• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Opravy karoserie / laku / zakapávání

Netušíte někdo čím nejlépe odstranit smůlu z borovice? Parkuju pod ní a jde to dolu blbě. Zkoušel jsem to technickým benzínem a jde to, ale žádná hitparáda to není. V jedné diskusi jsem četl, že by to mělo jít třeba máslem (tím prý smůlu rozpustí), ale nezkoušel jsem to.
Nějaké osvedčené postupy?
...a ano, musím pod tím stromem parkovat, pokud s autem nechci neustále popojíždět...

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk
Já použil lihobenzin, také to fungovalo. Čím víc lihu tím lépe.

..muzes pouzit: shorturl.at/tCU16 :))) Jinak to chce redidlo sundat to opatlani. doplnit vrstvu , prebroust a pak vzit origo lakem ve spreji, ciru vrstvu rozlestit a je to...
Díky. Tenhle postup je přesně co jsem si představoval, ale nechci se do toho pouštět sám. Znáte nějakou šikovnou firmu nebo jedince, který by to udělal.? Samozřejmě slušně zaplatím a případně nechám namíchat barvu do spreje. Jsem z Prahy a okolí. Ale může být i dál.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Zdravím, možná že to sem nepatří ale jak zjistím jakou mám barvu red soul jestli 46V nebo 41V na štítku u vin to napsaný nemám ani v aplikaci my mazda.
Mám mazdu 3 ročník 2013.

41V, 46V je až na novějších Mazdách. Laky mají i mírně jiný název, aby se v tom dalo lépe orientovat.

Zkušenosti s opravami metodou PDR jsou tu popsány v různých vláknech. Doporučím použít vpravo nahoře lupu a napsat do ní PDR - https://www.mazdaklan.cz/search/6880/?q=pdr&o=relevance ;)
Třeba se zde najde někdo, kdo bude mít zkušenost s touto konkrétní firmou. Popřípadě budeme rádi za referenci, pokud se rozhodneš je využít.

Taky by mě zajímala nová reference. Na Googlu mají 50/50. Někdo chválí a někdo kritizuje. Údajně to patří ukrajicum.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

(Kladné) hodnotenie na internete si môžu písať sami. Zameral by som sa na to, či sa negatívne v niečom zhodujú.

Netušíte někdo čím nejlépe odstranit smůlu z borovice? Parkuju pod ní a jde to dolu blbě. Zkoušel jsem to technickým benzínem a jde to, ale žádná hitparáda to není. V jedné diskusi jsem četl, že by to mělo jít třeba máslem (tím prý smůlu rozpustí), ale nezkoušel jsem to.
Nějaké osvedčené postupy?
...a ano, musím pod tím stromem parkovat, pokud s autem nechci neustále popojíždět...

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk
na smůlu z borovice terpentýn

Máte někdo zkušenost s lakováním Mazdy? Výsledek? Místo?

Ahoj, vyčetl jsem zde, že na drobné oděrky odstínu 41V se osvědčila barva Tamiya TS-95 + transparentní lak. Nezkoušeli jste někdo toto řešení i pro odstín 46V ? Jak moc je odstín 41V a 46V jiný ? potřebuji zamáznout odřenínu na plastovém nárazníku průměru cca 8mm. Díky.

Díky kluci, píšou tam,že s jejich lahvičkou není potřeba zalakovat bezbarvým lakem,ale raději ho vezmu a přelakuju to.

Back