• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
přesně. Pozoruješ nějaký rozdíl? A na výkonu se to patrně asi moc neprojevilo že? Které bych tedy přesně měl koupit ty Borbet BY? Na těch stránkách jich je hafo..též se mi líbí ty matně černé.

rozteč té díry je 72,5. Znamená to, že jej vozíte s těmi vymezovacími kroužky nebo existuje i varianta 67,1 jako originál Mazda.

přesně. Pozoruješ nějaký rozdíl? A na výkonu se to patrně asi moc neprojevilo že? Které bych tedy přesně měl koupit ty Borbet BY? Na těch stránkách jich je hafo..též se mi líbí ty matně černé.

rozteč té díry je 72,5. Znamená to, že jej vozíte s těmi vymezovacími kroužky nebo existuje i varianta 67,1 jako originál Mazda.
U mě se to na výkonu nijak neprojevilo, ale širší pneu už bych na BM/BN určitě nedávala, to už by bylo moc, tohle je prostě hranice .. ale moje Borbet Y jsou lehčí, než Borbet BY. Borbet BY váží cca stejně, jako originály.
Jinak, nemůžu si fakt stěžovat, cena za pneu super, větší výběr.

Já je mám s těmi vymezovacimi kroužky.

A co třeba tyhle?

Má je kamarád na ovci a jsou na pohled perfektní a úžasně lehké a vymezovací díra 67,1 jako originál, ale pouze 8,5 a ET 35 nebo 40 či 42. To by tedy už vylezlo příliš?

A co třeba tyhle?

Má je kamarád na ovci a jsou na pohled perfektní a úžasně lehké a vymezovací díra 67,1 jako originál, ale pouze 8,5 a ET 35 nebo 40 či 42. To by tedy už vylezlo příliš?
8,5 na šířku už je dost, a ET35, to poleze hodně ven.
Co mám odpozorovane, tak na BM/BN je ET45 takový ideál, není to moc ani málo.

A co třeba tyhle?

Nemají KBA ani jinou homologaci

No ale velká škoda. V reálu jsou fakt super. Jinak jestli to chápu dobře tak ET40 nemůže být problém pač je to o 1cm vylezle více než ET50 což je stále vpohode?

Samsung S22 256GB Tapatalk

No ale velká škoda. V reálu jsou fakt super. Jinak jestli to chápu dobře tak ET40 nemůže být problém pač je to o 1cm vylezle více než ET50 což je stále vpohode?

Opatrne s tým vyliezaním lebo po každej zime budú zadné lemy dverí na lakovanie, od kamienkov, mal som 8mm oproti rozmeru v TP

ET neudava centimetry, jako ta hodnota čísla, jak ji vidíš.. počítá se to jinak, i vůči šířce kola.. a konkrétně rozdíl mezi ET50 a ET40, kdybych vzala šířku kola těch Japanů, cos tu ukázal, tak by bylo 2,9cm.. Skoro 3 cm a to je dost..
U mého rozměru 8x18 ET48 mám kolo povylezle o 1,4cm oproti originálu

Je na to i super appka
https://www.willtheyfit.com/index.p...ct2=40&wheel_size=18&wheel_width=8&offset2=45

No ony to jsou spíš milimetry. ET udává posun dosedací plochy disku od středu disku - čím vyšší hodnota tím víc je kolo schované
1492771.png

Za mne škoda, že nikdo kdo dal 225/40 R18 tam nedal celoročky nebo zimní v tomto rozměru aby otestoval co to dělá na sněhu s autem.
Od 215 to musí být jiná styčná plocha a tedy i jiné zatížení/záběr a byť je to třeba jen málo muže to udělat dost velký rozdíl nebo taky nemusí, ale to se asi nedozvíme dokud to někdo řádně neotestuje oproti 215 zimním/celorocnim ideálně stejná guma.

Někdo tu zas před časem dával test kde vyvrací tezi ze užší guma je do sněhu lepší. No jestli to někdo chcete jděte do toho hned ať to ještě otestujete na sněhu a můžete dát nějaké postřehy. ;)

Za mne škoda, že nikdo kdo dal 225/40 R18 tam nedal celoročky nebo zimní v tomto rozměru aby otestoval co to dělá na sněhu s autem.
Od 215 to musí být jiná styčná plocha a tedy i jiné zatížení/záběr a byť je to třeba jen málo muže to udělat dost velký rozdíl nebo taky nemusí, ale to se asi nedozvíme dokud to někdo řádně neotestuje oproti 215 zimním/celorocnim ideálně stejná guma.

Někdo tu zas před časem dával test kde vyvrací tezi ze užší guma je do sněhu lepší. No jestli to někdo chcete jděte do toho hned ať to ještě otestujete na sněhu a můžete dát nějaké postřehy. ;)
S tou užší gumou do sněhu.. Jezdím sice klasické zimaky.. Ale loňskou zimu jsem odjezdila na 205, letos jezdím 225.. Už jsem s tím zkusila jet v kdejaké sračce, jak jsme tu měli kalamitu a všechny sypače skončily v příkopě 😂 a nepřišlo mi to vůbec horší. Všude jsem se dostala, i na neupravenych cestách nebyl problém, ani že by to nějak víc prokluzovalo nebo něco.. Jediné co, tak jak je auto snížené, tak jsem měla přední nárazník jako radlici mnohem víc, než původně 😅
Spousta lidí mě strašila, že to bude o hodně horší na širších gumach.. Ale za sebe můžu říct, že úplně v pohodě. Chce to ale samozřejmě dobré pneu a cit v noze 😁

235/60 R18 na snehu držia jak sviňa, bez reťazí sklon 12% v pohode, to som už ale písal predtým...

S tou užší gumou do sněhu.. Jezdím sice klasické zimaky.. Ale loňskou zimu jsem odjezdila na 205, letos jezdím 225.. Už jsem s tím zkusila jet v kdejaké sračce, jak jsme tu měli kalamitu a všechny sypače skončily v příkopě 😂 a nepřišlo mi to vůbec horší. Všude jsem se dostala, i na neupravenych cestách nebyl problém, ani že by to nějak víc prokluzovalo nebo něco.. Jediné co, tak jak je auto snížené, tak jsem měla přední nárazník jako radlici mnohem víc, než původně 😅
Spousta lidí mě strašila, že to bude o hodně horší na širších gumach.. Ale za sebe můžu říct, že úplně v pohodě. Chce to ale samozřejmě dobré pneu a cit v noze 😁
Aha takže jezdíš na novych kolech zimní pneu? Já myslel ze davas na zimu R16 na 205.
Super tak aspoň někdo to testnul.

Jo BM má mladá taky na Eibachu a jak byla ta sněhová kalamita tak sme s tím jezdily a cistili silnice místo silnicaru co v noci chrapali 😂

Aha takže jezdíš na novych kolech zimní pneu? Já myslel ze davas na zimu R16 na 205.
Super tak aspoň někdo to testnul.

Jo BM má mladá taky na Eibachu a jak byla ta sněhová kalamita tak sme s tím jezdily a cistili silnice místo silnicaru co v noci chrapali 😂
Jj, přesně tak. R16 jsem se s radostí zbavila po jedné zimě 😂 a už bych neměnila, je to fakt v pohodě. Jezdím ty Dunlopy Winter Sport 5.

Tak to jsme dělali totéž no 😂

Opatrne s tým vyliezaním lebo po každej zime budú zadné lemy dverí na lakovanie, od kamienkov, mal som 8mm oproti rozmeru v TP
Co je na tom pravdy. Máte po těch zimach opravdu více zaseku na bocích od kamínků? Toho se fakt obávám jako že daň za krásu

Co je na tom pravdy. Máte po těch zimach opravdu více zaseku na bocích od kamínků? Toho se fakt obávám jako že daň za krásu

Řeknu ti po zimě 😅 zatím jsem nic moc nezpozorovala při těch mých 14,7mm oproti origu 😁

Taky mě to láká. Přesně jak píšeš. Méně starostí a ušetřím. Co že to máš za ty černé disky? Ty se mi též líbí a asi by ničemu nevadilo vozit ET45 místo ET50.
Celoroční Allseasons jsem koupil na Sportage a zatím výborné. Více se bojím léta, kde budou asi dost kompromis při proháněni po okreskach. Ale kupovat dvě sady v těchto končinách už dnes nemá moc smysl.

Borbet BY. Které jsi bral? ET, rozteč, středová díra? Vymezovaci kroužky používáš? Jaké jsou?

Jestli sháníš nová kola v 18, mrkni na TEC GT RACE-I. Kované za super cenu.

Back