• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Opravy karoserie / laku / zakapávání

já mám na autě stále jedinou pihu na kráse za celé 4 roky, se kterou jsem ho koupil už při ročním nájezdu a furt se nemohu dokopat k opravě. Většinou se nabízí celolak nárazníku, ale mě připadá pro tohle možná lepší lokální oprava. Bojím se, že celolak nedopadne dobře.

3f54f941d4e50a8b6c0d3bddd17bde39.jpg

já mám na autě stále jedinou pihu na kráse za celé 4 roky, se kterou jsem ho koupil už při ročním nájezdu a furt se nemohu dokopat k opravě. Většinou se nabízí celolak nárazníku, ale mě připadá pro tohle možná lepší lokální oprava. Bojím se, že celolak nedopadne dobře.

Zobrazit přílohu 42766
Moje Soul red je jako cedník.. Na předním nárazníku není místo, kde by nebyla dírka po kamínku.. Naposled při jízdě po dálnici to schytalo i zrcátko z protisměru, ale tomu už se nedal říkat kamínek, spíš pořádný šutr.. Opravovat to lokálně, tak se zblázním (lokálně jsem zatím opravovala jen dírky na dveřích po neohleduplnych řidičích z parkoviště), a právě přemýšlím, co s tím.. Jsem z toho celkem nešťastná ? tak možná do budoucna prostě komplet celé auto, což pak není potřeba řešit to, zda se bude jeden díl řešit od zbytku.. I když, mám lakovanou pravou zadní část a nejde to vůbec poznat, tam se do barvy trefili, a ani sebelepší oko by to nepoznalo. Jedině měřákem laku, že je tam hrubší vrstva.

co mam na predku cirou folii tak jsem spokojeny - zatim se nicemu nepovedlo ji prostrelit...
bohuzel na dverich folii nemam a co chvili tam najdu nejaky novy sram z parkovist :(

co mam na predku cirou folii tak jsem spokojeny - zatim se nicemu nepovedlo ji prostrelit...
bohuzel na dverich folii nemam a co chvili tam najdu nejaky novy sram z parkovist :(
Nad tím jsem přemýšlela, ale nevím, jak by to vypadalo třeba po letech, jestli nebude rozdíl mezi odstíny na autě (jak na slunci lak bedně), nebo jestli už dnes ty fólie umí propouštět to záření a nedochází k tomu?

nad tim jsem uplne nepremyslel..folii mam teprv rok, deklarovana zivotnost je 10 let a vzhledem k tomu ze mazda uz ma 8 let za sebou tak tou dobou uz to nejspis bude problem nekoho jinyho :)

Moje Soul red je jako cedník.. Na předním nárazníku není místo, kde by nebyla dírka po kamínku.. Naposled při jízdě po dálnici to schytalo i zrcátko z protisměru, ale tomu už se nedal říkat kamínek, spíš pořádný šutr.. Opravovat to lokálně, tak se zblázním (lokálně jsem zatím opravovala jen dírky na dveřích po neohleduplnych řidičích z parkoviště), a právě přemýšlím, co s tím.. Jsem z toho celkem nešťastná ? tak možná do budoucna prostě komplet celé auto, což pak není potřeba řešit to, zda se bude jeden díl řešit od zbytku.. I když, mám lakovanou pravou zadní část a nejde to vůbec poznat, tam se do barvy trefili, a ani sebelepší oko by to nepoznalo. Jedině měřákem laku, že je tam hrubší vrstva.
Nějak jsem tě nepochopil z tvé reakce na můj příspěvek. Já chci znát názor, zda volit lokální opravu toho, co je na fotce nebo celolak nárazníku rovnou. Red soul je vůbec nejměkčí lak z nabídky a trpí nejvíce. Já krom této hnusné opravy nemám na autě vlastně nic. Po čas čtyř let jsem ho nějakým zázrakem ochránil ačkoli bydlím v Praze. Nikde žádný další kosmetický vady. Samozřejmě sem tam nějaká drobná ranka od kamínků, ale těch je sotva pár. Takže bych se rád zbavil toho jediného kosmetického neduhu...

Nějak jsem tě nepochopil z tvé reakce na můj příspěvek. Já chci znát názor, zda volit lokální opravu toho, co je na fotce nebo celolak nárazníku rovnou. Red soul je vůbec nejměkčí lak z nabídky a trpí nejvíce. Já krom této hnusné opravy nemám na autě vlastně nic. Po čas čtyř let jsem ho nějakým zázrakem ochránil ačkoli bydlím v Praze. Nikde žádný další kosmetický vady. Samozřejmě sem tam nějaká drobná ranka od kamínků, ale těch je sotva pár. Takže bych se rád zbavil toho jediného kosmetického neduhu...
A vsak co riesis, daj ten naraznik pekne prestriekat a uvidis ci sa trafia s odstienom farby alebo nie. Ak by to bolo ine das vyreklamovat, no :)

Chtěla jsem tím říct, že u takových drobností je lokální oprava fajn, ale chce to trochu preciznosti, aby to nevypadalo jako pěst na oko, ale ani to lakování celého dílů nemusí vždycky dopadnout blbě. Ideálně najít někoho, kdo už to lakování řešil u stejného odstínu a má reference.
Do míst, kde už se to někdo snažil opravovat (jako je tohle, pokud vidím z fotky dobře), bych se už sama nepouštěla.
Jak píše @Kubík, přinejhorším pak řešit reklamaci.

Je to naprosto příšerně zatrene štětcem a navíc odstín není ideální takže ta oprava mi pije krev. Já bych za ideální považoval namíchat přesný odstín a lokálně pozkozeni vykitovat a prestrikat. Podle mě by to krásně zmizelo. Tohle je prostě vidět ačkoli je to celkem malé. Demontovat a stříkat celý nárazník je loterie které se bojím že nedopadne dobře. A reklamovat? Znovu demontovat a vozit na Příbram z Prahy? To mě moc neláká. Ale čtu rozdílné zkušenosti. Někdy a někde to trefí dokonale a jindy je to zase průser. Na Příbrami je osoba přes doporučení co lakuje opravy přímo pro mazdu. Auto tehdy viděl a stačí když mu dovezu jen nárazník že auto by bylo zbytečné zaděláno. Ale nevím jak to pak trefí tu barvu ačkoli je to takový starší guru v oboru..

Samsung S22 256GB Tapatalk

Je to naprosto příšerně zatrene štětcem a navíc odstín není ideální takže ta oprava mi pije krev. Já bych za ideální považoval namíchat přesný odstín a lokálně pozkozeni vykitovat a prestrikat. Podle mě by to krásně zmizelo. Tohle je prostě vidět ačkoli je to celkem malé. Demontovat a stříkat celý nárazník je loterie které se bojím že nedopadne dobře. A reklamovat? Znovu demontovat a vozit na Příbram z Prahy? To mě moc neláká. Ale čtu rozdílné zkušenosti. Někdy a někde to trefí dokonale a jindy je to zase průser. Na Příbrami je osoba přes doporučení co lakuje opravy přímo pro mazdu. Auto tehdy viděl a stačí když mu dovezu jen nárazník že auto by bylo zbytečné zaděláno. Ale nevím jak to pak trefí tu barvu ačkoli je to takový starší guru v oboru..

Samsung S22 256GB Tapatalk
Pracoval jsem v autolakovně a rozstřiků nárazníku na autě jsme udělali mraky. Lak jsme rozpouštěli v tom nejužším místě a pak pořádně rozleštili. Samozřejmě je pro lakovnu jednodušší a výhodnější láknout celý nárazník, mimo auto. Když je na autě, je to spousta lepení a je to dost nepohodlný. Navíc auto zabere téměř celý stříkací box, kdežto demontovaný nárazník k něčemu přidáš a náklady snížíš. Co se týká odstínu, je to opravdu o zkušenostech a vybavení lakovny. Běžný je: stejný model auta, stejný kod barvy, ale několik pododstínů. Chlápek si dost věří. Tak ať to klapne.

mimochodem, neměl jste už někdo na opravu laku nějakou Mazdu v United-6 v Praze? Výsledek?

Polsonside,nevím co pořád řešíš. Normálně nech celý nárazník nalakovat a je to. Z čeho máš obavy? Že bude jiný odstín? Vždyť přece i origo lak má na plastových dílech nepatrně jinou barvu než zbytek kastle. Takže výsledek z lakovny bude přinejhorším podobný....

No právě. Aby to nakonec nebylo tříbarevné. Pač ano, plasty jsou očividně tmavší než plechy, ale identicky. Mám pouze obavy, že to zbastlí tak, že to bude zase jiný odstín než přední nárazník, ale máš recht, že na to stejně asi dojde, pač to neskutečně prasácké zatření štětcem mě fakt irituje.:D

mimochodem, neměl jste už někdo na opravu laku nějakou Mazdu v United-6 v Praze? Výsledek?
Měl jsem tam mx-5 s odstínem stormy blue. Nepoznal jsem rozdíl oproti nelakovanýmu dilu,ani v kterém místě je rozstřik. Řekl bych že pěkná práce.
Po dvou letech se mi ale vrchní lak začal trochu loupat (cca 40x40) což me štve.
Mam dojem že majitele jsou UK.

Nevšimnul jsem si vystouplého betonu a díry za ním a když jsem do ní vjel, škrábnul jsem si asi 10cm lemu až na plech, co se zvedá auto. Jak to správně opravit ? Fajn je, že to nebude vidět, ale aby to nereznulo. Díky

p.s. říkám si, základovka, vrchní barva a pak nějaký "gumoasfalt"

Poslední úprava:

Zobrazit přílohu 42766
Teoreticky si to můžeš opravit sám, dají se koupit origo laky ve spreji, výsledek by mohl být na první pohled dobrý, ale osobně bych se do toho nepouštěl z následujících důvodů.
Pokud bys to chtěl udělat "pořádně" (což doma nebude nikdy), budeš si muset ideálně koupit:

-tmely
-brusné papíry různé zrnitosti
-plnič ve spreji
-rozstřikové ředidlo (pokud chceme jen lokální rozstřik a ne celolak)
-bázi (metalízu ve spreji)
-vrchní čirý lak
-leštičku a leštící kotouče
-brusné a leštící pasty

Za tuhle srandu, když nebudeme počítat leštičku a pasty dáš něco mezi 1200-1500, budeš se s tím z prominutím srát několik hodin (pardon, ale jinak se to říct nedá :D), abys pak po roce přišel k autu a zjistil, že vrchí čiřý lak popraskal, protože jsi nastříkaný nárazník nevypálil v lakovací kabině (60-80 stupňů).

Šikovný lakýra ti udělá celolak nárazníku za 4-6tis

Takže asi tak :)

Díkes. Už jsem to každopádně promyslel a v létě nechám dát na zadní nárazník celolak u jednoho borce, co dělá přímo pro Mazdu, takže výsledek bude určitě dobrý. Mě to jen mrzí z důvodu, že při prodeji teď každý odbornik obchází auto s měrkou laku a s každého lakování usuzuje totální škodu, ale auto si chci nechat co nejdéle a rozhodně bude vypadat lépe se toho jediného hnusu zbavit.

Díkes. Už jsem to každopádně promyslel a v létě nechám dát na zadní nárazník celolak u jednoho borce, co dělá přímo pro Mazdu, takže výsledek bude určitě dobrý. Mě to jen mrzí z důvodu, že při prodeji teď každý odbornik obchází auto s měrkou laku a s každého lakování usuzuje totální škodu, ale auto si chci nechat co nejdéle a rozhodně bude vypadat lépe se toho jediného hnusu zbavit.
Ja ti naprosto rozumim, taky jsem to měl podobně, než jsem si zkusil 2x samo domo něco "nalakovat". Od té doby už to řeším jen velmi výjimečně, třeba na starým autě zastriknout práh zespod apod. U tebe je to ale úplně v pohodě, protože na plastu to stejně moc nikdo nemá jak změřit ☺️?
Vlastně ta odpověď byla spíš pro všechny, kdo by se do toho chtěli pustit, ať si radši ušetří nervy a ve finále vlastně i peníze ?

A na "odborníky" se vyprdni ? Myslím, že až jednou budeš prodávat, stačí budoucího majitele nasměrovat na mazdaklan diskusi ?

Back