• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Spotřeba CX-5 KF - pochlubte se, za kolik jezdíte

• Vlákno založil Vlákno založil KlikPet
  • Datum založení Datum založení
To asi nepomůže, spíš to tím zapeče, pomůžou spíš ořechy :D

Walnut blasting (čištění/dekarbonizace)
Tryskání ořechových skořápek je proces používaný k odstranění karbonu z ventilů a sání bez potřeby demontáže hlavy motoru. Je to proces podobný pískování, ale tato drť je dostatečně jemná pro zachování integrity částí motoru.

Ty některé spotřeby jsou pro mě dost nepochopitelně vysoké.
Před týdnem jsem jel Ostrava - Praha po D1, v autě 230 kg zboží, tempomat celou dobu na 140, spotřeba 9,3.
Zpátky pak poprázdnu vrchem přes Hradec, tempomat na 120, spotřeba 6,9.
Za posledních asi 10 tis. km mám průměr 7,4.
CX-5 2,5 atmo, rok a něco stará.

Vidim tam par veci:
- nemas ctyrkolku
- mas uz mild hybrid (od roku 2023)
- pokud jsi jel zpatky vrchem tak jsi jel cast cesty mimo dalnici
- mam pocit ze pri 120 to jeste umi vypinat valce

Ja mam zatim prumer 8.8. Kdybych nejezdil casto kratke trasy, tak budu klidne kolem 7.5l.

Naopak, mám čtyřkolku.
Mild hybrid tam je, ale start/stop vždy vypínám.
Válce to vypíná snad až do 130.
Při rychlosti kolem 90 mimo obec to bere dost pod 7 litrů.
Teď jsem jezdil od minulého tankování po městě a okolí, za asi 500 km mám spotřebu 7,0.
Většinou beru Vervu 100 (mám smluvní ceny), případně EuroOil, když je bez těch biosraček.

Mild hybrid a start stop jsou dve ruzne veci. Ta baterka tam dost pomuze ve meste. Jinak to mam stejne, pokud jedu do 90 ustalenou rychlosti tak to toci 1900-2000 otacek a zere to max 5 litru.

To asi jo, při rozjezdu prý ten mild hybrid nějak pomáhá. Obecně jsem se spotřebou velmi spokojený, ty kecy někde na jiných fórech, že atmosféra "žere i trávu kolem cesty" jsou nesmysly neznalých.

Back