• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy Brzdy original vs. aftermarket

Po brouzdani internetem se jeste zeptam:
Ma nekdo zkusenosti s predelanim prednich brzd u 6 ve smyslu vzit vetsi disky+sedla z dieselu a dat je na benzin? Cili 320mm kotouc misto puvodniho 297?

Po brouzdani internetem se jeste zeptam:
Ma nekdo zkusenosti s predelanim prednich brzd u 6 ve smyslu vzit vetsi disky+sedla z dieselu a dat je na benzin? Cili 320mm kotouc misto puvodniho 297?
Ano a funguje to naprosto bezproblemu. Dokonce můžeš dát i dvoupístkové třmeny z CX5 KF 2.5turbo (CX9 TC).

Pokud máš GL 2022 2.5 tak s největší pravděpodobností máš už poslední modifikaci předních kotoučů GBFT-33-251A, která má upravený vnitřní chlazení okolo náboje (100% to dokážu říct jen podle VIN)
Zobrazit přílohu 53894

Tak si u těch kotoučů pohlídej aby to taky byly tyhle "nejnovější". Ty starý typy bez těchto chladících děr taky budou pasovat, ale byl by to spíš downgrade než upgrade. Jestli jsou natřený černě nebo stříbrně mi nepřijde jakkoliv důležité.
Jsou tyto kotouče s přidaným chlazením dostupné i na jiné modely? Bral bych je na M3 ale uvádí se u nich M6 či CX5.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Jsou tyto kotouče s přidaným chlazením dostupné i na jiné modely? Bral bych je na M3 ale uvádí se u nich M6 či CX5.

Když je dáš na BM/BN tak musí vzít i úchyt destiček a třmen z M6/CX5

Na M6 jsou tedy ty kotouče větší? Já myslel že montují totožné na benzín verze. Nebo že ta inovace se týká výroby Ate obecně. Jakože budou dostupné i na menší M3.

Ne ta inovace ve ventilaci předních kotoučů přišla od Mazdy a je zpětně kompatibilní.
Nejmenší přední brzdy má BM/BN 295mm. Trošku větší mají GJ/GL benzín 297mm a pak tam je 2.2 Sky-D která má 320mm.
Ten kdo dělá nějaký laciný upgrade, tak třeba na to BM/BN nandá ty 320mm a k tomu třmeny s úchytama z tý nafty.
Pak se dají ještě namontovat ty 320mm + 2pístkový třmeny od ADVICS z CX5KF Turbo (CX9TC), ale tam je dražší sehnat ty třmeny.
Vše tu už ale bylo probíráno.

Jj vím. Četl jsem tyhle možné vylepšení. Mě jen zajímalo jestli ty kotouče jsou inovace od výrobce Ate a jsou dostupné v běžných eshopech i na M3. Škoda.

Nejsem si uplne jisty, ale tady v Nemecku je pravdepodobne nutna prejimka u TÜV, aby automobil neztrati osvedceni o zpusobilosti k provozu (a tim i pojisteni). Proto me zajima situace v Cesku.

Back