• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
začal jezdit ze strany na stranu a snažil se nás zablokovat - nechápu
Když zůstal viset v půlce, nenapadlo tě, že to třeba nedělal schválně, ale že se jen snažil rovnat auto, popřípadě hledat stopu, která by jej nenechala v kopci?
Kolikrát vezu něco choulostivého, třeba akvárko a vedle kýble s rybkama, dort na svatbu, model na výstavu... a lidi na mě troubí, že jedu pomalu.
Tím samozřejmě nechci omlouvat všechny blbce. :)

Podívej jo napadlo - kdyby nejel vždy tam kam chtěla jet mladá - obbocila do levého on taky - vrátila se do pravého on taky a znovu.

Zajímavý je ze dokud jsme byly daleko za nim jel v právem. Jak sme se zacli přibližovat a předjíždět zajel do levého a pak vždy podle nás. Tak asi hledal stopu ve zpětným zrcatku. Když ho objela v protisměru - tak to měl tendenci se lepit naštěstí to už nestihl tak pak na nás blikal dálkovými. Podívej byl pátek kolem půlnoci - já to připisují alkoholu. Nebo možná tam nechtěl zůstat sám a potřeboval společnost 😂

Dnes bez řetězu je to všude už moc protazeny škoda. Budu si muset najít nějaký pěkný neupravený kopec a vyzkoušet ho bez a s řetězy chtěl bych si ošahat ty schopnosti kam až to člověka pustí - blby je jak je 3 nízká tak limit asi bude dan hlavně výškou vozu.

Zajímavý je ze dokud jsme byly daleko za nim jel v právem. Jak sme se zacli přibližovat a předjíždět zajel do levého a pak vždy podle nás. Tak asi hledal stopu ve zpětným zrcatku. Když ho objela v protisměru - tak to měl tendenci se lepit naštěstí to už nestihl tak pak na nás blikal dálkovými. Podívej byl pátek kolem půlnoci - já to připisují alkoholu. Nebo možná tam nechtěl zůstat sám a potřeboval společnost 😂

Dnes bez řetězu je to všude už moc protazeny škoda. Budu si muset najít nějaký pěkný neupravený kopec a vyzkoušet ho bez a s řetězy chtěl bych si ošahat ty schopnosti kam až to člověka pustí - blby je jak je 3 nízká tak limit asi bude dan hlavně výškou vozu.
Tiež som chel napísať že pravdelne majú ľudia problém ak ich obieham, dovtedy vedia ísť 70 a zrazu pridajú a aj viac a často stredom cesty, tupci.

Dnes som prezul na zimne, GY Asym 6 maju po jednej sezone (+- 7000km) celkom dynamickej jazdy dezen 6mm v strede, hrany ale dost zmizli. Netusim, kolko mm dezenu mali nove, ale s tou vydrzou tychto pneu to nebude az tak blbe, ako tvrdili prve recenzie pred rokom. Pre porovnanie Assymetric 5 co mam vzadu maju po troch sezonach 5mm.
Taky je musím pochválit a potvrdit . Letos se toho teda moc nenajelo, takže na nich mám najeto jen necelých cca 10 000 km. O to víc ale dostaly GY Asym6 na neMazdě za uši :D :cool:
Výsledek na předku po sezóně 5 mm :innocent:
20231124_225756.jpg20231124_225815.jpg

Abych byl aktuální k víkendovému přívalu sněhu, tak zimní UGP+ stále naprosto fantastické i třetí sezónu (není možný jak ten čas letí) :)
Na GL nebyly bohužel Goodyear v rozměru 17" zrovna skladem, tak jsem zkusil jít do Continentalu (zase a znova po mnoha špatných zkušenostech s letními i zimními - přece se to jednou podařit musí :) ). Konkrétně TS 870 P (225/55 R17 101V).
A zatím musím uznat, že jsou také perfektní. Uvidíme jaký bude nájezd a jak se změní vlastnosti při následujících zimách ;)

Tak jak se vám teď jezdí? U nás na jihu Čech jsou teď ideální podmínky.
Včera jsem dal po ránu 50 km na celoročkách 3 sezóna, potom řídila mladá cca 350 km na celoročkách 1 sezónu v podstatě největší problém měla na výjezdu z garáže od Max6 ale to bylo hlavně kvůli tomu, že se špatně rozjížděla, jinak pak v noci kolem půlnoci jsme vyjížděli ode mne z dílny od řeky do dlouhého stoupání kde pravidelně každou zimu stojí auta ve svahu a v pohodě, cestou 3 spadlé stromy - 1 jsme s jinými lidmi odtahovali ze silnice aby se dalo projet (hasiči mohli až za hodinu s tím ze toho mají hodně což je jasný vzhledem k situaci). Jinak v jednom velkém kopci jsme potkali bohužel blbce který neunesl že ho chce někdo předjet - dva pruhy nahoru a jeden pruh dolu - vše neprohrnuté. Pán v Octavií 3-4 generace když jsme ho dojíždeli začal jezdit ze strany na stranu a snažil se nás zablokovat - nechápu - no objeli jsme ho do protisměru - když jsme byly na kopci koukám že octavia zůstala v půlce viset a dál už nejel.
Dnes jsme vyrazili na výlet jen tak se projet 150 km s mým autem a paráda jen škoda, že ještě nedošlo na pořádný test řetězů - dalo by se ale nějak se mi nechtělo je v tom marastu nasazovat.

Zde malé foto po ránu pro odpůrce celoroček kteří tvrdí že jsou na sněhu k ničemu a fungují jen při pár centimetrech - nejsou fungují velice dobře.

Možná zítra testnu ty řetězy jestli to nebude už moc protažené.

Zobrazit přílohu 49054
Celoročky zvládajú v poho aj nával snehu, testoval som ich aj po totálne neupravenej ceste kde bol sklon 12% a obstáli na výbornú. Takže sa už nemusím obávať a mať predsudky či to tie gumy zvládnu alebo nie.

Taky je musím pochválit a potvrdit . Letos se toho teda moc nenajelo, takže na nich mám najeto jen necelých cca 10 000 km. O to víc ale dostaly GY Asym6 na neMazdě za uši :D :cool:
Výsledek na předku po sezóně 5 mm :innocent:
Zobrazit přílohu 49070Zobrazit přílohu 49071

Abych byl aktuální k víkendovému přívalu sněhu, tak zimní UGP+ stále naprosto fantastické i třetí sezónu (není možný jak ten čas letí) :)
Na GL nebyly bohužel Goodyear v rozměru 17" zrovna skladem, tak jsem zkusil jít do Continentalu (zase a znova po mnoha špatných zkušenostech s letními i zimními - přece se to jednou podařit musí :) ). Konkrétně TS 870 P (225/55 R17 101V).
A zatím musím uznat, že jsou také perfektní. Uvidíme jaký bude nájezd a jak se změní vlastnosti při následujících zimách ;)
Také musím pochválit Continental contiseal TS 870 P 215/60 R16 Příval sněhu otestoval za všech okolností a opravdu super pneu. Na dálnici neskutečně tichá a pohodlná. Vzhledem tomu že je samozacelovací není na autě znát že je o chlup těžší ( 70dkg ) a spotřeba zůstala taky stejná.

Tak další zkušenosti s celoročkami z vysočiny okresky a pak D1 - včera krásná ledovka, několik aut v kopcích točilo kolečky, ale stáli na místě.
Je to už 3 zima a zatím zvládají bez ztráty kytičky. ;)

Já mám ty Continental - ty Bridgestone jsem ještě nějak nezaznamenal ve svém rozměru.
Dával jsem je teď na M3 BM i přítelkyni - původně jsem chtěl koupit tu novou verzi ale taky není ještě dostupná v 215/45 R18 takže nakonec dostala ty samé co mám já.
Pokud váháš určitě bych zařadil Michelin CrossClimate 2 a eventuelně levnější variantu Hankook - ty jsem dával přítelkyni na staré auto co šlo nakonec za půl roku pryč ale co jsem je testnul nebyla to vůbec špatná guma i když měla jiný rozměr.

Nejsou ty Bridgestone více na léto? Nebo to byla jejich starší pneu?

PS jinak se na nich už blížím k 50 000 km - před příští zimou budu ale asi měnit nebo uvidím dle stavu ale to budou mít už 70-75 tisíc odkrouceno.

Super díky za vyčerpávající odpověď. Já mám jiná kola a gumu 225/40 18” takže výběr je. Ale asi zkusím ty conti2 a až dojezdily tak třeba jiné

A daly 50?

Jo tak 225/40 R18 už jsou ty AllSeason 2 a dokonce za lidových 2500,- což je o cca 1500 na gumě min.

Jj teď mám 50 tisíc na nich dezen cca 5,5 až 6 mm takže ještě dost velká rezerva na dalších minimálně 20 tisíc ale možná i víc.

Jj teď mám 50 tisíc na nich dezen cca 5,5 až 6 mm takže ještě dost velká rezerva na dalších minimálně 20 tisíc ale možná i víc.
To je neuvěřitelný nájezd. Nepamatuji, že by mi některé pneu vydržely víc jak 50 tkm, spíš tak do 40. A to nejsem žádný závodník. Asi je docela šetříš.

Taky nepamatuji - respektive pamatuji - Michelin letní cca před 15-20 lety od tě doby většinou tak 30 tisíc max.
Šetřím? No neřekl bych jen tedy na křižovatce negumuji ale jinak si to na nich docela často užívám. Většinu času jezdím sám takže lehké auto, ale jindy zas vezu cca 250kg materiálu, okresky svižně jízda dálnice taky nad limitem v DE 200 ale řekl bych ze ty pneu nejvíc ničí právě ty nepovedené rozjezdy kdy člověk nedokaze odhadnout správný cit a nechá pneu protočit nebo zas příliš prudké brzdění kdy ke slovu přijde ABS - v zatáčkách mi taky občas piskaji (oni spíš hučí) ale zas na ty km je to jen par okamžiků.
No já jsem s nimi velmi spokojen a hlavně se mi líbí to ze proste neřešíš - klidně muže byt 20 a sluníčko ty dojedes někam na hory přes noc se tam ochladí napadne sníh a je ti to fuk protože mas pneu která si s tím poradí.

Jako je skoda ze to vypadá ze budu tak kolem 4,5-5 mm před 4 zimou což sice by ještě dle zákona prošlo ale nevím zda to testovat, no uvidím pokusím se je jezdit co nejdýl to půjde.

Jinak na ty nové 2 jsem velmi zvědav - prý ubrali nějaké procento výkonu na vodě (ten je abnormální) ale zas vylepšili výkon za sucha a prý vylepšili i životnost (což tedy nechápu kam to chtějí posouvat).

to je paráda, a co se týče hlučnosti? já totiž nesnáším když jdou gumy slyšet a hučí pod autem
no a ještě k ceně za 2500 určitě ne spíš 2700-2800

to je paráda, a co se týče hlučnosti? já totiž nesnáším když jdou gumy slyšet a hučí pod autem
no a ještě k ceně za 2500 určitě ne spíš 2700-2800
Podívej hlučnost porovnávám s letními Bridgestone Turanza 005a a ta je úplně stejná.
Komfort naopak lepší - Turanzu jsem foukal o cca 0,2 baru méně na stejný komfort což bylo na hrane pro předepsané tlaky respektive pod nimi - s AllSeason tento problém nemám.

Back