Diky,
@Krabat. Recenze na iDnes vetsinou prehlednu. Zase na druhou stranu mi nekdy prijde, ze to neni skoro na skodu. Tenhle clanek je tak nejak, jako by v tom aute beztak ani nejeli. Zadne vlastni fotky, jen propagacni material Toyoty. Ale precetl jsem si ho, ne ze ne
. Ja uz mam precteno/zkouknuto tak cca 20 recenzi nove RAV4 (samozrejme prevazne z USA/Kanady). Takze me malo co prekvapi nebo doplni zajimavou informaci.
Zajimavou informaci mozna je tak to, ze Toyota opravila data v ceniku a AWD Hybrid nyni utahne 1650 kg brzdeny prives (oproti puvodnim 800 kg). Zaroven je aktualne plosna sleva 10% oproti ceniku.
A v neposledni rade ... uz jsem s novou RAV4 jel, dvakrat. Coz je na me sice dost malo, nestacim vstrebavat nove auto tak rychle, ale aspon jsem se uz projel. A pocit? Prvni, co me zaujalo, byl spis komfort. Jak prijemne a klidne to jede. Samozrejme ja nejsem zadny automobilovy harcovnik, takze nezbyva, nez porovnavat jen s mou GJ se snizenym podvozkem na 19". Kdezto toto je proste SUV na 18" s balonkovatejsi pneumatikou. Ale ... nemuzu rict, ze by se mi ten komfort nelibil. Na kolik je ten komfort vykoupeny stabilitou v zatackach, to jsem vyzkouset nemohl, ale recenze plosne tvrdi, ze podvozek je dobry.
A ten motor? Budu se opakovat, zase tak moc jsem toho nenajezdil, nicmene pro bezne lidi asi urcite bez problemu. Ani ja jsem v tom (pri-)mestkem provozu nemel nouzi. Do nejakych 140 km/h mi prislo, ze se s tim da jezdit (vys jsem nezkousel). A ne, neni to trhac asfaltu. A ani po druhem a tretim setkani s CVT (prvni bylo v Subaru Impreza) jsem neodchazel se zasadne negativnim pocitem. Jo, toci to, ale neprislo mi to moc desive. Kdo vi, mozna by mi to nejaky dlouhy kopec vysvetlil. Ale konec koncu, ja proste jsem ze sve Mazdy na vysoke otacky zvykly. Peklo to urcite ale musi byt pro odkojene turbodieselare
.
Jedna (prvni) z jizd vypadala takto:
https://en.mapy.cz/zakladni?planova...c":111}&rt=&rt=&rt=&rt=&rt=&rt=&rt=&rt=&xc=[]
Pri trase jsem chvilku nekde postaval a zkousel ladit zobrazeni na tachometru. Ale jinak to v zaveru ukazovalo cas 0:40 a spotrebu 6.7.
Secteno podtrzeno? Zatim me od toho auta nic neodrazuje, snad jen cena.