpoznáš SPZ.
Nikdy se mi nestalo, že by mi 70Mai přestala nahrávat. Při zapnutí je dost otravná a zvuky nejdou vypnout. :) V létě se pekla na sluníčku, když jsem jezdil HK - Ostrava a běžela v pořádku.

Jestli chceš snímat interiér tak jedině jít stylem co navrhl @pantauleo , mám pocit, že jsem někde viděl i 360 stupňové kamery. Nebo si kup Teslu, ta má tohle bezpečnostní hlídání snad v základu, nepletu-li se.

@ruckin mám 70Mai Pro Plus A500S + zadní kameru, kartu 128 GB, za mě s obrazem spokojenost. Jen při přehrávání v TV je obraz z přední 4:3. Kupoval jsem za 2350 kč a nelituji

Jestli chceš i vnitřní, tak koukni na:
Díky za info, bohužel tohle už je nad mé cenové možnosti :( Viofo A129 Duo je můj strop.
Zkusím něco odpovědět ohledně té 70Mai, mám vyšší verzi, ale jsou si dost podobné, ta moje má jen 4K a větší displej.

Parking mode na baterku nemám vyzkoušený (auto v provozu denně), jen upozorním, že pro parking mode potřebuješ dodatečnou kabeláž, náklady cca 500 navíc.
Myslím, že otočit asi nepůjde, ale může někdo vyzkoušet.
Kamera na skle drží jak přibitá, dost často jí i sundávám, když chci vytáhnout nějaký záběr. Za mě je způsob přichycení nejlepší. Lepší než kamery s přísavkou, tam je výhoda, že jdou jednoduše přenášet mezi auty. Kamera jde schovat za zrcátko a moc nezavazí, nehýbe se a nevrže jak u kamer s přísavkou.
Viofo jsem nezkoušel. Ale u 70Mai je obraz dostatečně kvalitní v rámci dané cenové kategorie, určitě i vyšší. Doporučuji dát větší paměťovou kartu, rozhodně 64 BG a víc. Můžeš nastavit větší kvalitu záznamu, u nižší byla horší čitelnost SPZ. Záznam večer je také dobrý, avšak moc nepočítej, že mimo město rozpoznáš SPZ.
Nikdy se mi nestalo, že by mi 70Mai přestala nahrávat. Při zapnutí je dost otravná a zvuky nejdou vypnout. :) V létě se pekla na sluníčku, když jsem jezdil HK - Ostrava a běžela v pořádku.

Jestli chceš snímat interiér tak jedině jít stylem co navrhl @pantauleo , mám pocit, že jsem někde viděl i 360 stupňové kamery. Nebo si kup Teslu, ta má tohle bezpečnostní hlídání snad v základu, nepletu-li se.
Ohledně kablíků navíc to je právě shodné pro obě varianty (zhruba). Přísavku vůbec nechci, jsem rád, že pevně drží, na víc aut nemáme, natož pak na teslu :D :D :D
@ruckin mám 70Mai Pro Plus A500S + zadní kameru, kartu 128 GB, za mě s obrazem spokojenost. Jen při přehrávání v TV je obraz z přední 4:3. Kupoval jsem za 2350 kč a nelituji
Ten článek s vlastním objektivem tedy není o 360°otočný? Popř. pokud je zvládne zabírat podstatnou část auta?

Jinak díky všem za odpovědi :)

Ten článek s vlastním objektivem tedy není o 360°otočný? Popř. pokud je zvládne zabírat podstatnou část auta?
Ten článek je otočný tak cca 80°, jen abys nastavil výšku obrazu. Jinak obraz je pěkný, jsou vidět krásně detaily (v noci samozřejmě nic moc), ale porovnání s tou druhou kamerou nemám. Držák na kameru drží pevně, mám to nalepené na těch černých tečkách nad zrcátkem, bez té antistatické samolepky. Kartu určitě koupit 128 GB (větší to nepodporuje) a nějakou endurance určenou do kamer. Minuta záznamu má kolem 200-220 MB (mám jen přední kameru).

taky jsem přemýšlel o kameře, ale vadí mi ty dráty, nejsem v tomto odborník, ale co tu kameru napájet nějakou powerbankou, možná blbost, nebo jaký by byl problém převodník za pár kaček z 12v na 5V a 3A USB a napajet to od stropního světla a tam to schovat ( neznám možnosti jak to vypadá v krytu u CX5) co vy na to?

taky jsem přemýšlel o kameře, ale vadí mi ty dráty, nejsem v tomto odborník, ale co tu kameru napájet nějakou powerbankou, možná blbost, nebo jaký by byl problém převodník za pár kaček z 12v na 5V a 3A USB a napajet to od stropního světla a tam to schovat ( neznám možnosti jak to vypadá v krytu u CX5) co vy na to?
Taky jsem se toho bál, ale HHBota poslal foto jak to má, tak jsem se inspiroval a kabel jsem natáhnul a schoval asi za dvě minuty a je vidět jen cca 8 cm co jde do opěrky. V opěrce to je klasicky na zapalovač. Někdo taky dával nějaký odkaz na adaptér přímo do napájení zpětného zrcátka, tak se koukni pár stránek zpět.
Popř. také můžu poslat foto.

Poslední úprava:
Ja mám v CX-5 viditeľných asi 5cm kábla na mieste kde obchádzam A stĺpik, ale keby sa mi podarilo niečim nedeštruktívne odchlípnuť ten krycí panel tak je úplne neviditeľný. Len je to veľmi tuhé a nechcem to zlomiť, alebo ohnúť natrvalo.

Kábel mi ide stropom medzi oknom a strechou k tomu A stĺpiku pri spolujazdcovi, tam poza tesnenie dole, poza kastlík pred spolujazdcom a končí pod klimatizáciou v zástrčke kde mám adaptér na 90° zatočený USB aby to netrčalo dopredu ale ide to viacmenej vrchom toho kastlíku, takže sa tam vojde aj mobil a ovládač od brány. Mobil mám napájaný aj tak z lakťovej opierky kvôli Android Auto, takže tú zástrčku na iné veci nepotrebujem. V prípade nutnosti by som to za minútu celé demontoval.

taky jsem přemýšlel o kameře, ale vadí mi ty dráty
dráty nejsou problém, mě kouká pár cm a mizí pod zrcátko. K pojistkám to jde na pohodu sloupkem u řidiče, já nakonec natáhl sloupkem u spolujezdce a středovým panelem do loketky, protože mi to pořád nějak rušilo rádio . Kameru mám za zrcátkem, takže o ní vůbec nevím ;)

IMG20220203131019.jpg IMG20220203131115.jpg IMG20220203131211.jpg IMG20220203131223.jpg

Zapojení u mé trojky. Zapojeno asi za 2 minuty jen pomocí příslušenství ke kameře. Kousek kouká dole u spolujezdce u prahu a pak u opěrky. Být delší kabel, tak bych to dal někudy pod kastlíkem a nebyl by vidět vůbec, ale i tak mi to nevadí.

a.jpg b.jpg c.jpg d.jpg e.jpg f.jpg

Ahojte tak se taky dostávám k té koupi. Chtěl jsem kameru, která by měla dobrou kvalitu videa dopředu. Dále jsme pak chtěl řešit, aby šlo vidět kolem auta na dveře, abych viděl jak mi někdo otevře dveře do mých, ale to asi nejde, resp. nenašel jsem žádnou takovou v prodeji. Pokud o něčem víte, budu rád.
Jinak jsem se teda díval na duální kamery kde mi vyšly dvě volby - Viofo A129 Duo jako preferovaná varianta nebo 70Mai Pro Plus A500S jako levnější varianta. Rád bych si vzal levnější, 2t se jen tak nikde neválí... Ale..
Měl bych pár dotazů na @mellda, @brnenska.odchytova, @no_hits jakožto asi nejzasvěcenějších a taky všech uživatelů těchto kamer:
- jak dlouho na mazda baterce vydrží park. mod na timelapse u obou tušíte?
Jde u nějaké z nich otočit ta přední kamera aby zabrala vnitřní prostor?
Neodlepují se ze skla ani v teplech?
Je velký rozdíl mezi Viofem a 70 Mai ve kvalitách videa?
Nestává se, že by občas nenahrávaly?
Něco jiného co bych měl vědět?
Díky všem za názory
Viofo se řadí mezi top (ve své cenové, existují i kamery za 10k), ten obraz je hodně dobrej a to aji v noci mimo město. Chybu koupí neuděláš (až mi odejde ta moje aktuální, tohle bude tak na 99% i moje volba.) Nicméně většině smrtelníků stačí levnější kamera .

Existují kamery, které snímají i vnitřní prostor.

3M pásky, jsou dost odolné, co se teplot týče.. já mám kameru z číny mini0806 od roku 2016-7 a drží.

že občas nenahrajou - stát se to samozřejmě může.. na vině může být povytažený kabel (nebo i chyba na kartě), proti tomuhle se bohužel nedá 100% bránit.

Parkovací režim - silně nedoporučuju nechávat kameru v autě venku přes noc, jako ochranu proti vykradení auta. A nemůžu to doporučit ani jako obranu proti nabourání auta v noci - prostě pro noční živly je to až moc velký lákadlo a je jedno, že to bude kamera za 5k nebo 1700,- Je to celkem častej terč.. a přijít o kameru a ještě muset řešit rozbitý okýnko...
Jinak je pro to potřeba dokoupit dodatečnou "krabičku" = ochrana proti vycucnutí baterky.

Ohledně šířky záběru - 140-160° je max, tzn. že když někdo otevře dveře a buchne do auta, tak to na kameře moc vidět nebude. Tohle umí Tesla, ta má snad 8 kamer, takže pokrytý ze všech stran.

Ja som si dnes všimol že moje Viofo náhodne nezaznamenáva GPS a rýchlosť. Myslel som že to je parkovaním v podzemí, že to skúša len na začiatku jazdy, ale minule som nemal záznam ani keď som štartoval z ulice.

Neviem čím to je.. Všimol si to ešte niekto?

Ja som si dnes všimol že moje Viofo náhodne nezaznamenáva GPS a rýchlosť. Myslel som že to je parkovaním v podzemí, že to skúša len na začiatku jazdy, ale minule som nemal záznam ani keď som štartoval z ulice.

Prubni poslední verzi firmwaru a když to nepomůže tak vyměnit GPS modul.Měl jsem stejný problém.Mněnil jsem GPS modul.Mám Viofo 129 pro 4k

Zpravidla je to chybou GPS - ať už samotnou jednotkou nebo tím, že prostě není signál (vysoké baráky v ulici, jiné rušení, satelit mimo dosah)

Back