• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?

• Celkem voličů
    216
70mai Dash Cam pro po 10 dňoch užívania, nieje moc kompatibilná pri prepojení s PC priamo z kamery, nezobrazí zariadenie ani storage device, jedine vybrať SD kartu a do čítačky kariet. Lenže po každom vybratí karty z kamery a následnom vrátení požaduje formátovanie, tj. stratu všetkých súborov. 70mai appka funguje, ale nie s modelom Dash Cam pro. Netuším ako updatovat firmware, cez aplikáciu to nejde. Inak kvalita videa super za tú cenu.
Firmware stačí stáhnout a uložit na kartu, Tu uložit do kamery a zapnout. Je ale třeba vybrat firmware pro správnou verzi kamery jako je model D-0x např. D-02. Je to napsaný na kameře a krabici. Pak taky záleží zda jde o čínskou nebo mezinárodní verzi.

Odesláno z mého Redmi 5 Plus pomocí Tapatalk
8ed24b06052f7688d7b256fea4e4c425.jpg

70mai Dash Cam pro po 10 dňoch užívania, nieje moc kompatibilná pri prepojení s PC priamo z kamery, nezobrazí zariadenie ani storage device, jedine vybrať SD kartu a do čítačky kariet. Lenže po každom vybratí karty z kamery a následnom vrátení požaduje formátovanie, tj. stratu všetkých súborov. 70mai appka funguje, ale nie s modelom Dash Cam pro. Netuším ako updatovat firmware, cez aplikáciu to nejde. Inak kvalita videa super za tú cenu.
S tím formátováním si mne nepotěšil, snad to ta A800 mít nebude. Z kamery co mám, vytáhnu kartu šopnu do čtečky přetáhnu do PC a pak zase šup do kamery.

Ahoj nedaří se mu tu někde najít kam dát onbord kameru přemýšlím vedle zrcátka u spolujezdce mám Mazdu 6GL 2019,rád bych se zeptal kde jí máte vy?

Ahoj nedaří se mu tu někde najít kam dát onbord kameru přemýšlím vedle zrcátka u spolujezdce mám Mazdu 6GL 2019,rád bych se zeptal kde jí máte vy?
Vpravo od vnitřního zrcátka tak, abych ji z pozice řidiče neviděl.

Umístil jsem do CX5 vedle zrcátka na stranu řidiče, napájím z 12V vytažených z čidel pod předním sklem přes adapter na 5V s mini usb konektorem.

IMG162649~2.jpg

cau, taky uvazuju nad koupi kamery do auta.... staci mi jen predni a nepotrebuju detekce radaru, kolize atd.. chci jen blackbox na nahravani v pripade dukazni potreby ...

Rad pustim korunu za kvalitni kameru :) samozrejme chci co nejvic muziky za co nejmin penez... koukal jsem ze tu docela chvalite Viofo A129 Pro - a co jsem tak koukal na recenze, videa atd... tak neni spatne.. jedine co trosku vadi je velikost a ten displej ... displej opravdu nepotrebuju (da se aspon vypnout? nemam rad kdyz veci uvnitr auta sviti - staci ze sviti panel ...

Dalsi co jsem narazil jako zajimavou alternativu je thinkware u1000 - vypada fantasticky, obraz taky dobrej (ale cena uz je celkem vysoko)... nenasel ale zadny info k tomu tady.. mate nekdo zkusenosti osobni? min se znackou starsich modelu?

pripadne - nemate nejaky jiny tipy na neco ve stylu techto dvou idelane bez displeje?

posledni vec, pomohl by kdyztak nekdo s instalaci kabelaze? ja jsem na tohle levej jak poleno ... rad to necham na profikovi (verim ze to je prace na pockani) a na odmene se urcite domluvime ..

plus jeste koukam na tuhle DOD RC 500S (taky drazsi ale mala kompaktni a vypada dobre)

cau, taky uvazuju nad koupi kamery do auta.... staci mi jen predni a nepotrebuju detekce radaru, kolize atd.. chci jen blackbox na nahravani v pripade dukazni potreby ...

Rad pustim korunu za kvalitni kameru :) samozrejme chci co nejvic muziky za co nejmin penez... koukal jsem ze tu docela chvalite Viofo A129 Pro - a co jsem tak koukal na recenze, videa atd... tak neni spatne.. jedine co trosku vadi je velikost a ten displej ... displej opravdu nepotrebuju (da se aspon vypnout? nemam rad kdyz veci uvnitr auta sviti - staci ze sviti panel ...

Dalsi co jsem narazil jako zajimavou alternativu je thinkware u1000 - vypada fantasticky, obraz taky dobrej (ale cena uz je celkem vysoko)... nenasel ale zadny info k tomu tady.. mate nekdo zkusenosti osobni? min se znackou starsich modelu?

pripadne - nemate nejaky jiny tipy na neco ve stylu techto dvou idelane bez displeje?

posledni vec, pomohl by kdyztak nekdo s instalaci kabelaze? ja jsem na tohle levej jak poleno ... rad to necham na profikovi (verim ze to je prace na pockani) a na odmene se urcite domluvime ..
U Viofo je displej vypínatelný.Mám jí v autě.

tak to je super zprava... a spz jsou citelne v pohode? ta viofo se mi libi funkcne ... a tim ze se da vyndat displej je to jeste lepsi ... mohl bys vyfotit prosim Te jak to tam mas nainstalovane a jak to zhruba vypada z pohledu ridice kdyz sedis v aute? vidis ji letmo? nebo se da schovat za zrcatko?

nejaky poznatky k ni? spokojenost? neco co Te stve?

Z viofo se da "vyndat" displej? O tom nic nevim a dost pochybuju ze by to slo. Mimochodem, ten displej se nekdy hodi, treba k nasmerovani a nastaveni kamery...

Budget kamera je ta xiaomi 70 mai pro vyssie spominana, to viofo A119 je uz vyssia trieda obrazom a postaci ti dokonca aj na citanie spztiek v noci v pohybe, ak chces z toho nejaky kulturny zazitok popripade strihat videa, jedine vtedy by som siel do niecoho drahsieho od tychto dvoch.

tak to je super zprava... a spz jsou citelne v pohode? ta viofo se mi libi funkcne ... a tim ze se da vyndat displej je to jeste lepsi ... mohl bys vyfotit prosim Te jak to tam mas nainstalovane a jak to zhruba vypada z pohledu ridice kdyz sedis v aute? vidis ji letmo? nebo se da schovat za zrcatko?

nejaky poznatky k ni? spokojenost? neco co Te stve?
Auta našich členů M3 sedan Modrý mazel tam jsou fotky jak to vypadá.Kamera dělá co má jsem spokojenej.

jj to nevypada zle... da se ten displej aspon vypnout behem jizdy? nebo to celou dobu sviti?

Ja mám Viofo A119v3 a musím povedať že v noci značky väčšinou neprečítam, pretože sú moc presvetlené. Toto ale môže byť spôsobené výškou auta (a svetiel) alebo umiestnením kamery. Cez deň je všetko krásne a ostré, v noci sú reflexné značky na autách proste svietiace a biele.

Kúpil som ju aj preto, že k nej bol originál polarizačný filter, bez neho som videl akurát odraz palubnej dosky. Skúsim prepnúť rozlíšenie do 4K30p či to nebude v noci lepšie, cez deň je ale FullHD60p fakt pekné na pozeranie, prípadne v nastaveniach poštelovať expozíciu.

Inak prevláda spokojnosť - kamera pracuje tak, že o nej neviem (displej sa po minúte vypne), nevisí zo skla ale pekne je na ňom prilepená a skoro ju nevidno ani zvnútra ani zvonku. Chcel som ju kvôli tomu tvaru, nechcel som nejakú diskoguľu v priestore ani žiadne "smart" funkcie, ktoré skoro vždy nefungujú. Fajn je aj možnosť nastaviť čo má byť napísané na spodnom okraji videa (dá sa tam dať napr typ auta, evidenčné číslo a podobne).

Jediná vec, čo mi chýba je wifi a možnosť stiahnuť video rovno do mobilu (toto má super napr. Xiaomi, kde sa dá stiahnuť len napríklad pol minúty z celého videa). Na tieto účely som si ale kúpil USB čítačku kariet do mobilu a zatiaľ mi to stačí.

asi nakonec skoncim u toho Viofo .. vezmu k tomu ten cpl filtr a hardwire kit ... jaky pojistkovy pouzdro je do moji mazdy kluci?

ATC, ATS, MICRO2, MINI ??

Poslední úprava:
Jako alternativu bych ještě zvážil Mio C540 - obraz v noci nadprůměrnej a cena celkem příznivá (1600,-) - za mě ideální v poměru cena/výkon.
Mio MiVue C540 ve srovnání s TrueCam A4 a Mini 0806:

Back