• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?

• Celkem voličů
    38
Nejses daleko od pravdy, už je to nemoc Ale na druhou stranu to auto hodně proháním což spousta zde jezdí ráda na spotřebu takže RIP.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Niekedy nie je na škodu vedieť, čo auto dokáže - z oboch strán. Aj sa poriadne prehnať (s ohľadom na schopnosti vodiča / predpisy), ale skúsiť aj minimálnu spotrebu (s ohľadom na nervovú sústavu vodiča / posádky) :) A potom to "primerane" kombinovať...
U mňa napr 1/2 bežnej posádky celkom nezvláda ostrejšie prejazdy zatáčiek. Takže prvá moja reakcia je "Ak niekomu bude zle, otvorte si okno..." a potom sa podľa farby zmienených členov upravuje štýl jazdy :). Alebo sa dobehne nejaký "slimák" v mieste, kde sa nedá obiehať.

Poniektorí ľudia vravia, že im je zle hlavne v niektorých špecifických autách - aj pri normálnej jazde. Našťastie o Mazde 3 to neplatí.

Takovej řízek po najetí na dálnici,... Kam se hrabe Alcron.
A když není řízek, tak i kuřecí nugety s omáčkou jsou super.
Prostě není čas ztrácet čas někde žraním na parkovišti.

@Pali3x a právě tady je důležitý bejt pořádně nažranej. Když stáhneš okénko a pobleješ si lak jen žaludečníma šťávama, tak u eko laků můžeš zajet rovnou do lakovny. Ale když budeš najezenej a ohodíš si auto jen kusem jídla, tak bude stačit hadice s vodou na umytí.

A dôležité je neposadiť osoby so slabým žalúdkom za seba. Potom sa môže stať, že ten vpredu otvorí okienko a pošle spŕšku na sediaceho vzadu, ktorý sa tiež vykláňa z okna :cool:. Ale ako som písal - Mazda 3 našťastie nie je veľmi "húpavá" a aj keď vyhrážky občas boli, ak "skutku" nedošlo :)

No tak jo, vyflákli jste se na mě, tak jsem si to koupil a přináším zkušenosti :) Napojit na do Karcher byl porod, ale nakonec jsem našel toto
Vše funguje dobře, spojky těsní, trysky tryskají rovnoměrně. Vozíček jezdí hezky hladce, ale na mých zatravňovacích dlaždicích to ideální není :) Jaký je efekt na spodku auta nicméně nevím :) Těch pár minut použití je asi dobrý začátek mytí, ale myslím si, že efekt to bude mít hlavně v zimě.

Keď sme sa tak zažrali do tej údržby a vidím že mnohý z vás používajú vapku a s výsledkom umytia s ňou sú spokojný. Tak ja som si ju kúpil tiež a použil som ju iba raz a aj to iba 5 min. Nechcem tu strašiť a presadzovať si môj názor ale ten silný tlak reže ako sviňa a je nebezpečný pre elektroinštaláciu, ložiská, brzdové manžety a dostane sa do miest kde nevyschne možno nikdy. V podbehoch, blatníkoch, spojkách sú dutiny kde sa za normálnych okolností voda nedostane ale tlaková voda z vapky áno. Ten tlak je ukrutne sitný, skúste si streknúť na ruku.

Viem rada bude striekať z dialky, ale kto to tak robí? Každý má tendenciu striekať z blízky aby efekt bol lepší. Mne napríklad zatlačil tento tlak dovnútra plastovú lištu na podbehu. Možno sriekať gumenné rohožky, na to nie je nebezpečná ale inde može spraviť viac škody ako chosňa.

Poslední úprava:
To sice zní logicky, ale to na to je příliš mnoho spokojených uživatelů wapky. Používám mírně ztlumený výkon (nevím tlak, ale na obrázku je autíčko) a myju asi z 30 cm. Prostě lepší hadice. Ale do podběhů se s tím teda nestydím :)

Keď sme sa tak zažrali do tej údržby a vidím že mnohý z vás používajú vapku a s výsledkom umytia s ňou sú spokojný. Tak ja som si ju kúpil tiež a použil som ju iba raz a aj to iba 5 min. Nechcem tu strašiť a presadzovať si môj názor ale ten silný tlak reže ako sviňa a je nebezpečný pre elektroinštaláciu, ložiská, brzdové manžety a dostane sa do miest kde nevyschne možno nikdy. V podbehoch, blatníkoch, spojkách sú dutiny kde sa za normálnych okolností voda nedostane ale tlaková voda z vapky áno. Ten tlak je ukrutne sitný, skúste si streknúť na ruku.

Viem rada bude striekať z dialky, ale kto to tak robí? Každý má tendenciu striekať z blízky aby efekt bol lepší. Mne napríklad zatlačil tento tlak dovnútra plastovú lištu na podbehu. Možno sriekať gumenné rohožky, na to nie je nebezpečná ale inde može spraviť viac škody ako chosňa.
Bohužel na tom něco bude. I tak velmi často hold myji na wapce ala kýbl a rukavice pač není jiná možnost. Nicméně dnes na baráku ideální oplach hadicí na zahradu s adapterem plus ruční mytí. Též to preferuji raději. Ta wapka stejně důkladně neumyje nikdy a po oschnuti je vidět vždy poloviční výsledek ale jednou jsem omylem přejel proudem přes zápěstí a div mě to nepodrizlo. Ještě týden jsem tam měl opuchly sram bez kůže.

Malá odbočka: nemám kožený interiér. Přípravkem na kůži ošetřuji volant a řadičku. Zbytek (palubovka, madla atp.) dělám přípravkem na plasty. Pocitově bych to spíš dělal tím na kůži. Řešíte to?

@himself pokud si dobře pamatuji tak ty máš nové BP od novoty a sotva rok? To už tě něco přinutilo ošetřit volant i bulvu přípravkem? Já jen že tomu moc nevěřím a pokud to už nebude nutné tak to stále odkládám pač mám pocit že po ošetření už to nikdy nebude stejné jako předtím. Stejně jako když vyperes prvně tričko příkladem.

Auto bylo předváděcí, první registrace jaro 2023. Volant občas tím přípravkem utřu, aby nebyl upatlaný, upocený a hezky voněl. Dělám top ro prevenci a hlavně pro radost.

Malá odbočka: nemám kožený interiér. Přípravkem na kůži ošetřuji volant a řadičku. Zbytek (palubovka, madla atp.) dělám přípravkem na plasty. Pocitově bych to spíš dělal tím na kůži. Řešíte to?
Kromě čalounění používám na všechno Poorboy's Natural look.Na volant pozor!Ten materiál není moc kvalitní.Docela lehce se vyšisuje.😕

Back