• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

• Vlákno založil Vlákno založil r6d3k
  • Datum založení Datum založení

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Od toho väčšia blbosť je už iba zjazdiť zimné pneu v zime.
Tomu konkuruje už iba vyhodenie zimných pneu do odpadu s 4 milimetrovym dezenom,
veď pod (s) 4 mm-ový dezén, už by zimné pneu nemali byť používané v zime. :confused:

zrovna včera jsem vyhodil dvě Nokian A3 s krásným vzorkem na prostředku a krajema skoro bez vzorku. A udělám to kdykoliv znovu rád. Vzhledem k tomu, že jedna pneu je cca cena jedné nádrže a že ta pneumatika je jediné, co spojuje auto se zemí, nepřijde mi to jako vyhazování peněz.

Jak se ti podaří takhle sjed gumu.
To jezdíš na podhuštěných?

Jazda na plny plyn vo vsetkych 3 pripadoch.
Strieborna 4008-čka 4x4 , letne pneu Bridgstone Dueller
Hneda 3008-čka 4x2 , zimne pneu Dunlop Winter Sport
Biela 3008-čka 4x2 , celoročne Conti Cross Conntact

14618675_7574f07a386711c91efa54a19e8aad28_wm.gif

Viditelne najlepsie dopadli celorocne Conti Cross Contact, lebo ........ Advanced Grip Control v Auto roka Peugeot 3008
ma kalibrovany grip control na vlastnosti celorocnych pneu.

Na aky typ pneu su kalibrovane AWD , FWD a ESP v nasich mazdach ?

Vie to niekto ?

Jazda na plny plyn vo vsetkych 3 pripadoch.
Strieborna 4008-čka 4x4 , letne pneu Bridgstone Dueller
Hneda 3008-čka 4x2 , zimne pneu Dunlop Winter Sport
Biela 3008-čka 4x2 , celoročne Conti Cross Conntact

Zobrazit přílohu 8136

Viditelne najlepsie dopadli celorocne Conti Cross Contact, lebo ........ Advanced Grip Control v Auto roka Peugeot 3008
ma kalibrovany grip control na vlastnosti celorocnych pneu.

Na aky typ pneu su kalibrovane AWD , FWD a ESP v nasich mazdach ?

Vie to niekto ?
I kdyby měli všechna auta stejný gumy, tak tu zatáčku projedou každý jinak.

Sú kalibrované na naše mozgy!!!
Maš na mysli :
Pojem kalibrace
• v psychologii a v neurolingvistickém programování metoda pro rozpoznávání expresivity či adaptivity člověka,
jeho vnitřního duševního stavu,
psychiky a osobnosti pozorováním jeho paraverbální a nonverbální komunikativity,
mimiky, gestikulace, tónu hlasu a analýzou jeho vnějších tělesných signálů a symptomů,
tedy rozborem jeho expresivní nonverbální komunikace.
:eek:

Áno, presne tak.

Avšak v tom prípade nemá ani tvoj príspevok o kalibrácii pneu vôbec zmysel :cool:

A nedávno sa mi aj zdalo, že paraverbálne a nonverbálne komunikujem s podvozkom môjho auta a ten ma poprosil o kvalitnejšie pneumatiky a nové disky, najlepšie červeno-čierne. :D

Áno, presne tak.
Avšak v tom prípade nemá ani tvoj príspevok o kalibrácii pneu vôbec zmysel :cool:
A nedávno sa mi aj zdalo, že paraverbálne a nonverbálne komunikujem s podvozkom môjho auta a ten ma poprosil o kvalitnejšie pneumatiky a nové disky, najlepšie červeno-čierne. :D
Informacie o kalibracii systemu Advanced grip (nie pneu) od Peugeot, aj Gif obrázok a text, som iba pretlmocil zo zahranicneho odborneho media.
So mnou, para-non..verbalne nekomunikuje mazda, takze radsej ostanem v tomto linku pri pneumatikach.

Nedokazu posoudit, ja koupil Dunlop Sport Maxx RT 215/50 R17 a jsem maximalne spokojenej. Hluk, grip super, vydrz se ukaze casem

Ale s RT2 bys asi nemel udelat chybu. Jde jen o to, je li ten rozmer legal zapsany v TP

Nedokazu posoudit, ja koupil Dunlop Sport Maxx RT 215/50 R17 a jsem maximalne spokojenej. Hluk, grip super, vydrz se ukaze casem

Ale s RT2 bys asi nemel udelat chybu. Jde jen o to, je li ten rozmer legal zapsany v TP
No jestli jsem to dobře pochopil, tak by neměl být problém ho tam nechat dopsat...

Já asi budu kupovat toto http://www.czpneu.cz/detail/G12693817 jsou to ty Dunlop SportMaxx RT 2 225/45/R17 jako má @Natural ,ale asi bych vzal tuhle verzi XL MFS. Pokud jsem se nepřehlídl, tak by měly i mít menší hluk. Co si o tom myslíte? CO na to @Vitus ? :) Já myslím, že budou gut, ne?
MFS je pouze označení, zda má pneu ochranu ráfku (u 17" Dunlopů bych řekl standard :) ). Co se hlučnosti týče, tak zesílené XL ji mají papírově stejnou, jako nezesílené respektive je to označení "extra load" - pneu má vyšší zátěžový index (v tomto případě 94 vs. 91). Takže bude spíše XL teoreticky tvrdší a hlučnější (málokdo rozpozná).
S jízdními vlastnostmi budeš určitě spokojen, jako @Vitus s eRTéčkama :)

MFS je pouze označení, zda má pneu ochranu ráfku (u 17" Dunlopů bych řekl standard :) ). Co se hlučnosti týče, tak zesílené XL ji mají papírově stejnou, jako nezesílené respektive je to označení "extra load" - pneu má vyšší zátěžový index (v tomto případě 94 vs. 91). Takže bude spíše XL teoreticky tvrdší a hlučnější (málokdo rozpozná).
S jízdními vlastnostmi budeš určitě spokojen, jako @Vitus s eRTéčkama :)
A co tě zápis do TP? Resil jsi to?

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk

Poslední úprava:
Ja jezdim na letnich, ale v Praze a Strednich Cechach zrovna moc snehu neni. A ten mraz je tu asi jen okrajove vyjimecne.

Ale jezdeni na letnich nemusi byt automaticky brano jako neco nezodpovedneho.

Ja jezdim na letnich, ale v Praze a Strednich Cechach zrovna moc snehu neni. A ten mraz je tu asi jen okrajove vyjimecne.
Ale jezdeni na letnich nemusi byt automaticky brano jako neco nezodpovedneho.
Ale teplota vozovky aj vzduchu je pod 7 st. C a to sa v mediach povazuje uz za hranicu, pod ktorou s musia menit pneu na zimne... ci nie ?

Ja by som za nezodpovedne uz urcite povazoval vyjazd s letnymi pneumatikamiu na cesty, v dobe ked sa moze vyskytnut a dokonca je na cestach sneh, brečka.
vid moj odkaz na hromadnu havariu

Ale teplota vozovky aj vzduchu je pod 7 st. C a to sa v mediach povazuje uz za hranicu, pod ktorou s musia menit pneu na zimne... ci nie ?Ja by som za nezodpovedne uz urcite povazoval vyjazd s letnymi pneumatikamiu na cesty, v dobe ked sa moze vyskytnut a dokonca je na cestach sneh, brečka.vid moj odkaz na hromadnu havariu

jasně, můžeš si teď honit triko, že jezdíš na zimákách, když nastane vyjímečná situace :-) Já už bych tady tohle téma nevytahoval......

Back