• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Cizí značky aneb proč být (ne)věrný japoncům

@walker Stávajících modelů by se to v příštím roce až tak nemělo dotknout. Obecně napsáno je to tak, že všechny nově homologované modely po začátku roku 2020, budou muset mít průměrnou hodnotu emisí na 95 gramech. Zároveň od roku 2021 budou pak muset výrobci tenhle limit plnit v průměru u celé flotily vozů. (myslím, že je tam jen prodaných, ale nejsem si jistý).

Tam už pak nikdo neví, co to udělá s nabídkou jednotlivých výrobců. Každopádně to je důvod proč všichni ve velkém začínají představovat plugin hybridy, nebo elektromobily. A Mazda bude muset brzy následovat.

Kdo to totiž nesplní musí počítat s pokutou 95 EUR x každý gram navíc x počet vyrobených aut.

Pravda, úplně jsem na to zapomněl, přitom jsem ten článek už taky četl. Každopádně nás to nejspíše bude brzy čekat i v dalších modelech, protože jen s CX-30 a 3kou to na požadovanou hodnotu nejspíše nesníží.

Jinak jsem byl docela překvapený @Ter Leeloo II ("nemile"), že ani tvé nové auto se s klasickým hybridem pod tu hranici nedostane. Myslel jsem, že Toyota to bez problémů všechno splní a zdá se, že i oni budou muset ještě zapracovat.

No jo no, proto take nebudu za rok uz moc parkovat na modrych zonach! Mam moc velke emise :D.

Ale ono je to proste o tom zpusobu vypoctu. Emisne to plug-in hybridy plni, protoze se pocita s vybitim baterie. Full hybrid nema moc z ceho vybijet, takze ma smulu ;).

Ono ty parkovací zóny a další výhody pak rychle vymizí i pro ty plug-in. Vím, že se teď počítá (nebo už to možná je dokonce možné) i s dálničníma známkama zdarma, využití bus pruhů a podobně.
Nicméně, jak potom bude plug-in mít každá automobilka a minimálně firmy tyhle auta začnou ve velkém používat, tak rychle stát zjistí, jak moc na bezplatných dálnicích tratí a že BUS pruhy jsou už skoro ucpanější než ty klasické a zůstane to jen pro full-elektro.:D

A pak náhodí ještě spotřební daň na elektřinu a budeme tam kde jsme.

Tak ... SUV-hateri a modni policie ... sezerte me! :p

Tak tako vypada muj novy vuz. Konecne se s nim muzu vydat nekam na vylet. V pondelni vyzvenut od dealera a ustajen ve WrapStyle, odkud jsem jej dnes odvezl. Jeste tam par drobnosti chybi, ale to se dotahne (napr. zadni logo Toyoty).

A aby to bylo barevne sladene, musim pouzit smilika :cool::cool::cool:!

20190913_165930-opt.jpg 20190913_170009-opt.jpg

BTW. syn se chtel hned divat do motoru a ta kapota vazi snad min, jak pulka kapoty GJ.

Designovka, hlavně s tím moc nedivoč
Take jsem dnes na to video koukal. Ale po km77 uz mam trosku predstavu, co je to zac. V praxi jsem zatim jeste nezkousel :D.

@Ter Leeloo II Podívej myslím to v dobrém, ale jseš dobrý ÚCHYL. :D Ta barva má koule. :D
Je to trosku zase zmena od cervene :D. Ale myslim, ze kdyz se nam podari nekdy zaparkovat obe cista auta k sobe, tak to bude pekne i vedle sebe. A pak uz k tomu dotretice neco jako Opel Insignia v Greenery barve ... :D

67-0e1be904.jpg

Tak tako vypada muj novy vuz. Konecne se s nim muzu vydat nekam na vylet. V pondelni vyzvenut od dealera a ustajen ve WrapStyle, odkud jsem jej dnes odvezl. Jeste tam par drobnosti chybi, ale to se dotahne (napr. zadni logo Toyoty).

Zobrazit přílohu 24068 Zobrazit přílohu 24069

BTW. syn se chtel hned divat do motoru a ta kapota vazi snad min, jak pulka kapoty GJ.

Tipuji správně, že je to foceno na OC Letňany?

Ano, OC Letnany ... jen jsem chtel po ceste z WrapStyle nekde zastavit a udelat si par prvnich snimku ;).

Zobrazit přílohu 24068 Zobrazit přílohu 24069

Plastovanim to nemá daleko do CX-30, ale má nějaký význam ten vyčnívající zadní nárazník? Zatím jsem si ho na RAV4 nějak extra nevšiml, možná vynikne díky té barevné kombinaci. Jinak pěkný vůz, tak přeji jen spokojené kilometry ;)

Hadej, jakou mam prezdivku na tymovem Slacku, kde nekdo tenkrat dostal napad, ze budeme vsichni pouzivat Smouli jmena? :D

... má nějaký význam ten vyčnívající zadní nárazník? Zatím jsem si ho na RAV4 nějak extra nevšiml, možná vynikne díky té barevné kombinaci.
Ono to vynikne asi proto, ze na nem mam modrou folii. Normalne ma RAVka na prednim a zadnim narazniku cast hladkym sedym/stribrnym plastem. Ja tu sedou mam prefoliovanou.

Vyznam neznam, asi jen design.

Back