honza85
nový člen
- 9
Já jsem měl v létě pujčený Cadillac XT5, atmosferický 3.6l (310 hp) a teda po sešlápnutí plynu se taky žádná sláva nekonala. Ani na sport režim... jasně, v otáčkách to vcelku jelo, ale na V6 mi to přišlo dost divné a měl jsem pocit, že má M3 165 by na tom bylo podobně. Ale možná to zdání - odhlučnění, vyšší posez? Každopádně, celkový dojem byl dost mdlý na tak silné auto. Že nastavení těch amerických převodovek bylo o tolik jiné, než v EU? Nemám možnost srovnání, doma jezdím manuálem.
Tak v Americe je (byl) tohle takový základní motor. Měl jsem ho v půjčeném Chargeru a Voyageru a taky žádná sláva. Ale ten zvuk je líbivej.
Já ta byl letos dvakrát a měl jsem půjčený Chevrolet Suburban a pak Tahoe (oboje V8 5.3l myslím že 355 koní) a to se mi líbilo moc. Ne teda že by to jelo jako střela, ale to, když na to člověk šlápnul, jak se rozvrněl motor, auto zhouplo a vyrazilo vpřed bylo dost návykový. Samozřejmě uvnitř brutální prostor. A vtipné je, jak je to velké a když člověk kouká na ty evropské SUV jako na relativně malá auta. A spotřeba celkem pohoda okolo 10 litrů na 100. Což při o něco nižších cenách PHM vyjde na provoz jako normální auto u nás. A to jsem měl s kamarádem nejdřív půjčený Chevy Equinox 1,5l turbo, který jsem pak tedy vyměnili protože nám přišel málo americkej (měl jen 4 válce). Je teda fakt, že Chevy V8 občas v rámci úspory paliva taky 4 válce vypínal.