Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Já na Shellce od jisté doby netankuji vůbec, ještě když jsem měl 626 tak se mi po několika nádržích fuelsave 95 tak zhoršil chod motoru a i zvedla spotřeba, že jsem na ně zanevřel. Začal jsem tehdy jezdit na 95 eurooil a zase se vše vrátilo do pořádku...V pátek na Shellce byla 95ka za 45,5 a to jsem bral plnou 57 litrů. Bohužel mi to vydrží asi jenom zase do pátku, tak jsem zvědavý, za kolik to bude tentokrát
Já obvykle na Shellce taky neberu, obvykle na EuroOilu (máme ho vedle firmy) vezmu Optimal bohužel jsem nestíhal a nádrž byla na dně, tak se nedalo nic dělat dávám ještě i VIF, tak snad to nebude taková hrůzaJá na Shellce od jisté doby netankuji vůbec, ještě když jsem měl 626 tak se mi po několika nádržích fuelsave 95 tak zhoršil chod motoru a i zvedla spotřeba, že jsem na ně zanevřel. Začal jsem tehdy jezdit na 95 eurooil a zase se vše vrátilo do pořádku...
Pekny no, nejen ze SPOLUbanda neeticky a nemoralne zdima svoje lidi nekolik mesicu pres DPH, spotrebni dan i pres EuroOil, ktery se veze jen na vlne zdrazovani vsech, tak jeste to vsichni Cesi SPOLU dohromady zaplatime Polakum a Madarum, kteri davno tankuji levne?. Ale hlavne, ze nejsme cerpacka Evropy?, nebo co mlel za hovna ten debilek. Vzdyt zadny problem, svichny mame na to platit cizi nadnarodni spolecnosti 1000% zdrazeni.Asi tak:
Rafinérie mají Česko v hrsti. Kdo pohádkově těží z vysokých cen u benzínek - Novinky
Marže u prodejců pohonných hmot podle výsledků kontrol ministerstva financí klesají, řidiči přesto nadále tankují za vysoké ceny. Analytici spatřují jeden z důvodů v maržích, nikoliv však u prodejců, nýbrž u rafinérií. Ty v porovnání s únorem v březnu a dubnu vzrostly několikanásobně.www.novinky.cz
Presne, jim se to hodi. Cim drazsi, tim vic prijem z DPH. Nerim tomu, ze na EO neni prostor hodit cenu nizsi i o 5 korun, mozna i vice. A museli by slevnit vsichni, jinak by nikdo jinam nejezdil. Takze bud je tam nekdo debil, kteremu to nedochazi, a nebo nemoralni neeticky vychcanek.Mne vadí, ako štát rieši marže a zisky a sám má na EuroOil rozdielne ceny a riadi sa viacmenej cenami v okolí, ako skutočnými nákladmi + nejaká jednotná marža na liter. Keď to dokáže TankONO, prečo to nemôže rovnako fungovať na EO.
Jo, dokonce jsem si včera propočítával, že bych se vrátil k LPG (a nainstaloval Prins VSI do CX5) a za dva roky bych to měl zpátky. Jenže jak na sviňu mě za dva roky ty obrovské měsíční pracovní nájezdy kilometrů skončí a už budu jen obrazně nedělní čepičkář. Tak to nechám osudu.Ja dneska v CR na "maly" benzince poprvy tankoval pres 50 Kc, presne 50.10 za litr Vervy 100 v Roudnici nad Labem. Nejak se mi darilo trefovat levnejsi 98, pripadne v dobe, kdy to bylo nejdrazsi, jezdit s nizsi spotrebou a min tankovat, ted uz jsem "musel". Parkrat jsem byl na dostrel, treba 47 - 49, ale ted jsem to teda poprvy dal. A zklamani, i kdyz to stoji pade za litr, jede to furt stejne
Zaroven porad nechapu, proc porad jeste vlada neudelala nejakou vyjimku a neschvalila snizeni spotrebni dane a DPH... vzdyt kvuli vyssi vstupni cene maji i rekordni odvod... kdyby to stahnuli na uroven dani, jako meli pred valkou, hned by i v100 stala 45 a n95 pod 40, pritom by "o nic neprisli".
A taky jsem rad, ze jsem asi v nejaky predtuse v unoru objednal dalsi auto v nafte... na tech dlouhejch cestach to udela pri dnesnich cenach litru paliva sakra rozdil. Pokud bude cena litru porad kolem 50, rocne usetrim proti benzin hybridu desitky tisic Kc...
Předpokládám, že vláda nesnižuje tyto daně proto, že to nemá smysl. Když se sníží daň, tak si o uspořenou částkou obchodník navýší marži, a zákazník zaplatí zhruba totéž. Už to tady bylo.Ja dneska v CR na "maly" benzince poprvy tankoval pres 50 Kc, presne 50.10 za litr Vervy 100 v Roudnici nad Labem. Nejak se mi darilo trefovat levnejsi 98, pripadne v dobe, kdy to bylo nejdrazsi, jezdit s nizsi spotrebou a min tankovat, ted uz jsem "musel". Parkrat jsem byl na dostrel, treba 47 - 49, ale ted jsem to teda poprvy dal. A zklamani, i kdyz to stoji pade za litr, jede to furt stejne
Zaroven porad nechapu, proc porad jeste vlada neudelala nejakou vyjimku a neschvalila snizeni spotrebni dane a DPH... vzdyt kvuli vyssi vstupni cene maji i rekordni odvod... kdyby to stahnuli na uroven dani, jako meli pred valkou, hned by i v100 stala 45 a n95 pod 40, pritom by "o nic neprisli".
A taky jsem rad, ze jsem asi v nejaky predtuse v unoru objednal dalsi auto v nafte... na tech dlouhejch cestach to udela pri dnesnich cenach litru paliva sakra rozdil. Pokud bude cena litru porad kolem 50, rocne usetrim proti benzin hybridu desitky tisic Kc...
Obávám se, že to úplně tak nebude. Nedávno proběhla zpráva, že firma MOL v době zdražování navýšila marže desetinásobně. A to zdražování paliv každý den, co tu bylo, taky neodpovídalo cenám za které benzinka palivo koupila - cisterna tam nejezdila každý den, to jen zdražovali co měli v nádrži, protože jim to prošlo. S tím se dá těžko něco dělat, a snížení daní to nespraví.Obchodnici maji marze porad skoro stejny (prinejmensim procentualne), a vcelku dost zanedbatelny na celkovy cene paliv... Kdyby stat snizil dane na palivech tak, ze cena vyjde o 5 Kc niz, opravdu verite nekdo tomu, ze obchodnici si zvednou soucasnou marzi, ktera je kolem 1 - 3 korun, na sedm? A budou to takhle drzet mesice a roky?
@myscho - 98 na onu neni aditivovana, spis se ji snazim moc nebrat a volim ruzny ty "premiovy" brandovy. Obcas jsem ji vzal plnou nadrz pred dlouhou dovolenou, to pak samozrejme udela velkej fin. rozdil a ta jedna nadrz obyc paliva vyjeta v kuse na dalnici asi motoru nic neudela.
V momente kdyby adekvatne snizil cenu EO, at uz by to bylo z jakehokoli podnetu, tak ostatni by museli take. To je cele. Stat ma na to paku nemalou siti svych cerpacek. Jen se ale hledaji vymluvy, proc to nema jit.Obávám se, že to úplně tak nebude. Nedávno proběhla zpráva, že firma MOL v době zdražování navýšila marže desetinásobně. A to zdražování paliv každý den, co tu bylo, taky neodpovídalo cenám za které benzinka palivo koupila - cisterna tam nejezdila každý den, to jen zdražovali co měli v nádrži, protože jim to prošlo. S tím se dá těžko něco dělat, a snížení daní to nespraví.