• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
PS k tomu ET. Mladá měla zimní Rial R16 když jsme to dotáhli z DE.
Nevím jaká byla šířka disku tipuji 6,5 - byl to model Miláno.
205/60 R16 a měla ET 38 a za mne to tedy ven nijak nelezlo. Samo ze když tam někdo da šířku disku 8 nebo 8,5 tak to bude jinak. Ale pro nějaký odhad by to mohlo stačit.
Druhá fotka už na origo R18

IMG_0908.jpeg IMG_1024.jpeg

PS k tomu ET. Mladá měla zimní Rial R16 když jsme to dotáhli z DE.
Nevím jaká byla šířka disku tipuji 6,5 - byl to model Miláno.
205/60 R16 a měla ET 38 a za mne to tedy ven nijak nelezlo. Samo ze když tam někdo da šířku disku 8 nebo 8,5 tak to bude jinak. Ale pro nějaký odhad by to mohlo stačit.
Druhá fotka už na origo R18

Zobrazit přílohu 49455 Zobrazit přílohu 49456
Joo u R16 to asi nebude tak horké při jejich šířce 😅

Jestli sháníš nová kola v 18, mrkni na TEC GT RACE-I. Kované za super cenu.
Ty vypadají skvělé. A perfektní je ta váha. Ale který rozměr na BN? Vidím většinou ET 45 či 53..

Samsung S22 256GB Tapatalk

Jestli sháníš nová kola v 18, mrkni na TEC GT RACE-I. Kované za super cenu.
Ty vypadají hezky ale za mne asi moc tenké a řídké paprsky. Ten Design AS2 nebo GT1 vypadá líp ale to je věc vkusu, každopádně skvěle doporučení vypadají fajn za dobrou cenu.

Joo u R16 to asi nebude tak horké při jejich šířce 😅
Jj ale ty origo R18 mají kolik 7 ne?

Jj ale ty origo R18 mají kolik 7 ne?
Jj, origo mají 7, tam by to taky bylo ještě OK, u šířky 8 a 8.5 už je to horší, tam jsou ty rozdíly o dost větší oproti origo rozměru. Takže je potřeba fakt hodnotit vždy konkrétní rozměr kola. Nejde to tak určit všeobecně, že prostě toto ET je na prd při každém rozměru.

Ty vypadají hezky ale za mne asi moc tenké a řídké paprsky. Ten Design AS2 nebo GT1 vypadá líp ale to je věc vkusu, každopádně skvěle doporučení vypadají fajn za dobrou cenu.
Asi věc vkusu. Mě se naopak nelíbí ty tebou navrhované. Mě by spíše zajímalo co vybrat. Dělají dle všeho opět ET 45 nebo až ET53. ET50 jsem nenašel. Mám celý čas právě obavy, že to dost vyleze ven a pak kamínky budou likvidovat lak o dost více. Samozřejmě bych tyhle kola bral pro svůj vzhled a skvělou váhu a obul celorocky a byl pokoj. Dvoje disky Mazda bych prodal a část investice by se krásně vrátila.

Asi věc vkusu. Mě se naopak nelíbí ty tebou navrhované. Mě by spíše zajímalo co vybrat. Dělají dle všeho opět ET 45 nebo až ET53. ET50 jsem nenašel. Mám celý čas právě obavy, že to dost vyleze ven a pak kamínky budou likvidovat lak o dost více. Samozřejmě bych tyhle kola bral pro svůj vzhled a skvělou váhu a obul celorocky a byl pokoj. Dvoje disky Mazda bych prodal a část investice by se krásně vrátila.

Moc to hrotíš 😅 pokud chceš pořádná hezká kola, tak prostě budeš muset upustit od origo rozměru Mazdy, nebo prostě stejně nějaký parametr bude vždycky mimo, a bude potřeba řešit zápis do TP, pokud nechce člověk jezdit nelegal.. A navíc ET50 na šířce kola 7 a 8 bude úplně jiné. Tolik bych si s tím hlavu nelamala, pokud nebudeš brát nějaký extrém. Já mám ty kola o 14,7mm povylezle na autě už od dubna, a zatím prostě v pohodě. Samozřejmě uvidím po zimě, ale pořád na pohled ty kola jsou trošku utopena.. Nelezou prostě celá ven..

Jj, origo mají 7, tam by to taky bylo ještě OK, u šířky 8 a 8.5 už je to horší, tam jsou ty rozdíly o dost větší oproti origo rozměru. Takže je potřeba fakt hodnotit vždy konkrétní rozměr kola. Nejde to tak určit všeobecně, že prostě toto ET je na prd při každém rozměru.
Právě - jenže když tady píšete ze BM/BN má origo ET 50 na 7´ a tady je na 6,5’ ET 38 úplně ok tak to je kolik…. Cca o 6mm vylezlé víc od origo disku - pokud spravně počítám?

Právě - jenže když tady píšete ze BM/BN má origo ET 50 na 7´ a tady je na 6,5’ ET 38 úplně ok tak to je kolik…. Cca o 6mm vylezlé víc od origo disku - pokud spravně počítám?
Jj, u kola 7x18 ET50 vs 6,5x16 ET38 je rozdíl 5,7mm

Jinak u BP je místo minimálně o 20 mm aby stále byly kola v zákrytu blatníků jak chtějí na technické - v reálu je tam asi víc jen jsem to nemeril přesně.

Další věc je pak kolik by tam bylo s nasazenymi řetězy aby to neškrtalo.

Tak ty jsou podobná akorát lesklé těm co doporučil @shr3k.
TEC GT RACE-I 8Jx18 ET45.
O kolik to tedy vyleze na BN ven, jestliže má originál 7Jx18 ET50?
A půjdou skutečně dopsat do technicaku?
V tomhle jsem naprostý laik
Pokud nehrozí nějaká jasná destrukce laku kamínky pač netuším o kolik by ta kola zůstala stále zastrcena tak bych do nich šel.

Za mne škoda, že nikdo kdo dal 225/40 R18 tam nedal celoročky nebo zimní v tomto rozměru aby otestoval co to dělá na sněhu s autem.
Od 215 to musí být jiná styčná plocha a tedy i jiné zatížení/záběr a byť je to třeba jen málo muže to udělat dost velký rozdíl nebo taky nemusí, ale to se asi nedozvíme dokud to někdo řádně neotestuje oproti 215 zimním/celorocnim ideálně stejná guma.

Někdo tu zas před časem dával test kde vyvrací tezi ze užší guma je do sněhu lepší. No jestli to někdo chcete jděte do toho hned ať to ještě otestujete na sněhu a můžete dát nějaké postřehy. ;)
Já budu teprve dávat takže případně zkušenosti budou později a možná až další zimu

Pokud nehrozí nějaká jasná destrukce laku kamínky pač netuším o kolik by ta kola zůstala stále zastrcena tak bych do nich šel.

Vylezou o 17,7mm ven. Což je pořád v pohodě, osobně už bych víc ani nechtěla, pro mě je toto hraniční i důvodu toho, že pak je i větší riziko, že kola někde přibereš o obrubník nebo něco 😅 a zapsat to půjde, je to rozměr, co sedí na tom autě bez jakýchkoliv úprav i při jízdě (blatníky, podbehy atd..)

Tak to je jasný ale to já dělat nehodlám. To už je příliš kravin času a peněz. Moje představa je zbavit se dvou sad kol, věčného vyvažování a věčného tahání kol při prezouvani. Prodat ty dvě sady ultratezkych kol mazda a pořídit jedny fakt lehký a kvalitní. Na ty nazout celoroční Allseasons 2 v rozměru 225 45 za menší peníze a celkově to bude lepší a klid. Koukal jsem že se dělá i 225 45 ale ty jsou opět drahé jako prase. Bojím se snížit profil kvůli pohodlí pač bydlím v Praze.

Back