• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Co vás naštvalo?

Pokud něco takového existuje, tak se divím, že mi to nenabídli. Týpek na Spořilově mi tvrdil, že dřív chodily nalakované, ale že teď přijde většinou černá (abs plast) a musí se nalakovat. Nelakovaná krytka stála 460 a lakování 520 (mám LED)

Jo už to vidim. Tak to začali šetřit, protože dřív se opravdu dala koupit už v laku.
S tím lakem měla kód G46L-50-A11 A83 a teď už tam svítí jen nenalakovaná G46L-50-A11 BB

Kdyz to tam zafixuje natvrdo, tak si moc nepomuze, protoze blb mu ve snaze to vydolovat znici vsechno okolo.

Mne sveho casu takhle furt mizela krytka ostrikovacu xenonu u MK3 Mondea o_O

Dnes cestou z práce pár metrů od domu cukání a kontrolka motoru, ABS a DSC. Jelikož je tma tak teď těžko co hledat. Dnes se mi bude usínat blbě.

Mě tuhle dostalo lak na nových autech v Salonu. Tak si tak jedu vyzvednout něco do Auto Louda v Počernicích. Ten mimochodem i nové vozy parkuje přímo u silnice pod širým nebem. Takže z jedné strany třesk od aut, sračky z nebe a z opačné strany železné piliny od brzdicich vlaků. Po nějakém čase to nějaký pitomec z dílny umyje starým hadrem a lak samý skrabanec. Auto pak stojí v salonu a má cenovku třeba 1500 000kc. Já koukám a prodejci říkám.. To nemyslíte vážně tohle to. On na mě větou. Pane, tohle mají dnes všechna auta už po lakování z výroby. Tomu se neubranite. Říkám.. A co takhle postavit jednoduchou stavbu nad tím parkovištěm a auta uvnitř skladovat pod plachtou. Ono by to pak vypadalo asi jinak.. Že. Nechápu. Já si drbu hlavu že mám vlasecnice na 5 let starém autě a ono totéž mají i auta s najezdem 4km a vysoko s cenou nad milion. Stejně dodrbana byla uvnitř všechna auta. Žádné nemělo top lak. Všechna auta úplně nová. No neber to. Ihned ze salonu rovnou na rozlesteni.

Samsung S22 256GB Tapatalk

No a pak ti zde nějaký místní odborník na všechno bude tvrdit, že detailing u nového vozu netřeba 😹.

Já jsem před pár lety, když jsem pro něco zabloudil k Hoškovi, koukal na laky na těch strojích za 2.5 a více. Sice to nebylo zaflákané zvenku, ale zase ten krásný pomeranč, co na nich byl 😹.

Nejvíc mě bavili ti š.linci, co tam pracují. Doma to žere chleba s taveňákem, ale na salůnu se každej tváří jak prezident zeměkoule 😹.

Tak dnes ráno přijdu k autu,chci nastartovat a jenom cvaknutí a rozsvítila se diskotéka.😡Nechápu kde udělali soudruzi z Hirošimi chybu? Včera jsem se necelé dvě hodiny hrabal v autě a musel jsem mít otevřené dveře.Ráno baterie low.😕Je divné, že se to tak vybíjí a to jsem ani neměl v interiéru zapnuté světla.Ještě, že mám start jumper,na první ťuknutí hned naskočila...mrcha.🤣

Pár hodín je ešte v pohode. Yaris Hybrid (aj Mazda 2 hybrid, aby sme neodbočovali od témy) sa vybije asi za pol hodinu. Naposledy to zvládli v pneuservise, kde chceli nechať zaradený neutrál a pritom sa nedalo auto úplne vypnúť. Ale asistenčná služba funguje fajn a pán z odťahovky presne vedel, čo sa stalo.

Pár hodín je ešte v pohode. Yaris Hybrid (aj Mazda 2 hybrid, aby sme neodbočovali od témy) sa vybije asi za pol hodinu. Naposledy to zvládli v pneuservise, kde chceli nechať zaradený neutrál a pritom sa nedalo auto úplne vypnúť. Ale asistenčná služba funguje fajn a pán z odťahovky presne vedel, čo sa stalo.
No už se mě to párkrát stalo většinou při vysávání a detailingu interiéru(to už většinou dávám auto na nabíječku),ale včera mě to nenapadlo.🤷Start jumper je jistota,už se mě to 3x vyplatilo.👍

Pokud se baterie vybije za půl hodiny otevřeného auta, tak baterie není v pořádku. To by znamenalo i u ne zcela nabité baterie trvalý odběr třeba 50A. Pokud se baterie vybije za několik hodin otevřeného auta a je prokazatelně v pořádku, tak podle mě není v pořádku auto. Znamenalo by to třeba trvalý odběr 10A. Leda, že by bylo puštěné nějaké super audio :cool:
Spíš bych tipoval, že baterie byla dlouho málo nabitá. U déle držených skladovek bych podezíral bych prodejce aut, že se o baterii nestaral, u prodejců baterií to může být podobné. Ve výsledku na nízkou životnost a výše zmíněné problémy doplatí majitel auta.

Včera jsem zjistil, že mám na GG prasklou žárovku, tak jsem šel měnit. Měl jsem tam Osram Night Breaker H1. Musím říct, že kvalita těchto žárovek nic moc. Byly tam necelý rok a obě úplně černé, jedna už byla prasklá, druhá to měla za pět dvanáct. Škoda, že sem je nevyfotil, ale naštvaný jsem je hned hodil do popelnice :D Ano, když jsou nové, nesvítí to špatně, ale degradace je teda hodně rychlá :)
Polámat tam ruce, aby člověk mohl vyměnit žárovku a nemusel rozmontovat půl auta, je taky zážitek pro fajnšmekry :D

Včera jsem zjistil, že mám na GG prasklou žárovku, tak jsem šel měnit. Měl jsem tam Osram Night Breaker H1. Musím říct, že kvalita těchto žárovek nic moc. Byly tam necelý rok a obě úplně černé, jedna už byla prasklá, druhá to měla za pět dvanáct. Škoda, že sem je nevyfotil, ale naštvaný jsem je hned hodil do popelnice :D Ano, když jsou nové, nesvítí to špatně, ale degradace je teda hodně rychlá :)
Polámat tam ruce, aby člověk mohl vyměnit žárovku a nemusel rozmontovat půl auta, je taky zážitek pro fajnšmekry :D
Taky jsem dal manželce na starýho Fiata nějaký líp svítící Philipsy, a vydržely necelý rok, holt je to daň za líp osvětlenou cestu, bohužel vyšším výkonem se víc hřejí a rychle odchází. Tak jsem tam dal obyč a ty vydrží min rok. A nemá třeba Osram už na tvé auto ofiko LEDky ?

Já měl na Fiatech i na MX5 Starline bílé.Píšou, že mají o 50% větší svítivost než normální žárovky.Nemůžu potvrdit jestli je to o 50%,ale svítí to líp.😁A ať si říká kdo chce co chce,ale za mě žárovky Starline úplně v pohodě.Ve všech autech vydrželi poměrně dlouho a za tu cenu super.👍

Taky jsem dal manželce na starýho Fiata nějaký líp svítící Philipsy, a vydržely necelý rok, holt je to daň za líp osvětlenou cestu, bohužel vyšším výkonem se víc hřejí a rychle odchází. Tak jsem tam dal obyč a ty vydrží min rok. A nemá třeba Osram už na tvé auto ofiko LEDky ?
Možnost přeLEDkování jsem konzultoval s mistrem LED osvětlení @Natural, ale bohužel není pro GG žádná "ideální varianta".
Každopádně jsem s Robem prokonzultoval úskalí těchto světel a rozhodl jsem se experimentovat :D Objednal jsem LEDky od Phillips, musím nechat naskenovat plastovou krytku, vymodelovat a vytisknout hlubší, aby se tam LEDka vlezla i s chladičem, udělám do krytky dírky, aby mohl teplý vzduch odejít a dírky zaslepím membránou, aby nemohl dovnitř prach a vlhkost. Při troše štěstí bude fungovat a žárovky se neupečou :D

Poslední úprava:
Vedle něj fakt jet nechceš. Fotka není extra kvalita, ale asi se nějaký zámečník rozhodl pro transport plotu využít služeb fabie a 4 gumicuků. :scream:Zobrazit přílohu 49032
To vypadá na nějakej plot na ohradu. By ho tam měli zavřít, než dostane rozum ...

Ten kdo řídil to bávo s plátěnou střechou musel mít větší strach než Ty :grinning:

Back