Motorest vedleBošina je top. Ještě že je vedle krámek s Moštem kde jsi čekal na auto?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Motorest vedleBošina je top. Ještě že je vedle krámek s Moštem kde jsi čekal na auto?
A proč ne. Vždyť se dá koupit https://eshop.autopalace.cz/mazda-orig-oil-ultra-5w-30-dpf a je to levnější jak sud a z autorizaku.Hlavne netreba kupovat "original" Dexelia z eshopu. Original sa uz volne nepredava. Dodavaju ho len do servisov. Radsej vhodnu alternativu.
Na Slovensku ale taky platí bloková výjimka jako tady u nás ne? Výše uvedené by zavánělo kartelem.Proste vraj dovozca nedodava olej inde ako do autorizovanych servisov.
200000km jsem najel na kupovaný olej a žádný problém jsem neměl - tedy na ten ,,fake" - Mazda Original Pil Ultra DPF.Ja to nemam z vlastnej hlavy. Su tam skusenejsi clenovia (admin a podobne), ktori to tam objasnovali s tym, ze sa odvolavali na zdroje z distribucie. Inymi slovami distributor sam povedal, ze akykolvek Dexelia olej z eshopu je fake, kedze oni ho dodavaju len servisom. Ja som vzdy lial ine znacky, takze to neviem potvrdit/vyvratit. Niektori vzdy kupuju Dexeliu v nadeji, ze to je origo. Boli aj nejake porovnavacky obalov, ked to najdem, hodim to sem.
Samozřejmě, mají povinnost ti do servisky zapsat normálně prohlídku 20000/1 rok a každou výměnu oleje zvlášť, pokud ji děláš v jiném/kratším intervalu. Každý záznam spojený se zakázkou. Úkony prohlídky/údržby/prohlídky karosérie nejsou nijak spojeny s výměnou oleje a mohou se rozcházet.Zdarec všem, mám dotaz ohledně servisní prohlídky. Za nedlouho mně čeká 2.prohlídka na CX-3 a domluvil jsem se servisem že nebudem měnit olej, protože měním každých 10.000 km a nyní mám od poslední výměny najeto cca 5.000 km, měněno 11/2019. Ptal jsem se sice v servise ale odpověď nebyla moc přesvědčivá, tak se zkusím zeptat tady, když mi teda nebudou měnit olej v rámci prohlídky a jako součást předepsaných úkonů, jestli by mohl být problém kdyby se nedejbože něco stalo s motorem s uplatněním záruky. Aby mi někdo z Mazdy neřekl že se olej mění pti prohlídce a já to dělám jinak tak mám smůlu.
Jo takový názor sdílím taky,akorát jsem si nebyl jist. Díky.Samozřejmě, mají povinnost ti do servisky zapsat normálně prohlídku 20000/1 rok a každou výměnu oleje zvlášť, pokud ji děláš v jiném/kratším intervalu. Každý záznam spojený se zakázkou. Úkony prohlídky/údržby/prohlídky karosérie nejsou nijak spojeny s výměnou oleje a mohou se rozcházet.