- 2 789
Děkuji za dobrý tip. Teď tu nechci řešit, jak a proč je pro koho vestavěná navigace funkční a užitečná, ale mě vyhovuje a navíc díky ní ukazuje auto značení na HUD. Jenže mě skončilo předplatné 3 roky na kartě poskytnuté od jednoho SK občana. Ten nabízí kartu k němu zaslat a on nahraje poslední aktualizaci a pošle zpět za cca 500Kč(kostrbaté řešení). Využil jsem tedy nabídku Navi world a oslovil jej kvůli obnovení bezplatných aktualizací (bez nutnosti nové karty)→ cena 2000Kč což mi nepřipadá vůbec špatné když porovnám věčné zakupování karet z Ali za 600Kč (2x ročně pro aktuální podklad)nebo oficiální cenu Mazdy. Podle konkrétního postupu se mi podařilo na stávající kartě aktualizovat mapové podklady na nejnovější (červen 2024) a oficiálně prodloužit jejich stahování po dobu dalších tří let.Presne tak - raz za čas kúpim novú kartu z Alie...
Existuje "firma", ktorá predáva karty aj s možnosťou aktualizácie, ale chce za to podstatne viac ako Číňan.
Neverím, že ten človek to robí legálne. V dnešnej dobe? Podobnú aktivitu mal kedysi okolo roku 2000+ jeden pán u nás v meste, ale ten predával napálené hry na PC a mp3 V tej dobe k nemu chodili nakupovať aj policajti
Navíc původní čínská karta poslední čas často vypadávala a přerušila spojení s navigací nebo se sekla → zakoupil jsem tedy kartu novou 16GB Adata a problém vyřešen, navigace krásně plynulá a bez záseků.
A konečně směrem na Čestlice už i zobrazuje limit 110km.