• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
Ahoj, dosluhuje mi kamera DOD, doporučil by mi někdo náhradu, za rozumné peníze?

Jako alternativu bych ještě zvážil Mio C540 - obraz v noci nadprůměrnej a cena celkem příznivá (1600,-) - za mě ideální v poměru cena/výkon.
Mio MiVue C540 ve srovnání s TrueCam A4 a Mini 0806:
Nazdárek ?
Také šli z fejzu lapat bronz. Já uz na věky.

ja som presiel z DOD LS470W na Nextbase 622GW+Zadna kamera a spokojnost.. :)
Já měl na mysli něco levnějšího. Už neplatí že je propastný rozdíl v kvalitě, mezi kamerou za dva a sedm tisíc.

Aku cenu mas na mysli +-?

Trochu oživím téma - protože jsem poprvé v životě koupil nové auto a zrovna Mazdu, ve které jsem nikdy neseděl :) , tak jsem taky přemýšlel, jestli kameru do auta nebo ne. Využil bych ji max jen kvůli důkazům, kdyby byl problém, nic víc od toho nečekám a spoustu věcí ani nevyužiju. Po pročtení tohoto tématu jsem nakonec vybíral ze dvou značek - Mio (konkrétně jsem zvažoval 866 nebo J85 a Viofo. A je to hrozně těžké na současném trhu něco vybrat. No upřednostnil jsem výbavu a některé lepší technické parametry a udělal objednávku na Viofo A139. Viděl jsem pár youtube videí a myslím, že to není vůbec špatná volba. Každopádně díky všem tady za příspěvky a názory. ?

tak pak dej vedet jak to toci ... a idealne kdyz posles zaznamy :) porad premyslim jestli koupit (staci mi asi predni jen) ale zatim to nema porad prioritu ..

tak pak dej vedet jak to toci ... a idealne kdyz posles zaznamy :) porad premyslim jestli koupit (staci mi asi predni jen) ale zatim to nema porad prioritu ..
Určitě dám vědět, pokud to někomu může pomoct v rozhodování :) mně osobně by taky asi stačila jen přední, ale když to je za slušnou cenu v sadě... Samostatně jsem tento model ani neviděl. Ještě můžeš mít 3 kamery (přední, zadní a vnitřní). Zatím je to objednané, kdy bude těžko říct. Jinak jsem se nechal inspirovat i na youtube - ve 2K (2560 x 1440P 60fps) a s použitím polarizačního filtru - řekl bych hodně dobré videa. Ale jsem laik a nikdy jsem žádnou kameru neměl :)

Využil bych ji max jen kvůli důkazům, kdyby byl problém, nic víc od toho nečekám a spoustu věcí ani nevyužiju.
Celkem dlouho vychází dobře poměr cena x výkon 70Mai Dash cam
porad premyslim jestli koupit (staci mi asi predni jen) ale zatim to nema porad prioritu ..
No každý má jiné priority, ale přemýšlet o věci za pár stovek, která může dost pomoct, nejenom tobě, ale kolikrát i ostatním, tomu nějak nerozumím ?

@vladas75 za cely zivot jsem nebyl svedkem/ucastnikem nehody a nikdy jsem to nepotreboval... proto tak nizka priorita ... chapu, ze nekdo, kdo jich zazil nespocet to vidi jinak .. btw kamera nestoji par stovek ale tisic :) a ne kazdej je ozralej milionar hehe ...

Vidim to stejne, za me jde o naprosto zbytnou vec, a sice o ni porad premyslim, ale za ty vsechny roky vahani (za ktery jsem urcite najel pres 200tkm) by mi porad k nicemu nebyla… tak se postupne dostavam k tomu, ze jestli nekdy, tak nejakou skoro nejlevnejsi a hlavne aby neprekazela a nemusel jsem ji resit. Sice nikdy nemuzu predpovedet, co se stane zitra, ale pochybuju, ze by v tom kamera mohla sehrat zasadni roli…

Určitě dám vědět, pokud to někomu může pomoct v rozhodování :) mně osobně by taky asi stačila jen přední, ale když to je za slušnou cenu v sadě... Samostatně jsem tento model ani neviděl. Ještě můžeš mít 3 kamery (přední, zadní a vnitřní). Zatím je to objednané, kdy bude těžko říct. Jinak jsem se nechal inspirovat i na youtube - ve 2K (2560 x 1440P 60fps) a s použitím polarizačního filtru - řekl bych hodně dobré videa. Ale jsem laik a nikdy jsem žádnou kameru neměl :)
Nezapomeň, že polarizační filtr sice udělá hezčí obraz (v určitém směru umí ztmavit oblohu a odfiltrovat odlesky od nekovových předmětů, takže třeba uvidíš skrz sklo, keré se zrovna leskne, a pro úplnost v důsledku odfiltrování zobrazí líp barvy), ale taky ztmavuje obraz. Kamera vidí tmavší scénu a zvýší ISO. Ve dne není problém ale večer, kdy je to na hraně a každý zvýšení ISO už kurví obraz, to dodatečné světlo může chybět. Mám A129 Duo, polarizák se mi taky líbil, ale kvůli tomuto jsem si ho nepořídil. Při výběru kamery jsem porovnával videa na YouTube, kde jsem hledal různé srovnávací testy s A129 a ostatníma top kamerama. A129 byla obrazem i funkcema za mě nejlepší kamera v tu dobu (ne úplně ve všem, ale při posouzení všech parametrů, které mě zajímaly) a jako bonus stála jen třetinovou cenu co nejdražší top kamera. Noční obraz byl ve srovnání s ostatníma někdy o chlup lepší, někdy o chlup horší. Polarizační filtr by to úplně zabil a A129 s tak špatným obrazem v noci bych si asi jako nejlepší kameru nezvolil.

Vidim to stejne, za me jde o naprosto zbytnou vec, a sice o ni porad premyslim, ale za ty vsechny roky vahani (za ktery jsem urcite najel pres 200tkm) by mi porad k nicemu nebyla… tak se postupne dostavam k tomu, ze jestli nekdy, tak nejakou skoro nejlevnejsi a hlavne aby neprekazela a nemusel jsem ji resit. Sice nikdy nemuzu predpovedet, co se stane zitra, ale pochybuju, ze by v tom kamera mohla sehrat zasadni roli…
Nikdy jsem kameru neměl a nikdy jsem ji nepotřeboval - naštěstí, a to jsem určitě najezdil víc než 300 tis km, ale taky jsem nikdy neměl nové auto :) Sice mě kamera nespasí a neochrání, ale pro dobrý pocit důkazních prostředků kdyby náhodou (a třeba pro někoho), ji chci zkusit.

Nezapomeň, že polarizační filtr sice udělá hezčí obraz (v určitém směru umí ztmavit oblohu a odfiltrovat odlesky od nekovových předmětů, takže třeba uvidíš skrz sklo, keré se zrovna leskne, a pro úplnost v důsledku odfiltrování zobrazí líp barvy), ale taky ztmavuje obraz. Kamera vidí tmavší scénu a zvýší ISO. Ve dne není problém ale večer, kdy je to na hraně a každý zvýšení ISO už kurví obraz, to dodatečné světlo může chybět. Mám A129 Duo, polarizák se mi taky líbil, ale kvůli tomuto jsem si ho nepořídil. Při výběru kamery jsem porovnával videa na YouTube, kde jsem hledal různé srovnávací testy s A129 a ostatníma top kamerama. A129 byla obrazem i funkcema za mě nejlepší kamera v tu dobu (ne úplně ve všem, ale při posouzení všech parametrů, které mě zajímaly) a jako bonus stála jen třetinovou cenu co nejdražší top kamera. Noční obraz byl ve srovnání s ostatníma někdy o chlup lepší, někdy o chlup horší. Polarizační filtr by to úplně zabil a A129 s tak špatným obrazem v noci bych si asi jako nejlepší kameru nezvolil.
Polarizační filtr je jen bonus navíc - ne důvod ke koupi. Kvalitní čip a světelný objektiv a další a další.

Nikdy jsem kameru neměl a nikdy jsem ji nepotřeboval - naštěstí, a to jsem určitě najezdil víc než 300 tis km, ale taky jsem nikdy neměl nové auto :) Sice mě kamera nespasí a neochrání, ale pro dobrý pocit důkazních prostředků kdyby náhodou (a třeba pro někoho), ji chci zkusit.

"...Same principle as a condom: I'd rather have one and not need it, then need it and not have one..."
;)

Ja si napríklad ukladám videá z prejazdu zaujímavými miestami. Pripadá mi to bezpečnejšie ako držať mobil na palubnej doske.

Viofo 129a - za tuhle cenu neseženeš lepší.
z isixu se dá objednat jen přední, zrovna mi jedna přišla :) ale samozřejmě se zadní je to lepší, naštěstí se dá dokoupit i ta zadní, když člověk usoudí, že ju potřebuje.
Zbytečný to úplně není.. Viděl jsem už docela dost záznamů (v noci), kdy někdo někoho nabořil a ujel a tím, že ta kamera stála za prd.. tak nešlo rozeznat ani barvu a značku auta, natož spz.. ve dne, uprostřed města, není problém sehnat svědky, ale v noci na okresce nebo dálnici to bude už o dost těžší...

Já s klidným srdcem doporučuju Mio C540, za 1690 (občas mají akce, kde se dá koupit za 1300,-) je to za mě nejlepší poměr cena/výkon.. (hlavně, co se týče těch nočních záběrů)

Test autokamer za rozumnou cenu.
Jak si stojí autokamera Mio MiVue C540 ve srovnání s TrueCam A4 a Mini 0806?

To je pekny, za patnact stovek. Jeste takova otazka - proc maji vsechny ty kamery ty displeje, ktery je zbytecne delaj vetsima a drazsima? Neni lepsi, kdybych nastaveni kamery mohl delat treba pres smartphone, stejne jako pripadne prehrani zaznamu (pokud bych potreboval rychly nahled a nechtel vyndavat SDcko)? Mne rusi v aute kazda dioda a odlesk, pocitam ze displej se da vypnout, ale i tak bych uvital kameru co nejmensi, nejtmavsi, idealne "neviditelnou"... a pocitam, ze to by zaroven mohla byt i ta nejlevnejsi.

To je pekny, za patnact stovek. Jeste takova otazka - proc maji vsechny ty kamery ty displeje, ktery je zbytecne delaj vetsima a drazsima? Neni lepsi, kdybych nastaveni kamery mohl delat treba pres smartphone, stejne jako pripadne prehrani zaznamu (pokud bych potreboval rychly nahled a nechtel vyndavat SDcko)? Mne rusi v aute kazda dioda a odlesk, pocitam ze displej se da vypnout, ale i tak bych uvital kameru co nejmensi, nejtmavsi, idealne "neviditelnou"... a pocitam, ze to by zaroven mohla byt i ta nejlevnejsi.
stačí šikovně umístit za zrcátko a ani nevíš, že tam je. Mám ji tak danou od @Max6 a vůbec ji nevidím ;)

IMG_20200501_075257.jpg

stačí šikovně umístit za zrcátko a ani nevíš, že tam je. Mám ji tak danou od @Max6 a vůbec ji nevidím ;)

Zobrazit přílohu 36192
Tohle bych sice od sebe nevidel, ale je to presne to, cemu bych se chtel (pripadne) s kamerou vyhnout... dalsi bordel pred sklem, pro zmenu v zornem poli spolujezdce... Mam pet kamer v dome, kterych by si clovek skoro nevsiml, a proti tem mi to proste prijde obrovsky. Ty domaci samozrejme displeje nemaji, nahled pri instalaci se deje pres app. Samozrejme jsem se zbezne dival na obchody s autokamerami, a vypada to, ze vsechno bezne ma ty displeje, asi protoze to lidem nevadi - mozna je teda dira na trhu pro to jedno procento lidi, kteri by chteli kameru "neviditelnou" :)

Back