• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Cizí značky aneb proč být (ne)věrný japoncům

Bylo to rychlé. Gratuluju, a pro červené sedačky mám slabost, závidím... u Mazdy mi v rámci anniversary edice unikly, kdo je taky mohl čekat :).

Poslední úprava:
Napriklad na Volvo foru jsem 6let. Volvo jsem mel 10mesicu...

Je tam nekolik prebehliku k Jaguaru, Toyote, Lexusu a par vrcholnych zradcu s Bmw.

Plus 50% se sluzebnimi Octaviemi :D taky jeden co ma cisternu ZIL :D

Nicmene prinejmensim me zajima tvuj zivot s novym hybridem.

Ja mam aktualne dilemu. Uvazujem, co bude po mojej 6 GH. V hladaciku je toho viac, ale aktualne je moj favorit Opel Insignia GSI po fl so 169kw a 4x4. Ak vezmem do uvahy, ze chcem aspon tych 170kw, 4x4, benzin, priestor pre rodinu, dobry a komunikativny podvozok (rozumej zabava za volantom v ramci moznosti tak velkeho auta), je podla vas nieco lepsie?
Zvazujem Guliu - vyssi vykon, lepsi podvozok, vyssia cena aj strata hodnoty, otazna spolahlivost, zastarala komfortna technika
Merc CLA Shooting brake - top komfortna vybava, vysoka cena (asi skor jazdenka), otazny podvozok v porovnani s ostatnymi, skor len vysoky vykon podla motorizacie
Nova Mazda 6 so 6 valcom SkyX - zatial netusim kedy a za kolko
Budem vdacny za pohlady, skusenosti, pripadne usmernenie

Nekde jsem zachytil, ze Insignia GSI uz je zrusena, ne? Ani na nemeckem webu opelu ji nevidim, ale mozna spatne hledam.
Giulia je mala, nebo mi tak aspon vzdycky proti Mazde 6 Sedan prisla (a Mazda 6 neni tak velka, jako Insignia).
CLA Sh. B. - taky bych si nebyl jisty prostorem pro rodinu vzadu.

Radu, co je dnes nejlepsi, nemam, ale nekde jsem zachytil, ze v USA zacala nasledkem zvyseni cen ropy (a asi i progresivnima ekonaladama) dost padat poptavka po SUV a lidi zas zacinaji chtit mensi nizka dlouha auta, s nizkou spotrebou, kterych je nedostatek, takze pokud porad plati, ze budeme nasledovat USA, muzeme se za par let dockat zvraceni zvraceneho trendu SUV a tedy i vetsiho vyberu "normalnich" aut. Z me zkusenosti je rozdil Mazda 6 vs. CX-5 AWD 2 litry na sto, pri shodnem pouzivani, v obojim shodny motor... takze SUV jako recept pro kazdeho mi fakt smysl nedava.

Sam jsem zvedavy, kam to casem povede. Ja asi nemam potrebu ukojit svym dojizdecim autem sportovni choutky (na jinem miste mazdaklanu ctu o tom, ze nekteri s temito auty jezdi v serpentinach tak, ze "spali" brzdy; na to bych si koupil 370Z, BR-Z nebo MX5), spis me laka ticho a prijemne chovani podvozku, takze se mi aktualne nejvic libi Lexus ES300h, ale svezt jsem se nebyl...

Poslední úprava:
GSI na SVK je este aktualna. Prave preto, volal mi dealer a vravel, ze do pol roka ju vypnu. Mam sa ist previezt v najblizsej dobe, kedze ju tu nemali, tak som skusal len 149kW GS line. Ta Insignia mi pride taky naj kompromis vo vsetkom, co hladam. A do 6 valca pojdem neskor (Mazda SkyX snad bude este o tych 5 rokov).
Ten Lexus je tiez zaujimavy, ale zas ten podvozok... S tymi brzdami, to som bol ja :D Prave preto, ze zatial nemam priestor na 2 auta a chcem univerzal. Aby ked idem sam, aby to bolo aspon trocha zabavna jazda. Urcite pride cas, ked bude jedno rodinne auto na pohodlie a ticho a druhe na zabavu. Ale este neprisiel :)

...tak jako jestli GSI jeste jde, myslim ze neni co resit... @shr3k je s ni spokojeny, ne? :). Oprava - koukam do podpisu, a shr3k asi nema GSI...
I muj oblibeny recenzent Muldix ji tady dost chvali:

GSI na SVK je este aktualna. Prave preto, volal mi dealer a vravel, ze do pol roka ju vypnu. Mam sa ist previezt v najblizsej dobe, kedze ju tu nemali, tak som skusal len 149kW GS line. Ta Insignia mi pride taky naj kompromis vo vsetkom, co hladam. A do 6 valca pojdem neskor (Mazda SkyX snad bude este o tych 5 rokov).
Ten Lexus je tiez zaujimavy, ale zas ten podvozok... S tymi brzdami, to som bol ja :D Prave preto, ze zatial nemam priestor na 2 auta a chcem univerzal. Aby ked idem sam, aby to bolo aspon trocha zabavna jazda. Urcite pride cas, ked bude jedno rodinne auto na pohodlie a ticho a druhe na zabavu. Ale este neprisiel :)
Popravdě do GSi jsem chtěl jít taky, ale nakonec jsem si to rozmyslel a pořád čekám s čím přijde Mazda. Mě osobně odradil ten 9 stupňový automat, jinak jsem byl spokojený. Měl jsem ale při jízdě pocit, že to pořád řadí a řekl bych, že je to i dost uchlastané. Každopádně za mě krásné auto a hlavně ty GSi sedadla jsou super.

@shr3k nemá GSI, ale má něco, co GSI pojede s prstem v nose - jen je to o něco vyšší a pohodlnější. :)
Myslis, ze pojde ten novsi 169kw tiez ladit podobne ako staru 191kw verziu? Ze sa z toho bude dat dostat viac?

Myslis, ze pojde ten novsi 169kw tiez ladit podobne ako staru 191kw verziu? Ze sa z toho bude dat dostat viac?
Ne zatím nejde, ani ŘJ motoru, ani ŘJ převodovky. U Chevroletů Camaro to řeší Američani už 3 roky, zatím se nepodařilo.

Tak pořád řešíme ten malý crossover v automatu pro tchýni a dodací lhůty aut jsou teď šílené.
Kia Stonic s aut. 8-10 měsíců minimálně, skladovky dá se říct neexistují. Yaris Cross v ČR kompletně vyprodaná kvóta pro tenhle rok. Nyní dodání za 15 měsíců. V Belgii by to nebyl problém objednat - dokonce s dodáním za 4, max. 5 měsíců, ale cena o 5000 EUR vyšší.: unamused:
Škoda očekává každým dnem, maximálně týdnem, že výroba Kamiqu se kvůli kabelům z Ukrajiny zastaví.
Už to vypadá, že se výběr bude muset rozšířit i o Crossland, 500x a Vitaru. Teď by se nám hodila ta CX-3, kterou už Mazda vyřadila z nabídky.

V Polsku by to nešlo ?

https://www.toyotabronowice.pl/new-cars/yaris-cross/ (707 kladných hodnocení na googlu a 4,7 z 5)

Navíc to máš do Krakowa kousek. Základní výbava vyjde v PL asi malilinko dráž a pak už to jde níž. Na nejvyšší výbavě je to dokonce levnější při kurzu 5,25CZK/1zlotý dokonce o cca 50 000kč.

Já se Polska nebojím a auto bych tam klidně koupil. Záruka platí globálně, tak co...

@jirka87 Díky, minimálně to tam můžu zkusit poptat. Taky nemám s Polskem v tomto ohledu žádný problém. Jen to všechno zařizujeme z Belgie a vím, že se tam fyzicky nejspíš nedostanu, ale tak pak výsledné zvažování není na mě a auto není pro mě, takže toto už kdyžtak bude na jiných. ;)

Tak pořád řešíme ten malý crossover v automatu pro tchýni a dodací lhůty aut jsou teď šílené.
Kia Stonic s aut. 8-10 měsíců minimálně, skladovky dá se říct neexistují. Yaris Cross v ČR kompletně vyprodaná kvóta pro tenhle rok. Nyní dodání za 15 měsíců. V Belgii by to nebyl problém objednat - dokonce s dodáním za 4, max. 5 měsíců, ale cena o 5000 EUR vyšší.: unamused:
Škoda očekává každým dnem, maximálně týdnem, že výroba Kamiqu se kvůli kabelům z Ukrajiny zastaví.
Už to vypadá, že se výběr bude muset rozšířit i o Crossland, 500x a Vitaru. Teď by se nám hodila ta CX-3, kterou už Mazda vyřadila z nabídky.
Zkoušel jsi Hyundai Bayon? Sice se nedělá v Nošovicích, ale v Turecku ...

@Go56 Přiznám se, že z mého pohledu je Bayon asi to nejosklivejsi v současnosti prodávané auto. :laughing: Ale jelikož se nejedná o auto pro mě, tak tento tip předám dál. :)
Uvidíme, teď nám Seat udělal hodně fajn nabídku na Atecu (FR v opravdu pěkné konfiguraci), nicméně v černé barvě. Což opět spíše neprojde. :laughing:

@Go56 Přiznám se, že z mého pohledu je Bayon asi to nejosklivejsi v současnosti prodávané auto. :laughing: Ale jelikož se nejedná o auto pro mě, tak tento tip předám dál. :)
Uvidíme, teď nám Seat udělal hodně fajn nabídku na Atecu (FR v opravdu pěkné konfiguraci), nicméně v černé barvě. Což opět spíše neprojde. :laughing:
No, Bayon není ani podle mého gusta zrovna krasavec, ale zejména tchýně mívají někdy zvláštní vnímání ... ne, vážně: co se komu líbí či nelíbí, je dost individuální. Ale pak je něco, slovy Malého prince: " co je důležité, není vidět očima". Prostě něco na tom autě na tebe tak zapůsobí, že si řekneš, že to je to pravé. Hlavně ať si různé možnosti řádně vyzkouší ... pak budeš mít spokojenou tchýni ?

Back