• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

Jak to v druhe pulce dubna kleslo pod 40, tak se zdalo, ze uz to pujde spravnym smerem, ale ted to zase jde nahoru rychle, jako na zacatku.

V Ostravě ještě včera stála 95 na MOL pod 45 a dneska už jsou ceny všude na 46,90 ale přitom nafta je furt na stejných 47,10 na kterých se víceméně drží několik posledních týdnů. Před pár dny jsem tankoval v Polsku za 7,55 zl asi a říkal si jak to tam zdražili, ale vidím že se tam furt vyplatí zajet :)

U nás je 46,90 už od soboty večer...:mad:

V pátek na Shellce byla 95ka za 45,5 a to jsem bral plnou 57 litrů. Bohužel mi to vydrží asi jenom zase do pátku, tak jsem zvědavý, za kolik to bude tentokrát :D

V pátek na Shellce byla 95ka za 45,5 a to jsem bral plnou 57 litrů. Bohužel mi to vydrží asi jenom zase do pátku, tak jsem zvědavý, za kolik to bude tentokrát :D
Já na Shellce od jisté doby netankuji vůbec, ještě když jsem měl 626 tak se mi po několika nádržích fuelsave 95 tak zhoršil chod motoru a i zvedla spotřeba, že jsem na ně zanevřel. Začal jsem tehdy jezdit na 95 eurooil a zase se vše vrátilo do pořádku...

Já na Shellce od jisté doby netankuji vůbec, ještě když jsem měl 626 tak se mi po několika nádržích fuelsave 95 tak zhoršil chod motoru a i zvedla spotřeba, že jsem na ně zanevřel. Začal jsem tehdy jezdit na 95 eurooil a zase se vše vrátilo do pořádku...
Já obvykle na Shellce taky neberu, obvykle na EuroOilu (máme ho vedle firmy) vezmu Optimal :) bohužel jsem nestíhal a nádrž byla na dně, tak se nedalo nic dělat :D dávám ještě i VIF, tak snad to nebude taková hrůza :)

Nadmerná aditivácia tiež nie je úplne dobrá, riešilo sa to v nejakej inej téme, tak pozor na to ;)

Mne vadí, ako štát rieši marže a zisky a sám má na EuroOil rozdielne ceny a riadi sa viacmenej cenami v okolí, ako skutočnými nákladmi + nejaká jednotná marža na liter. Keď to dokáže TankONO, prečo to nemôže rovnako fungovať na EO.

Asi tak:
Pekny no, nejen ze SPOLUbanda neeticky a nemoralne zdima svoje lidi nekolik mesicu pres DPH, spotrebni dan i pres EuroOil, ktery se veze jen na vlne zdrazovani vsech, tak jeste to vsichni Cesi SPOLU dohromady zaplatime Polakum a Madarum, kteri davno tankuji levne?. Ale hlavne, ze nejsme cerpacka Evropy?, nebo co mlel za hovna ten debilek. Vzdyt zadny problem, svichny mame na to platit cizi nadnarodni spolecnosti 1000% zdrazeni.
Mne vadí, ako štát rieši marže a zisky a sám má na EuroOil rozdielne ceny a riadi sa viacmenej cenami v okolí, ako skutočnými nákladmi + nejaká jednotná marža na liter. Keď to dokáže TankONO, prečo to nemôže rovnako fungovať na EO.
Presne, jim se to hodi. Cim drazsi, tim vic prijem z DPH. Nerim tomu, ze na EO neni prostor hodit cenu nizsi i o 5 korun, mozna i vice. A museli by slevnit vsichni, jinak by nikdo jinam nejezdil. Takze bud je tam nekdo debil, kteremu to nedochazi, a nebo nemoralni neeticky vychcanek.

Ja dneska v CR na "maly" benzince poprvy tankoval pres 50 Kc, presne 50.10 za litr Vervy 100 v Roudnici nad Labem. Nejak se mi darilo trefovat levnejsi 98, pripadne v dobe, kdy to bylo nejdrazsi, jezdit s nizsi spotrebou a min tankovat, ted uz jsem "musel". Parkrat jsem byl na dostrel, treba 47 - 49, ale ted jsem to teda poprvy dal. A zklamani, i kdyz to stoji pade za litr, jede to furt stejne :D

Zaroven porad nechapu, proc porad jeste vlada neudelala nejakou vyjimku a neschvalila snizeni spotrebni dane a DPH... vzdyt kvuli vyssi vstupni cene maji i rekordni odvod... kdyby to stahnuli na uroven dani, jako meli pred valkou, hned by i v100 stala 45 a n95 pod 40, pritom by "o nic neprisli".

A taky jsem rad, ze jsem asi v nejaky predtuse v unoru objednal dalsi auto v nafte... na tech dlouhejch cestach to udela pri dnesnich cenach litru paliva sakra rozdil. Pokud bude cena litru porad kolem 50, rocne usetrim proti benzin hybridu desitky tisic Kc...

Poslední úprava:
Ja dneska v CR na "maly" benzince poprvy tankoval pres 50 Kc, presne 50.10 za litr Vervy 100 v Roudnici nad Labem. Nejak se mi darilo trefovat levnejsi 98, pripadne v dobe, kdy to bylo nejdrazsi, jezdit s nizsi spotrebou a min tankovat, ted uz jsem "musel". Parkrat jsem byl na dostrel, treba 47 - 49, ale ted jsem to teda poprvy dal. A zklamani, i kdyz to stoji pade za litr, jede to furt stejne :D

Zaroven porad nechapu, proc porad jeste vlada neudelala nejakou vyjimku a neschvalila snizeni spotrebni dane a DPH... vzdyt kvuli vyssi vstupni cene maji i rekordni odvod... kdyby to stahnuli na uroven dani, jako meli pred valkou, hned by i v100 stala 45 a n95 pod 40, pritom by "o nic neprisli".

A taky jsem rad, ze jsem asi v nejaky predtuse v unoru objednal dalsi auto v nafte... na tech dlouhejch cestach to udela pri dnesnich cenach litru paliva sakra rozdil. Pokud bude cena litru porad kolem 50, rocne usetrim proti benzin hybridu desitky tisic Kc...
Jo, dokonce jsem si včera propočítával, že bych se vrátil k LPG (a nainstaloval Prins VSI do CX5) a za dva roky bych to měl zpátky. Jenže jak na sviňu mě za dva roky ty obrovské měsíční pracovní nájezdy kilometrů skončí a už budu jen obrazně nedělní čepičkář. Tak to nechám osudu.

A zrovna v Roudnici je TankONO, kde by si to mal za 44,5 alebo 46,5 ak by si bral 98.

Předpokládám, že vláda nesnižuje tyto daně proto, že to nemá smysl. Když se sníží daň, tak si o uspořenou částkou obchodník navýší marži, a zákazník zaplatí zhruba totéž. Už to tady bylo.

Obchodnici maji marze porad skoro stejny (prinejmensim procentualne), a vcelku dost zanedbatelny na celkovy cene paliv... Kdyby stat snizil dane na palivech tak, ze cena vyjde o 5 Kc niz, opravdu verite nekdo tomu, ze obchodnici si zvednou soucasnou marzi, ktera je kolem 1 - 3 korun, na sedm? A budou to takhle drzet mesice a roky?

@myscho - 98 na onu neni aditivovana, spis se ji snazim moc nebrat a volim ruzny ty "premiovy" brandovy. Obcas jsem ji vzal plnou nadrz pred dlouhou dovolenou, to pak samozrejme udela velkej fin. rozdil a ta jedna nadrz obyc paliva vyjeta v kuse na dalnici asi motoru nic neudela.

Neviem ako u vás, ale naša daň z palív sa viaže na objem, nie na cenu za liter. Čiže znížením dane z terajších cca 51 centov hoci aj o 50% by u nás klesla 25 centov za liter benzínu alebo nafty. : unamused:

To chce klid, pade za litr je ještě dobrá cena, až EU zakroutí ruskýmu ropovodu krkem, bude to stát daleko, daleko víc.......?

Obchodnici maji marze porad skoro stejny (prinejmensim procentualne), a vcelku dost zanedbatelny na celkovy cene paliv... Kdyby stat snizil dane na palivech tak, ze cena vyjde o 5 Kc niz, opravdu verite nekdo tomu, ze obchodnici si zvednou soucasnou marzi, ktera je kolem 1 - 3 korun, na sedm? A budou to takhle drzet mesice a roky?

@myscho - 98 na onu neni aditivovana, spis se ji snazim moc nebrat a volim ruzny ty "premiovy" brandovy. Obcas jsem ji vzal plnou nadrz pred dlouhou dovolenou, to pak samozrejme udela velkej fin. rozdil a ta jedna nadrz obyc paliva vyjeta v kuse na dalnici asi motoru nic neudela.
Obávám se, že to úplně tak nebude. Nedávno proběhla zpráva, že firma MOL v době zdražování navýšila marže desetinásobně. A to zdražování paliv každý den, co tu bylo, taky neodpovídalo cenám za které benzinka palivo koupila - cisterna tam nejezdila každý den, to jen zdražovali co měli v nádrži, protože jim to prošlo. S tím se dá těžko něco dělat, a snížení daní to nespraví.

Obávám se, že to úplně tak nebude. Nedávno proběhla zpráva, že firma MOL v době zdražování navýšila marže desetinásobně. A to zdražování paliv každý den, co tu bylo, taky neodpovídalo cenám za které benzinka palivo koupila - cisterna tam nejezdila každý den, to jen zdražovali co měli v nádrži, protože jim to prošlo. S tím se dá těžko něco dělat, a snížení daní to nespraví.
V momente kdyby adekvatne snizil cenu EO, at uz by to bylo z jakehokoli podnetu, tak ostatni by museli take. To je cele. Stat ma na to paku nemalou siti svych cerpacek. Jen se ale hledaji vymluvy, proc to nema jit.

Vsimli jste si nekdo nekde nejakeho slevneni? ONO ani Globus Plz a KV nic. Jen EO a to jen o par desetniku? Nevadi SPOLU to zatahneme vsem okolo?

Brno, všechny Benziny zlevnili Vervu100 z 51,70 na 49,90.

Back