• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
To je pekny, za patnact stovek. Jeste takova otazka - proc maji vsechny ty kamery ty displeje, ktery je zbytecne delaj vetsima a drazsima? Neni lepsi, kdybych nastaveni kamery mohl delat treba pres smartphone, stejne jako pripadne prehrani zaznamu (pokud bych potreboval rychly nahled a nechtel vyndavat SDcko)? Mne rusi v aute kazda dioda a odlesk, pocitam ze displej se da vypnout, ale i tak bych uvital kameru co nejmensi, nejtmavsi, idealne "neviditelnou"... a pocitam, ze to by zaroven mohla byt i ta nejlevnejsi.
Jak jsem říkal, nikdy jsem kameru neměl a nepotřeboval, ale v něčem uvažuju stejně jako ty - displej úplně nepotřebuju a aby byla málo nápadná - proto jsem taky vybíral mezi Viofo A139 a Mio J85 - žádná nemá displej, nastavuje se přes aplikaci a schovat za zrcátku půjdou obě dvě určitě dobře.
Ale na druhou stranu jsou to dražší stroje - Viofo má v sadě i zadní kameru za 4.800 (můžeš mít i třetí), k Mio J85 bys musel zadní kameru dokoupit a jsi lehce přes 5.000, samotná jedna kamera je za 3.100

Poslední úprava:
a v autě se ti zdá jedna zbytečná ?????
Nevim jak ostatní, ale v autě neskladuju cennosti, nežije v něm kočka, a neopouštím ho na dva měsíce v roce, během kterých bych rád měl kontrolu nad tím, jak o něj pověřené osoby pečují (a tedy: auto nepůjčuji + na rozdíl od nemovitostí má zcela zanedbatelnou hodnotu :))... Každý to máme jinak ??????

To je pekny, za patnact stovek. Jeste takova otazka - proc maji vsechny ty kamery ty displeje, ktery je zbytecne delaj vetsima a drazsima? Neni lepsi, kdybych nastaveni kamery mohl delat treba pres smartphone, stejne jako pripadne prehrani zaznamu (pokud bych potreboval rychly nahled a nechtel vyndavat SDcko)? Mne rusi v aute kazda dioda a odlesk, pocitam ze displej se da vypnout, ale i tak bych uvital kameru co nejmensi, nejtmavsi, idealne "neviditelnou"... a pocitam, ze to by zaroven mohla byt i ta nejlevnejsi.
Ten display je neocenitelnej pomocník při instalaci - ty co maj 3M pásku, tak se instalujou jen jednou, ale zrovna tam by ta 3. ruka, co by držela mobil, kde by bylo vidět, co kamera zabírá docela chyběla.. U těch s přísavkou, kterou přendáváš z auta do auta, případně jednou za čas musíš přicucnout znovu, tak je taky snažší koukat na display než ještě na mobil.
SD karta se vyndávat nemusí, vezmeš kameru (stejně není dobrý ju nechávat v autě) a připojíš pomocí kabelu a přetáhneš přes usb.
Display jde vypnout a za zrcátko se dá většinou dobře schovat, že neruší..
Existuje víc o dost menších kamer, bohužel to už se zase budeme pohybovat někde okolo 2,5k

Kamery bez displeje se dělají. Já osobně preferuju displej. Sednu do auta, nastartuju, displej se rozsvítí a já vidím přesně to, co vidí kamera, a vidím, že natáčí. Takže zběžným pohledem do 5 vteřin poznám, že kamera jede a můžu vyrazit. Kdybych neměl displej a chtěl si být jistý, že je vše ok, musel bych vytahovat telefon, spustit aplikaci a lovit to tam, což je dost nepraktický. Displej po chvilce zhasne a zůstane jen svítit ledka, což se mi taky líbí, protože vím, že kamera funguje.

Taky uvažuju nad kamerkou, čím menší a nenápadnější tím líp...
Minuta záznamu ukáže víc než hodina vyprávění. Je pravda že za 14 let a milion km co jezdím jsem to naštěstí nepotřeboval. Ťuk Ťuk Ťuk. Ale v dnešním provozu člověk nikdy neví...

A stejně to nechápu, dnes má spoustu i běžných aut přední, zadní, boční parkovací kamery, za oknem senzory radary lasery a já musím ve 21.století lepit na okno přísavkou další bazmek co mi tam vadí... Vím park. kamery se špiní a rozlišení nic moc ale určitě by to nějak šlo? Kamarád má auto z mnichova zaparkovaný před barákem a na telefonu může špehovat sousedy parkovacíma kamerama ale pořizovat záznam za jízdy nesmí?

Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s Garmin dash cam mini 2 s dongar adaptérem na "chytré" zpětné zrcátko? Připadá mi to jako šikovné řešení pro někoho, kdo nechce tahat kabel.
Sice hardware asi moc moc co se týká kamery ale sám si říkám, že by mi to možná stačilo vzhledem k tomu jak vypadá malá.

přesto, že moje Truecam A4 stále funguje ( cca 4 roky bez problému ), zvažuji přechod na něco novějšího, pravděpodobně to bude 70mai Dash Cam Pro Plus u které bych řekl, že je poměr cena x výkon za 1700 kč slušný

Já mám krátce 70mai 1s, pro moje potřeby stačí. Jediná výhrada, nelze přehrát na tv nahrávky. Ty jsou ve formátu mp4, s kterými jinak tv nemá problém (LG OLED). Nelze to ani na SD kartě, ani na USB flash, ani zrcadlení z mobilu. Lze přehrát pouze na PC ve Windows media playeru. Ten jinak vůbec nepoužívám, ale VLC to taky nezvládá.

Já mám krátce 70mai 1s, pro moje potřeby stačí. Jediná výhrada, nelze přehrát na tv nahrávky. Ty jsou ve formátu mp4, s kterými jinak tv nemá problém (LG OLED). Nelze to ani na SD kartě, ani na USB flash, ani zrcadlení z mobilu. Lze přehrát pouze na PC ve Windows media playeru. Ten jinak vůbec nepoužívám, ale VLC to taky nezvládá.
Z toho som mal aj ja haluz, VLC player som mal posledných 15 rokov odkedy ho registrujem za program, ktorý prehral každý formát a aj streamoval, každý Windows som media player ani nepoužil a zo 70mai Dash Cam pro to samozrejme nejde :D Inak kamera úplne stačí na bežné použitie a rozozná značky za denného svetla úplne v pohode, v noci záleží raz áno raz nie. Software je samozrejme úplne nepoužiteľný, hlasové povely nerozozná, žiadnu z tých prídavných funkcií robiť nedokáže, čas sa nedá zosynchronizovat a po každom zapnutí je tam úplne náhodný čas, takže videá úsekov sú neprehľadné. Záznam občas vynechá napríklad 1-2 sekundu, proste to preskočí a je to softwarom. GPS rýchlosť je tiež asi o sekundu oneskorena :D Za tie prachy to má v tej cene fakt asi najkvalotnejsi záznam, ale všetky ostatné featurky, ktoré sú na drahších kamerách funkčné to má nepoužiteľné. Oceňujem, že pri inštalácii na správne miesto je možné o kamere z miesta vodiča absolútne nevedieť ani pri nasadení, je totiž naozaj malá a keby sa občas neveziem ako spolujazdec, tak som za rok na ňu aj zabudol.

Včera jsem připojoval do své CX-30 kameru 70Mai a nenašel jsem v pojistkové skříňce vlevo u řidiče pojistku, která by byla napájená až po nastartování. Všechny jsou pod napětím pořád. Kam kameru připojujete? Viděl jsem dotaz v tomto vláknu, ale nikdo na něj neodpověděl, tak snad teď?

Včera jsem připojoval do své CX-30 kameru 70Mai a nenašel jsem v pojistkové skříňce vlevo u řidiče pojistku, která by byla napájená až po nastartování. Všechny jsou pod napětím pořád. Kam kameru připojujete? Viděl jsem dotaz v tomto vláknu, ale nikdo na něj neodpověděl, tak snad teď?
U mojí M3 BP je kamera připojená natvrdo na výšše uvedených pojistkách.U krátkého parkování jí nechávám běžet v garáži jí vypínám.Kamera se sama vypne,když napětí klesne na 11,5 V.

Ano, připojuji se s prosbou o radu na pojistku, kam píchnout kameru. Nebo poskytnutí schéma pojistkové skříně u mazdy6 GL (v brozurach k autu jsem nenašel). Aneb kam s ní? Nechci to dávat asi na airbagy a podobné bezpečnostní prvky...cc63545bb625d11e7485b152bfcb207f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ano, připojuji se s prosbou o radu na pojistku, kam píchnout kameru. Nebo poskytnutí schéma pojistkové skříně u mazdy6 GL (v brozurach k autu jsem nenašel). Aneb kam s ní? Nechci to dávat asi na airbagy a podobné bezpečnostní prvky...Zobrazit přílohu 36984

Sent from my iPhone using Tapatalk
já to mám připojené na ROUTLET2

IMG_20200219_183051.jpg IMG_20200219_183147.jpg

Díky moc, no mohlo me napadnout, že to bude zezadu te krytky pojistkové skříně... Kamera už je na autě a vypadá, že vše jede. Tak uvidíme. Jinak mám VIOFO A129 PLUS. Díky za pomoc všem.

Zdravím všechny. Máte někdo zkušenost s Mio MiVue C380 Dual? Díky.

Podívej nevím pokud bych dnes kupoval kameru, jestli bych se spokojil s rozlišením 1920 x 1080, raději bych oželel tu zadní, ale dopředu bych vzal něco s fakt ostřejším obrazem, můj názor ;)

Back