Dovolím si tradiční souhrn se závěrem sezóny. Předcházející čistě subjektivní sumáře:
https://www.mazdaklan.cz/search/1359820/
Nejdřív velká oslava, konečně se mi podařilo na GH sjet letní Barum! Třikrát sláva hurá!
Rovnou nějaké hodnocení na
Barum Bravuris 3 HM v rozměru 225/40 R18 Y XL (nejspíš se budu opakovat).
- velice hlučná a tvrdá guma
gumy šíleně pískají a kvílí v zatáčkách při rychlostech menších o cca 30-40km/h oproti Dunlop na druhém GH, tzn. ne příliš komfortní a bezpečná guma.
brzdná dráha citelně delší oproti druhému GH na Dunlop (stejné brzdy ATE)
zatáčky na mokru radši ani komentovat nemá cenu
+ jízda na mokru v přímce ucházející a nebyl problém
jednoznačně výdrž, zůstaly po předchozím majiteli na vozu a já s nimi jezdil další 2 roky
Celkově bych uzavřel tuto osobní recenzi asi takto. Gumu bych nedoporučil nikomu, maximálně těm co hledají gumu za slušný peníz, která prostě vydrží. Sportovní nároky tato guma nemá. Ovšem, když člověk ví, co si může dovolit a nemá potřebu blbnout, dá se s ní jezdit v běžném provozu. Já jsem vděčný, že jsem nemusel řešit u koupi vozu gumy a taktéž jsem si zkusil gumy, které bych si osobně nekoupil. I vzhledem převažujícím negativum musím říct, že kdyby guma byla až tak hrozná, tak bych je vyhodil
Holt záleží jaké má člověk nároky a možnost porovnání.
Nějaká fotka nesmí chybět. Už s novým obutím na nadcházející sezónu, o kterém více v dalších recenzích. V zimě je v plánu renovace kol a potom šup na auto (sakra už ať je zase jaro
)
Aneb najdi 2000 rozdílů
Dále bych v rychlosti shrnul starou dobrou klasiku a dle mého cestu jistoty.
Dunlop SportMaxx RT2 v rozměru 225/45 R17 91Y.
Prostě BOMBA. Guma spojena s vozovkou lepidlem a za mokra odvádí vodu, jako by v sobě měla turbíny
Aby nebylo jen chválení, tak oproti předchozí verzi SportMaxx RT trochu hlučnější. A taktéž ještě jedno mínus v závorce, kdy člověk jezdí obrovskou rychlostí, vůz je dobře ovladatelný a skutečnou rychlost napoví až pohled na rychloměr
Testování proběhlo mimo jiné tentokrát na mnohými jmenované nejlepší silnicí světla - Transfagarasan .
Fotky a zážitky z cest
Na rodinný vůz střední třídy, který má sportovní ambice velice doporučuji. Prostě jako vždy, palec nahoru do Dunlopu
No a na zimu? Tam padla jasná volba na Nokian, konkrétně
Nokian WR A4 v rozměru 205/55 R16 91H. Více info proběhne určitě po zimě. Mám velké očekávání, po předchozích vynikajících zkušenostech s modelem WR A3, tak předpokládám, že se naplní
Už jsou připravené na přední nápravu
Kdo to dočetl, až se může si dát zlatého bludišťáka
Tak ať nám to pěkně jezdí!