• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Fotky a zážitky z cest

Des to je o ledovci kamzicich a svítící. 9 st. ale nekouká prostě nádhera.

20220607_105021.jpg 20220607_105008.jpg 20220607_122706.jpg

Tak že závěr je 10 dní s MX5 najeto 2800km s průměrnou spotřebou 6,1l/100.
plán vypadal projet Grossglockner, Grimmselpass, Furkapass, Sustenpass, Mattmark - nejvýše položená sypaná hráz v Evropě, Gothard tunel.
A samozřejmě spoustu dalších míst v okolí.
Tak asi tak.

mapy (1).png

Já nemám bohužel foto, ale dnes jsem měl pořádnou husinu v tunelu Sveti Rok v Chorvatsku. Jedu si tak kamionem a najednou strašlivý rachot někde za mnou, který stále sílil.
Vtom mě začne předjíždět jedna uřvaná bestie za druhou, konkrétně jsem napočítal asi 8 Ferrari různých typů, k tomu 3 Lamborghini, 3 Porsche, 2 McLareny, Aston Martin a průvod uzavíral Amg schválený GretouThunbergovou ?

No byl to zážitek, za mě nejlepší zvuk měl Aventador, a zvuk Amg GT byl chuligán jak má být ?

Poslední úprava:
Já nemám bohužel foto, ale dnes jsem měl pořádnou husinu v tunelu Sveti Rok v Chorvatsku. Jedu si tak kamionem a najednou strašlivý rachot někde za mnou, který stále sílil.
Vtom mě začne předjíždět jedna uřvaná bestie za druhou, konkrétně jsem napočítal asi 8 Ferrari různých typů, k tomu 3 Lamborghini, 3 Porsche, 2 McLareny, Aston Martin a průvod uzavíral Amg schválený GretouThunbergovou ?

No byl to zážitek, za mě nejlepší zvuk měl Aventador, a zvuk Amg GT byl chuligán jak má být ?
S Aventadorem mě povozil kamarád a ten zvuk je vážně prasácký.??

Něco podobné tady kdosi už absolvoval na Sněžku a už tenkrát jsem si řekl, že to zkusíme taky.Zatím nebyla vhodná příležitost, až do teď.Východ slunce na Javořině.Náš syn má celkem činorodého pana učitele,a aby se dečka před prázdninami nenudili,vymyslel jim výlet.A protože dečka potřebovali odvoz,tak jsme to absolvovali s nima.Aby zjistil kudy je to nejlepší,tak to chudák minulý víkend šel dvakrát.Jednou z Kamenné boudy a podruhé z Vápenek.?Sraz jsme měli dnes v 1:00 u školy a po přesunu na Vápenky jsme něco málo před druhou hodinou zahájili noční výstup na Javořinu.Cesta nám krásně ubíhala a kolem čtvrté ráno jsme byli na hoře,kde jsme čekali na východ slunce.Naprosto parádní zážitek,který mužů jen doporučit.??

IMG20220626032924.jpg IMG20220626033708_BURST003.jpg IMG20220626035719.jpg IMG20220626035121.jpg IMG20220626044627.jpg IMG20220626045027.jpg IMG20220626050848.jpg

Pěkně :) Děcka mají na učitele štěstí a fotky jsou parádní. Z Vápenek jsou to docela poctivé dvě hodinky chůze. Z Kamenné boudy zase docela pohodička po zelené/modré. Po červené to mám nejradši na kole dolů :)

Pěkně :) Děcka mají na učitele štěstí a fotky jsou parádní. Z Vápenek jsou to docela poctivé dvě hodinky chůze. Z Kamenné boudy zase docela pohodička po zelené/modré. Po červené to mám nejradši na kole dolů :)
Taky jsem to párkrát jel ze všech směrů a na Vápenky je to nejlepší sjezd.?

Tak jsme po delší době vzali Máňu dál než za hunma.?Sobotní den se opravdu vydařil a protože byl v Břeclavi letecký den, neodolali jsme a navštívili ho.Pro letadla a létání mám slabost,tak jsme se museli proletět.??

IMG20220702120442.jpg IMG20220702125049.jpg IMG20220702152603.jpg IMG20220702155114.jpg IMG20220702155727.jpg IMG20220702155532.jpg

Dneska Majdu přešly roupy na Grossglockneru až zanechala pískání brzdami na kluky okolo ;)
Krásné počasí, krásné svezení… a asi taky notoricky známé záběry.

20220703_Majda.jpg 20220703_jezero.jpg 20220703_vodopad.jpg 20220703_Franz.jpg

Přes prodloužený víkend jsme se vydali na cesty po ČR, abychom lépe otestovali, zda Miatě po opravách vše funguje jak má. Jela na jedničku a tak doufám, že podobných cest ještě letos pár stihneme :) Trasa byla včetně dvou přespání, Praha - vodní nádrž Les Království - Hradec Králové - Žamberk - Jeseník a přes Kutnou Horu zpět do Prahy.
Ta radost a mávání kolemjdoucích je hrozně návykové :)

les-kralovstvi.jpg zastavka.jpg

Přes prodloužený víkend jsme se vydali na cesty po ČR, abychom lépe otestovali, zda Miatě po opravách vše funguje jak má. Jela na jedničku a tak doufám, že podobných cest ještě letos pár stihneme :) Trasa byla včetně dvou přespání, Praha - vodní nádrž Les Království - Hradec Králové - Žamberk - Jeseník a přes Kutnou Horu zpět do Prahy.

Zobrazit přílohu 41369 Zobrazit přílohu 41370
Les Království.?Taky se tam chystáme,jenom to máme trochu z ruky.?

Udělej si čas, stojí to za to, byl jsem tam už několikrát, ale já to mám kousek no :)

Les Království také doporučuji a rovnou spojit s obědem v zahradní restauraci hned u přehrady, vaří výborně.

Moje Mazda si teď pojezdila týden po Šumavských klikaticích a u sousedů při výletu na Arber - boží je to auto :heart_eyes: i atest v podobě napakovaného kufru a psů přežila bez problémů, jen po návratu musela projít velkou deratizací :)

0fa17f52-6e61-4dc8-99b5-f81f811a77e4.jpgIMG_8830.jpgIMG_8675.jpgIMG_8690.jpgIMG_8697.jpgIMG_8747.jpg

Zobrazit přílohu 41369 Zobrazit přílohu 41370
Na Lese Království jsme předevčírem byli taky ?

Back