• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Šetřím? No neřekl bych jen tedy na křižovatce negumuji ale jinak si to na nich docela často užívám. Většinu času jezdím sám takže lehké auto, ale jindy zas vezu cca 250kg materiálu, okresky svižně jízda dálnice taky nad limitem v DE 200 ale řekl bych ze ty pneu nejvíc ničí právě ty nepovedené rozjezdy kdy člověk nedokaze odhadnout správný cit a nechá pneu protočit nebo zas příliš prudké brzdění kdy ke slovu přijde ABS - v zatáčkách mi taky občas piskaji (oni spíš hučí) ale zas na ty km je to jen par okamžiků.
Tak to jezdíme podobně. Prudkými rozjezdy je tedy nedusím, to je výjimka, spíš ty zatáčky na okreskách a v horách. Takže výdrž tedy mají excelentní. No a 4,5 - 5 mm před zimou bych se netrápil. Gumy kupuji obvykle uprostřed nebo ke konci sezóny, to už ceny nejsou tak vyšponované. Ale já stále klasika - letní/zimní.

Podívej hlučnost porovnávám s letními Bridgestone Turanza 005a a ta je úplně stejná.
Komfort naopak lepší - Turanzu jsem foukal o cca 0,2 baru méně na stejný komfort což bylo na hrane pro předepsané tlaky respektive pod nimi - s AllSeason tento problém nemám.
Já měl origo toyo a teď chvilku v létě dunlop sportmaxx rt2. Ty byly slyšet trochu víc než toya ale zvykl jsem si

Já měl origo toyo a teď chvilku v létě dunlop sportmaxx rt2. Ty byly slyšet trochu víc než toya ale zvykl jsem si
Jestli jsi měl ty letní Toyo co jsem měl na náhradní M3 BP sedan 2023 tak potěš…. Tak příšernou gumu jsem nikdy nejezdil, to si polepšíš úplně ve všem.
Sportmaxx budou v létě asi lepší na suchu to bez debat.

Klasickej argument - nezávodím, nejezdím na limitu.... Jenže takový nečekaný brzdění, uhybnej manévr - kanec, srnka, chodec co vleze do cesty, cyklista co vjede z chodníku na silnici aniž by se podival, jsou věci který řidič předem neovlivní a tam je pak za gumu co funguje, rád, i když není závodník.

Jasne to souhlasím. Tam je to i o hlavě a předvídání. Nicméně spoustu toho člověk neovlivní a je třeba myslet i za ty co jsou okolo
A toyo mi nepřišly jako spatne gumy

Podívej na M2 jsou Toyo celkem fajn (asi jiný model) ale na té M3 když jsem s tím jel v dešti tak jsem musel hodně sundat nohu z plynu oproti tomu co jsem zvyklý. No a za sucha v serpentýnkách taky nic moc.

Pořád čekám jak ty letní gumy přes zimu padnou na ceně zatímco zimní budou stoupat, abych je mohl koupit, a ono je to přesně naopak - takže ty letní koupím teď protože už jsou letos očividně na svým minimu viz graf. Nakonec díky malýmu rozdílu ceny vezmu GY Supersport. Sleduju ty gumy už od ledna 2020 a nejnižší ceny byly v září 2021. Od té doby jdou ceny furt nahoru.

ceny gum 12_23.png

Bridgestone Turanza, Michelin Pilot Sport 5 či Continental Premium Contact 6 na léto. Které vybrat v rozměru 215? Cena podobná. Stále zvažuji celoroční a ušetřit tak...

Já půjdu do celoroček. Stejne zimy stojí za hovno a aspoň o starost min a ušetřené penize

Taky mě to láká. Přesně jak píšeš. Méně starostí a ušetřím. Co že to máš za ty černé disky? Ty se mi též líbí a asi by ničemu nevadilo vozit ET45 místo ET50.
Celoroční Allseasons jsem koupil na Sportage a zatím výborné. Více se bojím léta, kde budou asi dost kompromis při proháněni po okreskach. Ale kupovat dvě sady v těchto končinách už dnes nemá moc smysl.

Borbet BY. Které jsi bral? ET, rozteč, středová díra? Vymezovaci kroužky používáš? Jaké jsou?

Samsung S22 256GB Tapatalk

Poslední úprava:
Turanza a premium contact jsou touring gumy zatímco PS5 je UHP guma

Taky mě to láká. Přesně jak píšeš. Méně starostí a ušetřím. Co že to máš za ty černé disky? Ty se mi též líbí a asi by ničemu nevadilo vozit ET45 místo ET50.
Celoroční Allseasons jsem koupil na Sportage a zatím výborné. Více se bojím léta, kde budou asi dost kompromis při proháněni po okreskach. Ale kupovat dvě sady v těchto končinách už dnes nemá moc smysl.

Borbet BY. Které jsi bral? ET, rozteč, středová díra? Vymezovaci kroužky používáš? Jaké jsou?

Jj jsou to borbet BY 8j18 et45
Středovou díru ti nepovim a kroužky tam u toho byly a kola sedí krasne díky et šly kodek ven a vypadá to lip.
Já přemýšlím jestli conti nebo gy a nebo bridgestone

Hm.. Já jen nevím jestli bych tytéž disky mohl použít i na starší BN. Tam je ET50 a tuším že 7x114,3?

Jo taak. No já taky dlouho laboroval s rozměry. Hlavně et ať to pak vypadá dobre.
5x114,3

Hm.. Já jen nevím jestli bych tytéž disky mohl použít i na starší BN. Tam je ET50 a tuším že 7x114,3?

Můžeš je použít, sednou tam bez úprav.. Prodávají se se stejnou roztečí 5x114,3, jako má Mazda, jen nižší ET (povylezou ven), a kolo je širší.. ale chce to ideálně zlegalizovat, a pak si můžeš k nim nechat zapsat alternativní rozměr pneu..

Back