Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Nemáme to tak. Co popisuješ, jsou 4 roky staré pionýrské praktiky, které již snad nikdo dobrovolně neprovádí, páč tím blokuješ všechna tlačítka na tom panýlku. Smysl tohoto počinu spatřuji snad jen u té nejchudší výbavy "žebrák", nebo jak to Mazda nazývá, ale i tam bych se na to vykašlal. (zas na druhou stranu, na tom panýlku jsem jen 2x vypnul ty čáry, když proti mě jezdily náklaďáky na úzké silnici, jinak na to nešahám) Takže doporučuji @shr3k -a a vykašlat se na papírek. A nebo potom pootočit čidlo kapoty, páč auto s alarmem je poslední dobou to samé co auto bez alarmu - nikdo na nějaké houkání nereaguje.Inak ja len taky poznatok ze ja mam permanentne vypnuty i-stop (trvalo stlacene tlacitko papierovou zarazkou ) a ked vypnem trakcnu kontrolu tak sa zaroven aktivuje i-stop a motor sa vypne. Cudne ale je to tak. Asi to mate vsetci tak. Neviem ci to niekto skusal.
Diky za radu. Prave som presiel na vyssiu uroven odstavenia i-stop. Papierik som z panela odstranil a spinac kapoty som pootocil. Zda sa ze je vsetko ok.Nemáme to tak. Co popisuješ, jsou 4 roky staré pionýrské praktiky, které již snad nikdo dobrovolně neprovádí, páč tím blokuješ všechna tlačítka na tom panýlku. Smysl tohoto počinu spatřuji snad jen u té nejchudší výbavy "žebrák", nebo jak to Mazda nazývá, ale i tam bych se na to vykašlal. (zas na druhou stranu, na tom panýlku jsem jen 2x vypnul ty čáry, když proti mě jezdily náklaďáky na úzké silnici, jinak na to nešahám) Takže doporučuji @shr3k -a a vykašlat se na papírek. A nebo potom pootočit čidlo kapoty, páč auto s alarmem je poslední dobou to samé co auto bez alarmu - nikdo na nějaké houkání nereaguje.
Jak to ověřit? Nebyla by spotřeba zvýšená stále? Najeto mám teď 89tis. km
Uff - tak to jsem si oddychl. Bohuzel jsem se zrovna potacel po meste a nemohl to trochu rozjet... je mozne, ze to regenerovalo jen cca 15 minut?Ano. Probíhající regenerace DPF se pozná například zvýšenou okamžitou spotřebou paliva.
Ahoj, ne ze bych jen koukal na spotrebu - spis jsem si tak proklikaval ukazatele na displayi na budikach a zaujalo me, ze jedu na 1/4 plynu po ulici a spotreba 12l/100km, tak me to zaujalo a pak uz jsem to sledoval. Samozrejme pokud by to melo takhle zrat bezne, tak si koupim spis nejakou 5.7V8 Ne ted vazne - me slo jen o to, aby to neznacilo nejakou zavadu.Ahoj, s DPF (Nissan Qashqai) jsem najezdil pres 200tis km, tak bych mohl vypravet....
Ale spis bych uvedl to, ze vyhodnocovani okamzite spotreby je prece jen ducharina. To neni o spotrebe, to je jen o kakulacich pocitace. Nedelej z toho hned zavery. Proste okamzitou spotrebu vubec nesleduj a uvidis, jak se ti bude lehceji jezdit .
No, to bych tak úplně netvrdil, protože započatou regeneraci DPF je vždy dobré dokončit, což platí pro všechny, nejen pro Skyactiv. To je taky jeden z důvodů, proč bych si naftu nekoupil...Proste okamzitou spotrebu vubec nesleduj a uvidis, jak se ti bude lehceji jezdit .
No, to bych tak úplně netvrdil, protože započatou regeneraci DPF je vždy dobré dokončit, což platí pro všechny, nejen pro Skyactiv. To je taky jeden z důvodů, proč bych si naftu nekoupil...
Mne to regeneruje zhruba každých cca 200km (podla toho ako jazdím dlhé trasy), ked vidím, ze sa začína regenerovat DPF, spomalim, aby mal filter dost času sa zregenerovat..Ja som s naftou spokojný, dlhodobá viac ako 2 roky (KF) spotreba cca 6,7l/100km, to by som s benzínom nedalUff - tak to jsem si oddychl. Bohuzel jsem se zrovna potacel po meste a nemohl to trochu rozjet... je mozne, ze to regenerovalo jen cca 15 minut?
co proti tomu má výrobce a soudní znalec ?? http://www.petrol.cz/petrol-awards/...zin-aditiv-overeni-cisticich-ucinku-6499.aspx . Já dával a dávám VIF do všech aut co jsem měl, ono dražší palivo neznamená vždy lepší palivo a i do prémiových paliv není na škodu aditivum přidat https://www.nejlevnejsi-aditiva.cz/ma-smysl-aditivovat-premiova-paliva.html
1.) Je možné, že regenerace probíhala jen asi čtvrt hodiny?No, to bych tak úplně netvrdil, protože započatou regeneraci DPF je vždy dobré dokončit, což platí pro všechny, nejen pro Skyactiv. To je taky jeden z důvodů, proč bych si naftu nekoupil...