No dostat to na 200hp bude asi solidní oříšek

. A je vcelku jedno jestli je to G120, G150, G165. Ty motory jsou stejné, jen jsou elektronicky utlumené. Co jsem za tu dobu vypozoroval, tak hodnoty seriových mazd se pohybují nějak takto:
G120 - 130-135hp (+- koník nahoru a dolů)
G150 - 140-145hp (+- koník nahoru a dolů)
G165 - 150-155hp (+- koník nahoru a dolů)
Tady opravdu záleží motor od motoru, ale většinou se to pohybuje v těchto číslech co jsem uvedl.
Výkon po úpravě palivové mapy u serie se pak většinou pohyboval kolem 170-175hp (+- něco nahoru a dolů, opět platí co motor, to jiné výsledky).
Rekord co jsem viděl, tak byla Mazda 3 G120, která ale měla upravené svody, středový díl výfuku a koncový tlumič + sání. Tam se to podařilo vytáhnout na 187hp a tuším že něco kolem 230Nm. Původně měla něco kolem 137hp a 212Nm. Takže tady ten nárust byl na atmosféru opravdu velký.
Pokud by jsi chtěl fakt těch 200hp, tak tom bude asi velká investice

. Musel by jsi měnit sání + airbox (cca. 10 tisíc), komplet výfuk (svody, střed, koncák - cca. 30 tisíc, ale spíše možná víc), nechat si vyměnit vačky (cca. 30 tisíc) a pak by jsi těch 200hp možná měl. A to jsem nepočítal ještě úpravu mapy, což se pohybuje kolem 10-12 tisíc (záleží u koho by jsi si to nechal dělat).
Já jsem si nechával ladit mapu u své CX-3. Oproti serii tam mám jiné sání, airbox a koncový tlumič výfuku (který asi po novém roce vyměním, bo mám podezření že to není to pravé ořechové). První měření bez uprav sem měl 143hp a 188Nm. Po úpravě jsem se dostal na 165hp a 210Nm. Ale ještě to není úplný finál. Tak snad se to pak pohne ještě kousek nahoru

. Ale až po novém roce.