• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

Ty Benziny/Orlen Express začaly teprve před týdnem kopírovat ceny Tank Ono. V Budějcích tam ale skoro nikdo nejezdí, vždy jsem tam sám nebo maximálně ještě jedno auto, nechápu. Asi se lidi bojí tankovat tam, kde nemaj klasickou pokladnu.
Já jsem na tý samoobslužný Benzině furt :D Tankuju tam všechny auta.

Škoda že aspoň Benzina nemá ceny online. Spoliehať na 2-3 dni staré dáta na mapy.cz alebo miestami fake ceny z waze je dosť nepraktické.
Doporučuju aplikaci iPumpuj. Myslím že je jen na iOS ale.

Já jsem na tý samoobslužný Benzině furt :D Tankuju tam všechny auta.
Já do nedávna hledal vždy nejlevnější, takže buď Globus, Makro, Jihotrans (tam mám zaměstnaneckou slevu) nebo ten Orlen. A teď už neni co řešit, Orlen Express Retail Park, taky obě auta.

Jenze ONO ma za 39.9 uz od 8.4. Takze vsichni ostatni byli porad zlodeji. Ted se da predpokladat, ze ONO pujde jeste vice dolu.

Jenze ONO ma za 39.9 uz od 8.4. Takze vsichni ostatni byli porad zlodeji. Ted se da predpokladat, ze ONO pujde jeste vice dolu.
Tak se zloději bych byl opatrný... na onu je benzín bez jakýchkoliv aditiv, kdežto na Benzině, OMV apod. je něco přimíchaný. Pokud přidáváš VIF, tak je to asi fuk...

Tak se zloději bych byl opatrný... na onu je benzín bez jakýchkoliv aditiv, kdežto na Benzině, OMV apod. je něco přimíchaný. Pokud přidáváš VIF, tak je to asi fuk...
Pak je tady velká otázka, kolik tam těch aditiv v reálu je :) jestli je to plechovka na cisternu, tak snad radši čistý, ale čerstvý :D

Tak dneska prekvapeni. Benzina na mensim meste N95 43,9, na dalnici 43,9 a prijedu na samoobsluznou benzinu a tam Verva 43,9. Volba je pak jasna?

jj bezobslužná benzina ...stejne jako ONO 39,90...a už tam byl borec i s kamionem (kozlem)..stál jsem za ním víc ja 1/4 hodinu než to tam nakapal do obou nadrží :) ten dokázal udělat frontu :)..ale není se co divit...jinak už to asi pochopilo víc lidí..na Mol nestál nikdo.

No joo ale nejsou v litru aditiva za 3 koruny. Oni tam taky davaji take VIF, co myslis. Ja kdyz si to aditivuju sam VIFem, tak me to vyjde na 0.4Kc/l (ted tedy delsi dobu uz davam jine a to me aditivovany N97/N98 vyjde o 1Kc draz nez obyc N95) A kolik to asi vyjde je, kdyz to kupujou po sudech? Muzu napr. srovnat u Globusu N95 plus (drive drive) za kolik je tam a pak kouknout na MOL. Je to ulne ten samy aditivovany benzin. Takze v Plz na Globusu obyc 95 39.9, ten plus 40.9 a na MOL asi 3km od nej 41.9. Takze jsou tam aditiva za 2Kc, respektive o 1Kc lepsi/vice? Asi tezko. To by plechovka VIFu stala 1000Kc. A i ONO ma tu lepsi 95 a je o 0.6 drazsi.

a podle jejich výtoče bych se kvality nebál. Tam by to palivo mohli čerpat rovnou z cisteren :joy:
Jako i kdyby to bralo o neco vice tak rozdil 3 koruny to znatelne prebije. Benzin mam vyzkouseny ze uplne v poho normalni. Ale na zkousku jsem tam vzal do skoro prazdne 2x 20 litru nafty a na tu z EO a Globusu mi to prislo, ze to jede lepe.

Tak u nás poslední 2 dni ceny u Benziny stejné jako na ONO. S tankartou to vyjde ještě levněji. A všiml jsem si, že nově jsou aditivovaná efecta 95 i efecta diesel.

Ja som včera platil za benzín (na Tesco pumpe) prvýkrát viac ako 2000kč..
Tuším, že do roka sa z plánovaného hybridu/elektra stane hlavné auto a CX-5 bude "víkendovka" :joy:

Som zvedavý o koľko (ne)klesne cena pri znížení dane o 1,5kč.

Tak dnes 7:42 zdražel miestny Globus zo 44,5 na krásnych 45,9 a TankONO poskočilo z 42,9 na 44,5 už včera krátko po tretej poobede.
Asi sa už pripravujú na to zníženie dane.

Jo to bude ono, teď to pěkně zvednou a pak to sníží na to co je to teď.A všichni budou spokojení.Vlk se nažere a koza zůstane celá.??

Jo to bude ono, teď to pěkně zvednou a pak to sníží na to co je to teď.A všichni budou spokojení.Vlk se nažere a koza zůstane celá.??
Nebo v tomto případě vypasený pánové v ropných společnostech. Úplně ne vlci, napadají mně jiná zvířátka. ?

Mno, lítá v tom i Amerika... průměr atakuje 6USD za galon :eek: (6*23,5/3,8 = 37+ Kč/litr).
Asi dost lidí pamatuje galon pod 3USD asi 8-10 let zpět s dovětkem, že je levnější mléka (za 3,5USD či tak něco) ?
"Držme si klobouky..." :rolleyes:

Poslední úprava:
Back