• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

autorizovaný Ceny servisních prací u Mazdy

ahojte,
Mám M6 GJ/GL 2,2 D 110KW, 2018 (MY2017)
Blíži sa mi 60 000 km a riešil som objednanie na 3. servisnú prehliadku.
Len ma celkom prekvapila cena ktorú mi orientačne povedal technik v BA 430 eur. Kedže sa mi to zdalo celkom dosť tak som pozeral tu na fóre a našiel tabuľku servis intervalov aj s cenami. podla ktorej by to malo byť 5549 KC cca 215 Eur. Následne som preveroval aj v BB a tam mi povedali 230 eur čo je podobné tabuľke.
upload_2019-5-21_10-38-4.png

SKYACTIV Motorový olej pro DPF Mazda Supra 0W30 DPF SkyActiv 3 159,55
Olejový filtr 341,11
těsnění 9956-41-400 66,10
Vzduchový filtr SH01-13-3A0A 805,18
palivový filtr R2N5-13-ZA5A-9A 1 177,12
spolu 5549,07

Preto by som vás chcel poprosiť o info čo všetko ste menili( platí to podla tabuľky ? ) a zároveň koľko ste platili za 3. prehliadku.

ďakujem za info.
Rado

upload_2019-5-21_10-27-52.png

Máme už novější tabulku, nicméně bez konkrétní nabídky těžko můžeme soudit, proč technik v BA říkal 430 EUR...

ahojte,
Mám M6 GJ/GL 2,2 D 110KW, 2018 (MY2017)
Blíži sa mi 60 000 km a riešil som objednanie na 3. servisnú prehliadku.
Len ma celkom prekvapila cena ktorú mi orientačne povedal technik v BA 430 eur. Kedže sa mi to zdalo celkom dosť tak som pozeral tu na fóre a našiel tabuľku servis intervalov aj s cenami. podla ktorej by to malo byť 5549 KC cca 215 Eur. Následne som preveroval aj v BB a tam mi povedali 230 eur čo je podobné tabuľke.

Nie som úplne expert, ale nebude rozdiel spôsobený cenou práce, ktorá v tej tabuľke nie je zadaná? Aspoň čiastočne..

Přiznám se, že patřím do skupiny (podle rozřazení od @Ondrej K ), která předraženou sazbu neřeší. Resp. mi nepřijde, že by to bylo o tolik horší než to mají jiné značky.

Nemám srovnání z ČR, ale tady z Belgie ano. A předtím jsem servisoval Astru v autorizácích Oplu, známý tady servisuje aktuální Octavii RS a my nyní Mazdu 6. A když porovnám cenu garanční prohlídky u Oplu, Škody a Mazdy, tak Mazda je nejlevnější. A ať už tím myslím cenu za práci, tak i cenu za olej nebo filtry ( tím myslím ceny za jednotky, protože Octavia sama o sobě má větší olejovou náplň pokud vím). V tomhle to byla celkem katastrofa u Oplu a to i předtím v ČR.

Tuhle položku, pokud Vím, jsem tady na faktuře neměl. Samozřejmě už to mohou mít stejně započítáno přímo v ceně prohlídky.

Vzhledem k tomu, ze to ma oddeleny interval od prohlidky (teda muze mit, pokud nejezdis malo a tudiz Ti to vychazi stejne), tak bych se divil. Kazdopadne to stejne muzou mit v zahranici cele resene jinak.

V tomhle to byla celkem katastrofa u Oplu a to i předtím v ČR.
Pokud můžu porovnávat aktuální ceny ve Zlíně, tak Boučkovi i MIKONě platím podobné peníze (výměna filtru klimy a desinfekce je tam navíc).
20190606_142347.jpg

Nevim jak v Belgii, ale u nás mně nejvíc dojímá na faktuře částka 800 Kč za kontrolu karoserie, bratru hotovou za 5 minut.....:confused:
Když jdes na garancku tak muzes dat technikovi vedet ze nechces kontrolu karoserie (u nas za 500kc). Dále muzes dat vedet ze nechces umyt auto apod. Je to o komunikaci.

Když jdes na garancku tak muzes dat technikovi vedet ze nechces kontrolu karoserie (u nas za 500kc). Dále muzes dat vedet ze nechces umyt auto apod. Je to o komunikaci.
Prijde na to, zda se chces nejak nechavat opajet tou dlouholetou zarukou na karoserii ;).

Prijde na to, zda se chces nejak nechavat opajet tou dlouholetou zarukou na karoserii ;).
Ano to je mi jasne, ale ani u BK 2003 mi nerezlo nic krome prahu a lemu. Predni kapota byla rozstrilena kaminky a nic nekvetlo. Po FL uz to bylo lepsi a myslim ze antikorozni uprava 2014+ bude dostatecna na to aby ti to nezacalo hnit po roce jako první sestky...

Tak jen ještě k včerejší diskuzi. Schválně jsem našel fakturu a o kontrole karoserie ani zmínka. Nicméně dle výpisu ze servisní knihy, kterou jsem tehdy také dostal kontrolu dělali. Každopádně i cena za olej mi přijde úplně v pořádku, zvlášť na místní poměry.
Co mě tehdy nemile překvapilo byla cena za náhradní auto, která byla dvojnásobná oproti ceně v Mazdě mimo Brusel.
20190607_193221.jpg

Ostraváci kam jezdíte na garanční prohlídku? A jaké máte zkušenosti s ostravskými servisy na Mazdu.

Ja jsem taky platil kolem peti tisic takze jsem byl take zaskocen...Oni chcou za tech pet litru oleje 2500 korun. Priste uz jedu jinam a donesu si svuj olej filtry atd protoze ty jejich original dily jsou predrazene.
Mají předraženo.Potřeboval jsem na nefunkční klimatizaci vyměnit jen vysokotlakovou trubku. Cena dílu 4600 + 1400 práce.Prý druhořadá výroba nato neexistuje.Naštěstí ji zrovna neměli.Na netu jsem ji ze zahraničí(ne Čína)novou koupil za 800Kč +600 poštovné a i z prací u soukromého mechanika,který ji vyměnil,klimošku naplnil a vyměnil i motor.olej.V součtu mě to stálo 4000kč.Vše chodí,jak má.Autorizovaný servis prohrál na plné čáře.Možná tam zajedu a poradím jim,kde nakupovat náhradní díly.:))

Back