• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
Ja myslím, že FullHD stačí, ale našiel by som si reálne zábery na youtube, ako to vyzerá v noci, za šera, pri výjazde z lesa do svetla a podobne. Za pekného jasného dňa so slnkom za sebou urobím pekné video aj starou Nokiou, ale v takých podmienkach väčšina ľudí nenabúra.

Ja mám veľakrát spomínané a odporúčané Viofo a zistil som že v noci sa moje svetlá tak silno odrážajú na protiidúcich autách, že značky aj tak neprečítam, vidím len svietiaci obdĺžnik. Teraz som skúsil znížiť FPS na 30, tak som zvedavý či bude nejaká zmena v nočných záberoch.

Ja myslím, že FullHD stačí, ale našiel by som si reálne zábery na youtube, ako to vyzerá v noci, za šera, pri výjazde z lesa do svetla a podobne. Za pekného jasného dňa so slnkom za sebou urobím pekné video aj starou Nokiou, ale v takých podmienkach väčšina ľudí nenabúra.

Ja mám veľakrát spomínané a odporúčané Viofo a zistil som že v noci sa moje svetlá tak silno odrážajú na protiidúcich autách, že značky aj tak neprečítam, vidím len svietiaci obdĺžnik. Teraz som skúsil znížiť FPS na 30, tak som zvedavý či bude nejaká zmena v nočných záberoch.
Ahoj. Na YT je test Mivue C380, tady je odkaz:

Kamera má mít senzor od SONY a na produktovém videu to vypadá slušně, ale nevím jestli zorný úhel 130° je dostatečný.

Skúsil som nastaviť 2560x1600/30fps, cez deň je to pekné aj proti slnku, v noci stále nič moc.

Prikladám 2 výrezy z daždivej cesty...

Screenshot_20211010_142204_com.huawei.himovie.overseas.pngScreenshot_20211010_142337_com.huawei.himovie.overseas.png

tak kamera dneska dorazila, koncem týdne proběhne montáž zároveň s předními brzdami u @Max6

Dobrá volba, mám ji cca půl roku na Oktávce. ?
Jen zvuk z mikrofonu je vyloženě otřesný, našel jsem někde pokoutný firmware a ten to o dost zlepšil, ale furt je to není ono.

@myscho fps je jen počet snímků za sekundu. Změňhodnotu Exposure (nebo EV) směrem dolů, to by mělo pomoct ;)

Viem, že je to počet snímkov, ale keď ich musí urobiť menej, tak má na každý teoreticky viac času, takže by to mohlo byť v noci lepšie (nižšie potrebné ISO pri "dlhšej uzávierke").. EV som znížil tiež, uvidíme, či to zaberie.

Každopádne odporúčam každému občas pozrieť, či na jeho kameru neexistuje nový firmware, ja som náhodou zistil že moja kamera Viofo od firmware 2.3 podporuje nové rozlíšenie 2560x1080 60fps... Pri aktualizácii som zistil, že mám od výroby verziu 1.01 :)

@vladas75, už proběhla montáž ? :)
já ji tam mám (tedy jen tu přední - zadní jsem nechtěl) a moc pěkný videa za ten peníz ;) + výhoda té wifi - není potřeba furt vyndavat kartu

cam.jpg

den :

noc :

p.s.: na tom youtube se to v tom okně tady nějak hůř načítá a chvílema (zkraje) to jede v SD, tak si to kdyžtak pusťte přímo na YT

Poslední úprava:
@vladas75, už proběhla montáž ? :)
jasně ;) . S kamerou zatím spokojenost, jen jsem ze začátku trochu řešil signál DAB rádia, ale po konzultaci s @Max6 to vyřešilo přetažení přebytečného kabelu od zadní kamery, který jsme původně daly do A sloupku. Jinak fakt slušné záběry z přední i zadní kamery, překvapením byly noční záběry, na kterých jsem na své staré Truecam A4 neviděl prakticky nic a teď vidím obraz :joy:.
Za ty peníze bych celkem i doporučil

jasně ;) . S kamerou zatím spokojenost, jen jsem ze začátku trochu řešil signál DAB rádia, ale po konzultaci s @Max6 to vyřešilo přetažení přebytečného kabelu od zadní kamery, který jsme původně daly do A sloupku. Jinak fakt slušné záběry z přední i zadní kamery, překvapením byly noční záběry, na kterých jsem na své staré Truecam A4 neviděl prakticky nic a teď vidím obraz :joy:.
Za ty peníze bych celkem i doporučil
Ahoj. Jak jste vyřešili napájení? Je to přes Midrive UP02, powerbanku nebo 12V zásuvku? Jak jsi spokojen s G-sensorem, nespouští nahrávání i při zavírání dveří? A má oddělené nahrávání parkovacího režimu od jízdního? Pokud bys měl nahrané přejezd světlo - stín a mohl to sem umístit, bylo by to perfektní. Díky moc a doufám, že jsem Tě příliš nezahltil s dotazy. :)

Ahoj. Jak jste vyřešili napájení? Je to přes Midrive UP02, powerbanku nebo 12V zásuvku? Jak jsi spokojen s G-sensorem, nespouští nahrávání i při zavírání dveří? A má oddělené nahrávání parkovacího režimu od jízdního? Pokud bys měl nahrané přejezd světlo - stín a mohl to sem umístit, bylo by to perfektní. Díky moc a doufám, že jsem Tě příliš nezahltil s dotazy. :)

ahoj s kamerou jsem celkově spokojený jak s přední, tak i se zadní, akorát jsem si doobjednal CPL filtr.

Napájení jsem měl klasicky z pojistek, ale řešil jsem problém se signálem DAB rádia, který byl způsobený pravděpodobně namotáním dlouhého kabelu od zadní kamery do A sloupku ale pomohlo mi i zapojení přes přiloženou origo redukci do zásuvky v loketní opěrce. Takže teď to mám přes 12V zásuvku tažené středovým tunelem.

G-senzor myslíš o jejich Emergency video ? Pokud ano, tak je tam možnost nastavení citlivosti high - medium - low, já používám hight a seplo mi to zatím pouze jednou, když jsem trefil opravdu velkou nerovnost.

Parkovací režim nepoužívám, ale nahrávání je oddělené, jsou tam složky pro Event, Lapse, Normal, Parking, Photo

Video s přejezdy světlo - stín momentálně nemám, protože jezdím brzy ráno a odpoledne, ale doporučil bych videa od Poláků , kde jsou i přejezdy do podzemních garáží a ven
a jeden obsáhlejší testík taky od Poláků

jinak přímo stránky s nastavením https://help.70mai.asia/1069.html

70mai+.jpg IMG20211020183639.jpg

Back