Tak mám tedy k Itálii taky 3 žánrové obrázky. Ba dokonce tam něco málo zrovna napadlo, před odjezdem zpět, tedy před týdnem. Nicméně v Dolomitech v okolí Sella Ronda, tedy Val di Fassa, Arabba, Val Gardena, aj., ve větších výškách nad 2000 m neměl člověk ten blbý pocit, že když vyletí ze sjezdovky, přistane v trávě. Něco sněhu i kolem sjezdovek bylo. Sjezdovky samozřejmě perfektní.
Nejdřív si neodpustím ryzí Dolomitskou krásu - pohled od Passo Sella k Sassolungo.
Zde Catinaccio neboli Rosengarten od Carezzy při cestě zpět přes Bolzano. Omluvte poněkud zašpiněnou kastli
. Je v tom focení i kus nostalgie, protože na tom prostředním kopci jsem byl před 11 lety v létě s kamarádem. Ale docela mě mrzela ta cesta z/do Bolzana, protože tehdy se jely nádherné serpentiny a letos nic - dlouhý tunel, jak to ti Italští tuneláři umějí
Zde pohled ze stejného místa, ale na třítisícovky za údolím Isarca až v Rakousku - asi Ötztal a další.
Ale nezírejte na ně moc dlouho a upřeně, ať na vás neskočí koronavirus
Ještě mám inspiraci pro výletníky. Cestou tam v Německu nás navigace, abychom se vyhnuli zácpám, navedla do údolí ještě před rakouskou hranicí mezi Bad Tölz a Achensee, kterým protéká řeka Isara. Nejdříve krásná vodní nádrž Sylvensteinspeicher, kde jsme odbočili ze směru na Achensee na Wallgau, pak celkem normální, pěkná nová prázdná silnice a najednou uzoučká, nádherná cesta, byť spíše pro kola, ale v zimě zážitek, při normální sněhové pokrývce neudržovaná a naprosto neprůjezdná. Jelo nás tam víc, které tam očividně zavedla navigace. Cesta končila ve Wallgau, kde už je normální silnice.