• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Cizí značky aneb proč být (ne)věrný japoncům

Já si zase začínám pohrávat s myšlenkou, že bych Majdu vyměnil za Toyobaru86.
Ale asi obě auta napřed zkusím, než zvolím definitivního mazlíka. Donedávna jsem si myslel, že jasným favoritem je MX-5. Ale už to opojení nějak vyprchalo. A poté, co se na YT množí srovnávačky, že BRZ je o chloupek lepší jak Miata, tak mě to docela nahlodává.

Já si zase začínám pohrávat s myšlenkou, že bych Majdu vyměnil za Toyobaru86.
Taky byla v uzsim vyberu, perfektni jsou obe(jsou to sestry), ale nechci platit další auto pro zabavu, takze musim najit něco pro kazdodenni jezdeni a zabavu na okreskách :) Pokud mas rozpocet na auto jen pro zabavu a druhé do prace, tak to ber vsemi deseti ;)

@eko1980 jak říkáš, to by byla značka ideál. Problém je, že nemám prostor k parkování ani pro jedno auto. Ale třeba časem postavím garáž pro 86 a Corollu bych nechával v průjezdu na takové to domácí používání. Uvidíme. Ale aby to nakonec nedopadlo jak s Imprezou WRX STI. 14 roků jsem slintal a chtěl STI..., poslední 2 roky už jsem se smířil s tím, že nebude, že pro něj není tak nějak racionální důvod. No a den před tím, než jsem si byl pro M2 jsem v inzerci zahlédl za stejný peníz i STI. Začalo to ve mě vařit a v noci jsem toho moc nenaspal. Měl jsem opravdu velké nutkání pak s těma prachama v kapse změnit kurz a omrknout to STI. Říkal jsem si, aspoň bych se mohl svezt a na M2 zavolat, že přijdu další víkend, jestli ještě bude k mání. No, vyměknul jsem. Zvítězila úvaha, že jediná M2 na kterou čekám, je po 3/4 roce opět k mání, tak co chci takto blbnout? Ale odehrát se ta situace o 3-4 roky dříve, jsem si jist, že to hodně vylágrovaný STI by stálo doma v průjezdu. S velkým sebezapíráním bych se dostával na 12 L/100km, každou zimu bych se bál s tím jezdit, aby to někam neustřelilo do škarpy, každý rok měnil spojku a pneumatiky, žena by mi nadávala, že se do toho bojí sednout a co má jako dělat, když potřebuje jet s dítětem k doktorovi, já bych se bál, že to někde rozstřelí, nebo že někoho sejme. No prostě..., myslím si, že nakonec z toho STI bych měl menší radost, než z M2.

Pánové, jaký máte názor na aktuální Alfu Romeo? Dostal jsem nabídku na Alfa Romeo Gulia Veloce 2,0 (280k) AWD, A/T, bílá barva, 19" kola. Vůz půjde nejprve na prodejnu, po dvou měsících do prodeje a postarají se, aby byl nájezd max. 200 km. Sleva 230 tisíc Kč, konečná cena 1,28M s DPH.

Je to pořád dost, pomalu jsem na částce za Volvo XC60. Pojedu si to prohlédnout, podobnou verzi, ale už teď mě nalomili. :) Jenže já se Alfy trochu bojím. Jejich pověst je hrozná. Nejspíš ještě budu čekat na novou Mazdu 6, ta mě pořád dost láká, ale tohle bych si vážně dal říct. :hungry:

upload_2019-1-28_18-9-17.png

upload_2019-1-28_18-10-2.png

Skvělé auto, ale malé. Sám jsem chtěl pořizovat, než jsem se do toho posadil, je to hodně kompaktní, ale jako druhé auto k SUV bych si to dovedl přestavit.

Za mě to bude jízdně a motorově super auto, cenu Ti taky udělali krásnou. Ale třeba infotainment je bohužel ještě víc pozadu než v Mazdě a i některé části jsou zpracovány řekněme po italsku:D.

Jinak proč vlastně XC60 a ne V60? Případně pokud Alfa, tak o Stelviu jsi nepřemýšlel?

Za mě to bude jízdně a motorově super auto, cenu Ti taky udělali krásnou. Ale třeba infotainment je bohužel ještě víc pozadu než v Mazdě a i některé části jsou zpracovány řekněme po italsku:D.

Jinak proč vlastně XC60 a ne V60? Případně pokud Alfa, tak o Stelviu jsi nepřemýšlel?
To já bych netroškařil a bral rovnou V90 s T5 :)

Pánové, jaký máte názor na aktuální Alfu Romeo? Dostal jsem nabídku na Alfa Romeo Gulia Veloce 2,0 (280k) AWD, A/T, bílá barva, 19" kola. Vůz půjde nejprve na prodejnu, po dvou měsících do prodeje a postarají se, aby byl nájezd max. 200 km. Sleva 230 tisíc Kč, konečná cena 1,28M s DPH.

Je to pořád dost, pomalu jsem na částce za Volvo XC60. Pojedu si to prohlédnout, podobnou verzi, ale už teď mě nalomili. :) Jenže já se Alfy trochu bojím. Jejich pověst je hrozná. Nejspíš ještě budu čekat na novou Mazdu 6, ta mě pořád dost láká, ale tohle bych si vážně dal říct. :hungry:

Zobrazit přílohu 20486

Zobrazit přílohu 20487
S Alfou budes vice v servise nez na silnici. Jizdne je o neco lepsi nez M6. Ale za tu cenu a problemy.. To proste nestoji

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Díky všem za názory. Co píše @shr3k, toho se trochu bojím, ale vyzkouším. Já jezdím spíše sám, maximálně ve dvou a jen málokdy ve třech. Takže pokud je vpředu místa dostatek, nebyl by to asi zásadní problém. Bylo by to ale naše hlavní auto, tři auta v rodině nechci.

Stelvio už je moc drahý špás, to už bych raději sáhnul po XC60. Volvo V60 také není špatná volba. Spíše tedy verze Cross Country, ale více jsem přemýšlel o SUV. V90 už je cenově mimo a nemá motor, který by s tím autem trochu hýbal. No a té nespolehlivosti se bojím, ale poslední měsíc to celkem intenzívně sleduji. Vypadá to, že nejkritičtější problémy jsou už pryč. Ještě si také říkám, že snad přijde nějaký facelift, ale prodejce mlčí a tváří se, že nic není na obzoru.

Dobrá volba na zařádění si. Ale je to zbytečně velké, respektive dlouhé auto. A hlavně, je to ital. A pokud se mi podaří prodat Piaggio, tak už mi nic italského nesmí do domu. Chápu, že každého to láká, ten design, ty výkony. I já podlehl..., ale je to tak na rok, maximálně 2.
To už bych raději volil toho Stingera.

Tedy jestli na těch fotkách jsou ty 19palcovky, tak do toho bych nešel. Jezdit skoro po holých diskách na našich tankodromech, to je o vytřesení duše a do dvou let výměna skoro všech dílů podvozku. To má M6 GJ/GL s R19 a profilem 45 tak akorát.

Krabat: promin, ale musim....ty nevynechas jedinou prilezitost, abys nenaplival na Ford, dokonce i na ten, ve kterem jsi v zivote nejel...a zacnes uvazovat o Alfe?

@M3grey, v každém Fordu, ve kterém jsem jel, mi něco vadilo. Jak už jsem napsal dříve, ještě jsem nejel ve Fordu, kterému by nevrzal interiér včetně Fordu Mondeo. Chápu, že tomu nevěříš, zřejmě máš štěstí na dobrý kus, ale já nemám důvod si vymýšlet. Za pravdu mi dávají i mnohé recenze na Fordy, kde si stěžují na pazvuky. Nicméně, to je vedlejší. Oba máme jiný názor na tuhle značku a já Ti přeji, abys byl i nadále spokojený.

Pokud jde o Alfu, psal jsem, že se její pověsti bojím. Jen nevím, jestli je to stále pravda, nebo to zůstává v rovině spekulací stejně jako rozpadající se Mazda po třech letech provozu? Každopádně, na autě by byla záruka pět let. Navíc jsem zjistil, že verze Veloce se dá koupit ještě levněji v obdobné výbavě, co mi nabízeli. Včera jsem pátral po prodejcích u nás, kteří mají dokonce zcela nová, nepředváděcí vozidla. Cenově se dá dostat k 1M s DPH, což je super. V podstatě tomu nikdo nedokáže konkurovat. Nejspíš to dopadne tak, že auto si vyzkouším a dál budu čekat. Na fórech AR se píše o blížícím se FL, což by mohla být pravda. Tomu odpovídají ty nabídky, které jsou výborné. Velkou nevýhodou je, že v mém okolí prodejce není. Kdybych měl skutečně často jezdit do servisu, tak by to byl výlet pomalu 100 km. :cool:

Jsem docela překvapený s tím Stelviem, když jsme vybírali auto my, tak jsem zavítal i na stránky Alfy a dá se říct, že to pro mne vycházelo lépe než třeba právě XC60, nicméně tam jsme tehdá počítali asi jen se základním motorem - myslím že nakonec Alfa neprošla tím, že má jen bixenony? Třeba je to už teď jiné. Každopádně jízdně by mne to lákalo vyzkoušet, jestli je to tak super, jak se všude píše.
Jinak ještě k Volvu, za mne jsem byl překvapený, že V90 ve vnitřním prostoru nepřináší moc navíc právě oproti V60, naopak příjemné překvapení jsou ceny skladovek.

Diky, @Krabat. Recenze na iDnes vetsinou prehlednu. Zase na druhou stranu mi nekdy prijde, ze to neni skoro na skodu. Tenhle clanek je tak nejak, jako by v tom aute beztak ani nejeli. Zadne vlastni fotky, jen propagacni material Toyoty. Ale precetl jsem si ho, ne ze ne ;). Ja uz mam precteno/zkouknuto tak cca 20 recenzi nove RAV4 (samozrejme prevazne z USA/Kanady). Takze me malo co prekvapi nebo doplni zajimavou informaci.

Zajimavou informaci mozna je tak to, ze Toyota opravila data v ceniku a AWD Hybrid nyni utahne 1650 kg brzdeny prives (oproti puvodnim 800 kg). Zaroven je aktualne plosna sleva 10% oproti ceniku.

A v neposledni rade ... uz jsem s novou RAV4 jel, dvakrat. Coz je na me sice dost malo, nestacim vstrebavat nove auto tak rychle, ale aspon jsem se uz projel. A pocit? Prvni, co me zaujalo, byl spis komfort. Jak prijemne a klidne to jede. Samozrejme ja nejsem zadny automobilovy harcovnik, takze nezbyva, nez porovnavat jen s mou GJ se snizenym podvozkem na 19". Kdezto toto je proste SUV na 18" s balonkovatejsi pneumatikou. Ale ... nemuzu rict, ze by se mi ten komfort nelibil. Na kolik je ten komfort vykoupeny stabilitou v zatackach, to jsem vyzkouset nemohl, ale recenze plosne tvrdi, ze podvozek je dobry.

A ten motor? Budu se opakovat, zase tak moc jsem toho nenajezdil, nicmene pro bezne lidi asi urcite bez problemu. Ani ja jsem v tom (pri-)mestkem provozu nemel nouzi. Do nejakych 140 km/h mi prislo, ze se s tim da jezdit (vys jsem nezkousel). A ne, neni to trhac asfaltu. A ani po druhem a tretim setkani s CVT (prvni bylo v Subaru Impreza) jsem neodchazel se zasadne negativnim pocitem. Jo, toci to, ale neprislo mi to moc desive. Kdo vi, mozna by mi to nejaky dlouhy kopec vysvetlil. Ale konec koncu, ja proste jsem ze sve Mazdy na vysoke otacky zvykly. Peklo to urcite ale musi byt pro odkojene turbodieselare :D.

Jedna (prvni) z jizd vypadala takto:
https://en.mapy.cz/zakladni?planova...c":111}&rt=&rt=&rt=&rt=&rt=&rt=&rt=&rt=&xc=[]

Pri trase jsem chvilku nekde postaval a zkousel ladit zobrazeni na tachometru. Ale jinak to v zaveru ukazovalo cas 0:40 a spotrebu 6.7.

Secteno podtrzeno? Zatim me od toho auta nic neodrazuje, snad jen cena.

tady je potreba dodat, ze se opravdu povedla, ale kdo se rad sveze a jezdi i mimo mesto, bude na spotrebe lehce pres 9l aspon tak to dle vsech testu vypada. Coz je asi OK, ale porad to neni ono, aby me to presvedcilo o tom ..ze bych ji mel zaradit to vyberu. Tak od Toyoty bude patrit pouze nejsilnejsi Corrolla Hybrid v kombi a dvoubarevnem provedeni:)

Zobrazit přílohu 20486

Zobrazit přílohu 20487

tady v UK tomu autu :

https://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201808139425122?atmobcid=soc5 #DrivenByMe

evidentne moc neveri, kdyz jde nove ven za ca 815tis Kc ( aktual prepocet )

tady je potreba dodat, ze se opravdu povedla, ale kdo se rad sveze a jezdi i mimo mesto, bude na spotrebe lehce pres 9l aspon tak to dle vsech testu vypada. Coz je asi OK, ale porad to neni ono, aby me to presvedcilo o tom ..ze bych ji mel zaradit to vyberu. Tak od Toyoty bude patrit pouze nejsilnejsi Corrolla Hybrid v kombi a dvoubarevnem provedeni:)
Jestli je spotreba 9l u SUV pro toho, kdo se rad sveze, tak to je super cislo, ne (s prihlednutim k mym aktualnim 9.5)? :D Ano, je mi jasne, ze v mych rukach bych se musel snazit, abych jezdil aspon pod 10.

A Corolla Station Wagon bude v dvoubarevnem provedeni? Vim, ze hatchback je, ale u toho kombiku se mi to moc nezda. Kazdopadne Corollu bych si rad take prohledl (projel), stejne jako Camry. Oboje by asi mohlo dorazit zacatkem brezna do CR.

Back