• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Opravy karoserie / laku / zakapávání

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti se šikovným klempířem z Plzně či okolí?

Jedná se o defekt na zadním pravém blatníku
img1.jpg
Není to nic hrozného, ale bolí to :sob:

Poslední úprava moderátorem:
Já měl totéž ale bez pozkozeni laku a zde je výsledek. e5a19ee71e1d1576c2237afff4d58feb.jpg

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Zdravím kluci. Mám novou M3 (46v) a už jsem ji úspěšně stihl pokřtít. Nemyslím si, že bych si sám dokázal opravit pomocí korekturní sady. Neměli byste tip na lakýrníka v Brně? V autolakovně na Vídeňské jsem byl neúspěšný a prý ani neznají nikoho, koho by mi doporučili.
Díky za případné rady.

Foto.jpg 20210627_210737.jpg

To je podle mě na přelakování. Připrav si peněženku, nebo pojistku, budou se dělat dva díly, pokud je teda světlo v pořádku.

Tak i na me doslo. Odreny bok zaparkovaneho auta pres noc v Plzni. Z kameroveho zaznamu, ktera byla pobliz, se bohuzel nic nezjistilo, nemela viditelnost na inkrimovane misto. Tzn, budu to resit z havarijniho pojisteni. Mate nekdo zkusenosti z Aspektou v Plzni ? Servisuju auto tam, tak je to prvni volba, kam bych to dal, ale vim, ze dobre chytnout lak a rozlestit to nemusi dopadnout vsude uplne dobre. Malinko jsou odreny i dvere, ale tam
by rozlesteni mohlo pomoci.
Jakym zpusobem si myslite, ze bude oprava delana ? Prelakovani stavajicich dilu ? Nebo vymena s lakem ? Promačknuté není nic, lak popraskaný také není.

2C7C418E-46EF-4EAE-8DAD-B09A38CB93D2.jpeg 936974AA-2531-4C5E-AC73-B294EC70A105.jpeg

Vybroušení a přelakování stávajících dílů. Mění se jen poškozené. Cena opravy nebude nijak závratná, tipuju okolo 10 000 Kč za ty dva díly.

Mate nekdo zkusenosti z Aspektou v Plzni ?
Řešil jsem s Aspektou odřeninu předního nárazníku loni, když mě to odřela jedna paní při parkování. Naštěstí jsem měl svědka a paní nechala auto hned vedle, tak to šlo z jejího zákonného pojištění. V Aspektě přelakovali celý nárazník , nejprve přebrousili, pak základ a další vrstvy. Celkem to trvalo asi týden, na prvý pokus se to prý nepovedlo (mám Soul Red), tak to předělávali. Prý se stříkají 4 vrstvy a každá musí uschnout. Dopadlo to celkem dobře, sice tam vidím při vhodném světle rozdíl v odstínu barvy na plastu vůči barvě na blatníku, ale pokud na to neupozorním, tak si toho moc lidí nevšimne. Rozdíl barvy na plastu vůči plechu se už tady diskutoval několikrát a vidím ho i u plastu na zadních dveřích, kde je lak původní. Cena byla téměř 30tis. včetně náhradního auta a plastu kolem mlhovky. Ale šlo to z pojištění, tak si možná cenu trochu nadsadili.

Samozřejmě, náhradní vozidlo si osolí, to bude tak 4000 Kč na těch pár dnů. Ale 30 tisíc, to už jsem měl nový přední nárazník....

Tak i na me doslo. Odreny bok zaparkovaneho auta pres noc v Plzni. Z kameroveho zaznamu, ktera byla pobliz, se bohuzel nic nezjistilo, nemela viditelnost na inkrimovane misto. Tzn, budu to resit z havarijniho pojisteni. Mate nekdo zkusenosti z Aspektou v Plzni ? Servisuju auto tam, tak je to prvni volba, kam bych to dal, ale vim, ze dobre chytnout lak a rozlestit to nemusi dopadnout vsude uplne dobre. Malinko jsou odreny i dvere, ale tam
by rozlesteni mohlo pomoci.
Jakym zpusobem si myslite, ze bude oprava delana ? Prelakovani stavajicich dilu ? Nebo vymena s lakem ? Promačknuté není nic, lak popraskaný také není.

Zobrazit přílohu 35741 Zobrazit přílohu 35742
Aspekta mně přelakovávala (nebo nechala přelakovat) přední díly v rámci záruky a v pohodě. Jen to trvalo 14 dní no :)

Pic, dle návodu na origo opravnou sadu se po zakápnutí a 10 minutách má místo rozšmrdlat mokrou houbičkou. Čímž se to ale zase smyje. To je nějaký japonský humor? Máte nějaký osvědčený způsob, co, jak a čím udělat po zakápnutí barvou a co po zakápnutí lakem? Díky moc

@Konopník Někde jsem četl, že je dobré to zarovnat voskovaným papírkem. Po zakápnutí lakem by se to mohlo rozleštit.

Zdravím, koupil jsem jako druhé auto do rodiny Mazdu 6 GH. Je to radost. Oproti všem firemním koncernový dieselovým Škodovkám s příznakem RS je s ním opravdu zábava. Postupně se tedy bavím a řeším různé drobnosti. Na střeše jsem objevil několik malých oděrek od kamínků, které evidentně nikdo neřešil a které trochu orezly. Průměr oděrky cca 1-3 mm, celé poškozené místo do laku cca 1-1,5 cm. Rád bych se místních zkušenějších zeptal, jaký zvolit postup. Korekční tužku mám již objednanou, ale nejprve by to chtělo celé trochu ošetřit. Rovnou říkám, že si uvědomuji, že vizuálně to nebude 100%, ale vzhledem k místům, kde tyto oděrky jsou, to jsem ochotný tolerovat. Jde mi hlavně o funkci a zabránění dalšího postupu rzi. Budu vám vděčný za jakoukoli radu. Na předchozím autě jsem poctivě vše zakapával a nenechal dojít tak daleko. Děkuji mockrát.

1.jpg 2.jpg

Děkuji. A doporučil bys před tím např. brusnou tužkou trochu dostat dolů nebo rovnou přetřít štětečkem, nechat zaschnout a pak korekční tužkou a na závěr bezbarvým lakem? Četl jsem, že pro správnou reakci je přítomnost rzi nutná.

Každopádně je nutný odstranit všechny volný části rzi, mechanicky to očistit. Pak použít Dinitrol. S dalším zakapáváním a opravou ti poradí jiní, erudovanější.

Ahoj, mate nejake doporuceni, kdo by vedel hezky opravit tenhle "tukanec"? Ideal Ostrava a okoli + odhad cena?

IMG-20220526-WA0000.jpg IMG-20220526-WA0001.jpg

Ahoj, mate nejake doporuceni, kdo by vedel hezky opravit tenhle "tukanec"? Ideal Ostrava a okoli
Ahoj, teď jsem řešil něco podobného. Podle servisu musí nárazník dolů a zkontrolovat, jestli není poškozená výztuha.

Back