• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Zadné bezpečnostné pásy

• Vlákno založil Vlákno založil Onicx
  • Datum založení Datum založení
Jinak dnes poznatky : je tam opravdu nějaké tuhé mazivo .nandal jsem to zpět Stále to moc nenavijelo. Tak od půlky pásu to bylo ok. Striknul jsem tam silikon spray. Pak jsem to zkusil trochu přetočit no pružina přeskočila ☹️ poslední možnost dát tam ten vrut no a tím jsem to totálně dosral.... nakonec vyndal a budu shánět nový. I love my Mazda 🥴😵😵‍💫

Zdravím, mám stejný problém, pásy jsou z auta sundané a pružinou to asi nebude - rozděláno a dáno zpět a nic.. pásy nejdou vůbec vysunout. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Díky za každou odpověď

Ahoj, případný mechanický problém to nevyřeší, ale obecně, když se mi nenavíjeli na vW nebo i GH pásy, tak to bylo mastnotou a kdoví čím ještě. Klasicky jsem je vymotal a projel/vyčistil parním čističem. poté nechal na sluničku vyschnout a zase jedou v pohodě. A opravdu vyřešen problém, kdy díte vždy vystoupilo ze sedačky a pás často přivřel do dveří apod. Teď to zase sviští. Ale jak jsem psal na začátku - mechanický problém to nevyřeší (takže jestli se jako vůbec když s tím lomcuješ ani pomalu nenavíjí, tak je to k prdu).

Zdravím, mám stejný problém, pásy jsou z auta sundané a pružinou to asi nebude - rozděláno a dáno zpět a nic.. pásy nejdou vůbec vysunout. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Díky za každou odpověď
Poptejte se v autorizovaném servisu Mazda. Pokud jde o ty "vadné pásy" měli by to vyřešit.
Zřejmě záleží na typu a roku výroby ... já mám CX3/2016.

Ták Mazda v Brně mi na dotaz vůbec neodpověděla...Zde na vlákně zjištěn kontakt na repas pásů ve Starém městě u UH, po domluvě opraveno na počkání cca1.5 hod dva pásy a borec mi dal "doživotní záruku".. pásy je třeba vymontovat z auta, ale pozor nerozdělávat sám jako můj manžel, který se to snažil opravit....cena za kus je 1500Kč, kontakt 774707707...

Koupil jsem sprej na bezpečnostní pásy, trochu to pomohlo, začalo se to neochotně navíjet, teď za to pomalu tahám a zdá se, že se to rozchodí. Řekl bych , že to zatuhlo nepoužíváním......pak napíšu , jak to dopadlo, když jsem za ně hodinu tahal...... :)))
Takže popotahování nepomohlo, tak jsem si řekl, že už není co pokazit a utratím 15k za dva nové zadní pásy. Udělal jsem poslední pokus. Vzal jsem WD olej ve spreji s tou tenkou trubičkou na trysce. Pás jsem vytáhl na max. abych ho nezaolejoval. Trubíčku spreje jsem mírně ohnul, aby se stříkalo do zatáčky. Mezerou kde pás mizí v karoserii (bez jakékoliv demontáže) jsem vteřinou stříkl doprava i doleva. Tak abych promazal prostor mezi vnitřní boční stěnou navíječe a "špulkou" na kterou se pás navíjí.
Světe div se, ono to pomohlo!!!! Oba pásy jako na novém autě.
Chce to jenom dobře namířit, raději výš a nezapomět trubičku v navíječi uvnitř. Za ušetřený peníz jdu slavit úspěch :)

Takže popotahování nepomohlo, tak jsem si řekl, že už není co pokazit a utratím 15k za dva nové zadní pásy. Udělal jsem poslední pokus. Vzal jsem WD olej ve spreji s tou tenkou trubičkou na trysce. Pás jsem vytáhl na max. abych ho nezaolejoval. Trubíčku spreje jsem mírně ohnul, aby se stříkalo do zatáčky. Mezerou kde pás mizí v karoserii (bez jakékoliv demontáže) jsem vteřinou stříkl doprava i doleva. Tak abych promazal prostor mezi vnitřní boční stěnou navíječe a "špulkou" na kterou se pás navíjí.
Světe div se, ono to pomohlo!!!! Oba pásy jako na novém autě.
Chce to jenom dobře namířit, raději výš a nezapomět trubičku v navíječi uvnitř. Za ušetřený peníz jdu slavit úspěch :)
Udělej názor video pro kopyta jako já… levy zadní pas KO jeden vyměněn v záruce

Nee stačí jak píšeš … stříknout vim mam 7 dětí
:) musíš pořádně zasunout, ale to znáš......
foto z rekonstrukce, nezapomeň na obě strany, opravdu to funguje.
20241018_161730.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Trubička tam zůstala pas na hovno jak předtím navije se rukou když mu pomůžu
To mě mrzí, asi máš zradu jinde než já. Už jsem doufal , že někomu pomůžu. Pak Sedly napiš jak jsi to vyřešil.

To mě mrzí, asi máš zradu jinde než já. Už jsem doufal , že někomu pomůžu. Pak Sedly napiš jak jsi to vyřešil.
Druhy pokus …trubičku jsem ohlídal, ale výsledek stejný… ale jezdi jak po másle když to tam šoupu rukou..

Takže stejný problém s pásy. Před půl rokem odešel levý, největší problém byl povolit dva vysokopevnostní šrouby. Je tam špatný přístup a jsou fest dotažené. Pás jsem poslal do Hradiště a namontoval zpět. Teď odešel druhý a opět nemůžu povolit šroub. Už se s tím morduju druhý den. Snad se zadaří. A to vzadu skoro nikdo nejezdí. To se Mazdě nepovedlo.

Zdravím, opráším tu staré forum ohledně zadních pásů. Bohužel se v mé Mazdě také našel tento problém (rok výroby 2017). Konečně jsem se odhodlal to řešit, ale nemám na nikoho kontakt kdo by se tomu věnoval.
Byl by někdo ochoten mi zaslat kontakt na člověka, co je to schopný zrepasovat? Pan Hruška ze Starého Města již nepodniká.
Dnes jsem celý pás otevřel, rozebral, složil a stále nenavíjí.

Předem moc všem děkuji.

Back