• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Zadné bezpečnostné pásy

• Vlákno založil Vlákno založil Onicx
  • Datum založení Datum založení
Musíš vycvaknout nahoru to černé z toho žlutého konektoru 😉 a jasně že odmontovat ten šroub pod sedákem 😉
....... takže pás je konečně venku , moc díky za pomoc 👍........ člověk by neřek , že ta Mazda je taková puzzle skládačka ....... takže ještě jednou dík😀😉

Pravy zadny mi odisiel po 2 rokoch este pocas zaruky, lavy zadny pred cca mesiacom . Vymenili mi ho dnes zdarma v ramci programu GoodWill. Priznam sa, ze neviem presne o co ide, ale potesilo to.

IMG_3766.jpeg

Ahoj, takže aj u mňa oba zadné pásy úplne mŕtve bez navíjania... Zasraný inžinier, ktorý to takto pre CX-3 spackal... Súčiastky navíjača pásu ako na detskom autíčku.

Dnes som otvoril pravú stranu až po karosériu, a keďže sa mi nedarí pás odmontovať gola sadou vpravo kvôli málo priestoru na ťah, tak som sa rozhodol to robiť priamo v aute. Navinul som tú pružinu v navíjači naplno (foto č.2), ale nedarí sa mi to v tom stave zapichnúť naspäť na ten žltý čudlík vo vnútri... Skúšal som rôzne techniky, prevŕtal som ten stredný plast šróbom, aby bol fixovaný v strede, lebo inak tam pláve, ale aj tak sa mi to v poslednej fáze vždy uvoľní a samozrejme to potom nefunguje.

Ako ste to spravili?

P.S. skúsil som aj takú fintu - navinúť pás úplne po koniec, pružinu nechať voľnú, nasadiť navíjač, potom dať pás do pôvodnej polohy, ale potrebné pnutie to nevytvorilo...

WhatsApp Image 2023-08-17 at 13.57.46.jpeg WhatsApp Image 2023-08-17 at 13.58.18.jpeg

Tak navinul som to predtým opačne :yum. Teraz už to je naopak, ale po nasadení to navíja len tak-tak... Ako sa to dá našponovať ?

WhatsApp Image 2023-08-18 at 12.06.05.jpeg

Ahoj, taky mám čerstvě po výměně obou zadních pásů (prostřední OK). Odešly oba najednou, když se tam před koupí dávaly zimáky a celé pásy někdo vytáhl až do konce. Vyřešeno v rámci reklamace po koupi (přišlo se na to, až když se vyndaly zimáky a chtěl jsem pásy vrátit zpět...nikoho to nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát). Díky za toto vlákno, kde jsem našel informaci o tom, že to není úplná anomálie.

Měl jsem stejný problém. Přestal navíjet pravý zadní pás. Oprava byla provedena v servise Mazda Plzeň zdarma. Asi to berou jako výrobní vadu. Mám Mazdu rok výroby 2018.

Po sedmi letech mi taky přestal navíjet jeden zadní pás na CX-5, oprava za 1500 ve firmě H-cars Staré Město u Uherského Hradiště.

Prijedte mi to taky opravit 😀 dik mazda cx3 oba zadni v haj… jeden sel na zaruku druhy se po…. po zaruce
Stejný problém, oba zadní pásy používám minimálně, jeden už mám nový teď je nefunkční i ten druhy..
Nechápu že to Mazda neřeší, jde o bezpečnostní prvek ! Dá se s tím něco dělat ? Nebo prostě zaplatím za jejich chybu ?

U predchozího auta Ford r v. 2002, které jsem měla 20 let nikdy žádný problém s pásy nebyl...vlastně to bylo takové "bezúdržbové" auto.
Kromě nějakych stabilizatorů nápravy nebo nějakou takovou věc jsem musela jednou měnit 😀
Prijedte mi to taky opravit 😀 dik mazda cx3 oba zadni v haj… jeden sel na zaruku druhy se po…. po zaruce

Ahojte.
Chcel by som Vás poprosiť o návod alebo radu, ako sa dostať k bezpečnostnému pasu za vodičom na mazde 3.
Nenavija mi pas naspäť.
Veľmi pekne dakujem

Koupil jsem sprej na bezpečnostní pásy, trochu to pomohlo, začalo se to neochotně navíjet, teď za to pomalu tahám a zdá se, že se to rozchodí. Řekl bych , že to zatuhlo nepoužíváním......pak napíšu , jak to dopadlo, když jsem za ně hodinu tahal...... :-)))

Koupil jsem sprej na bezpečnostní pásy, trochu to pomohlo, začalo se to neochotně navíjet, teď za to pomalu tahám a zdá se, že se to rozchodí. Řekl bych , že to zatuhlo nepoužíváním......pak napíšu , jak to dopadlo, když jsem za ně hodinu tahal...... :)))
No vzhledem k tomu že vozím vnoučata, dala jsem raději vyměnit.
Ale oni sami v Mazdě ví, že je to chyba těch pásů u CX3 a ještě u nějakýho typu.
Nechápu proč s tím něco nedělají, někdo tu psal o nějakém programu GoodWill.
Mě nic takového nabídnuto nebylo.
Za oba pásy cca 12.000.- v trapu, jen doufám, že se nepokazí těsně po záruce.

Nechala jsem si zabalit oba ty nefunkční pásy :) , ale nejspíš k ničemu ?!
Nebo dá se s tím něco dělat ?
Je tam pružina, není lehký ji namotat a plastový kolečko :-)

Přemýšlím jestli jsem někdy vůbec slyšela, že by měl někdo problém s bezpečnostními pásy v jakémkoli jiném autě...
Bezpečnostní prvek a takový přístup ?!

Zdravím , tak pás za spolujezdcem vypoveděl službu ( CX-3 - 2016 ) otázka jestli to tedy už Mazda nevyměnuje zdarma, když se zákazník ozve ???

Byla jsem přímo v Mazdě a nenabízí bezplatnou výměnu, ale měli by.
Odpověď z Mazdy tato:
Dobrý den,
bohužel občas se to stane u Mazdy CX3 a Mazdy 2, že zadní pás při "určitém úhlu trhnutí" přestane navíjet a je bohužel na výměnu. Pokud mi dáte VIN vozidla, budu schopen nacenit a jediné, co mohu pro Vás udělat je to, že jsem schopen dát slevu na díl i na práci. Pokud vozidlo není v záruce, nejsem schopen tuto výměnu provést na ni a tím pádem bezplatně.

Takže o problému se ví a nic.
Mám taky CX3 / 2016

Byla jsem přímo v Mazdě a nenabízí bezplatnou výměnu, ale měli by.
Odpověď z Mazdy tato:
Dobrý den,
bohužel občas se to stane u Mazdy CX3 a Mazdy 2, že zadní pás při "určitém úhlu trhnutí" přestane navíjet a je bohužel na výměnu. Pokud mi dáte VIN vozidla, budu schopen nacenit a jediné, co mohu pro Vás udělat je to, že jsem schopen dát slevu na díl i na práci. Pokud vozidlo není v záruce, nejsem schopen tuto výměnu provést na ni a tím pádem bezplatně.

Takže o problému se ví a nic.
Mám taky CX3 / 2016
V Mazdě v Plzni mi vyměnili zadní pás zdarma. Vše bez problémů.

Back