• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Karbonizace u motorů Skyactiv-G

To může být dobré si někam zapsat. Málokdo to mechanické tryskani provádí. Navíc mě zaujala informace o vyfucich Fox homologovanych pro Evropu. Podívám se co vyrábí pro BM BN.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Ty jo. Až mě udivilo kolik toho karbonu tam bylo po sotva 100t km. Sám bych se rád podíval na aktuální stav ale nechci kvůli zevní prohlídce měnit těsnění u sání. Zatím sem nahlizel jen přes sundanou klapku a bylo tam čisto a sucho v těch parozích.

Zhcars mě odepsalo že 11tisic včetně DPH a dva dni auto v jejich rukách.

Tak to je skoro dost? A 2 dny? :neutral:

Poslední úprava:
Za mě je to asi taky celkem dost. Počítám že sundají pouze sání a otryskaji odkryte ventily. Neznám tedy rozsah jejich práce ale minimálně to chce koupit nové těsnění na sání 4ks a 1ks na klapku a nevracet ty původní kde může být ta guma za dobu provozu už mimo své vlastnosti. Po sundání klapky od vzduchového boxu je sundání parohu chvilka. Drží asi na 8 sroubech a pak se musí vydolovat ven. Pak postupně otáčí hřídelí a otryskaji zavřené ventily. Ta cena je podle mě hlavně za jedinečnost ukonu pač většina lidí to doma dělat nechce nebo nemůže a většina servisu nabízí dekarbonizaci pouze chemickou cestou.

Tak stejne to budes muset rozdelat a podivat se na stav, protoze dat 11 tycek jen tak zbuhdarma nechces?

Jako 11 je dost, 3ku bych za tu srandu dal :D

Tak stejne to budes muset rozdelat a podivat se na stav, protoze dat 11 tycek jen tak zbuhdarma nechces?
Předpokládám že se dá domluvit natočení krátkého záznamu s pohledem na tvé auto a současně záběr na otryskane ventily. K tomu stačí telefon a minuta záznamu jako důkaz pro odvedení práce.

To jsme se asi nepochopili? Myslel jsem to tak, ze nez vysolis 11, tak asi budes nejdrive chtit vedet, jestli je to vubec potreba?

Jo takhle. No jasně tak to jo. Respektive ikdyby auto najelo ranec km a jelo stále dobře tak nemám důvod tohle absolvovat = tohle absolvuje člověk který má prokazatelně karbon na ventilech.

To jo, ale jak to zjistit jinak nez rozkladem? Neexistuje nejaka metoda jak se tam dostat napr kamerkou?

To jo, ale jak to zjistit jinak nez rozkladem? Neexistuje nejaka metoda jak se tam dostat napr kamerkou?
Odmontuješ zapalovací svíčku a endoskopickou kamerou se podíváš na sací ventily. A nebo po směru nasáváni ji strčit až za škrtící klapku.

Back