Ja moc nekoukal na Hankook 4S2 vs jiny celorocky, ale spis na Hankook vs vedouci zimni (ktery teda, pravda, jsou tam v mensim rozmeru; ale i premie).
To je prakticky stejný Design jak mám na těch Conti
Zobrazit přílohu 48586
Jojo, nebude to velky rozdil, i kdyz bych rekl, ze ten vzorek je z boku na tech Hankookach jeste nepatrne mene "ostry". Pripojuju dve doplnujici fotky po umyti auta a kol od toho vcerejsiho marastu.
Dnes jsem s tim pak jel kvuli ususeni brzd cca 30 km za sucha a 12 st C, slunecno az polojasno, a charakter je i za sucha podobny, jako byl za mokra. Tedy jsou citelne mekci, nez Potenzy S001, s hladsim prechodem do kluzu a vyssim pohodlim jizdy z hlediska vibraci a hluku. Taky pri takovehle teplote o neco hur drzi, zvlast po par kilometrech ostre jizdy i s nekolika svihnutimi zadni napravou, tedy kdyz se zahraly. K MX5 se nicmene ta hravost hodi... a nestabilni to neni, ve smyslu, ze by auto plavalo napr. pri 150 km/h. Zaver tedy neni prekvapivy = zahrate UHP letnaky na suchem a vcelku teplem povrchu jednoznacne vyhravaji nad zahratymi polopremiovymi celorockami. Zkousel jsem i plny brzdy z cca 70 km/h az do blokace kol, i vcera za mokra (to jsem ani nepsal), a ciste pocitove bych rekl, ze v tom taky nebude zadny vyrazny rozdil, jen ten nastup blokace je zase takovy progresivnejsi... Tzn. na celorocni provoz na MX5 celorocky, aspon ty od Hankooku, oproti letnim v lete, nedoporucuji.
Jsem zvedavy, az se ochladi, jak se to bude chovat kolem nuly, protoze -5 az +10 jsou teploty, kvuli kterym jsem si ty gumy kupoval.
Zaroven to pohodli proti Potenzam me nuti premyslet, zda Potenzy prece jen neprodat, dokud jsou jako nove, a nevymenit je za neco s trochu "pratelstejsim" charakterem... tzn. hledat mezi letnimi neco, kde to ve slepem jizdnim testu skorovalo jako pohodlna a mekci guma. Adheze samozrejme nevadi, klouzaci to zas vylozene nepotrebuju
. Mozna kdybych mel MX5 snizenou a tvrdsi, hodil by se ten tvrdy charakter Potenz lepe. Kamaradi s vozy Porsche me presvedcuji, ze necupove Pilot Sporty pusobi jako pohodlna guma, tak mozna precejen ty...