Faj že je tu aj takéto vlákno pre jednostopých nadšencov. Pridám aj svoj krátky
príbeh ako som sa do tej jednej stopy zamiloval aj ja.
Robil som si vodičák velké A až po druhej puberte, mal som 52r. dovtedy som motorky príam nenávidel. Syn ich mal tuším 6 a vždy sme sa z manželkou báli aby sa mu nič nestalo. Mňa prinútila situácia s prácou kedy som si povedal že už dosť státia v zácpach a po vodičáku marci 2010 som si kúpil skúter Honda PCX 125 a tých 16 km tam a 16 km späť som vyškerný predbiahal v zácpach a na mostoch. Tento relax som tak miloval že už v v lete som sa vybral do Chorvátska s partou podobných bláznov. Išli sme do Podgori a odtial do Mostaru BiH. A aby toho nebolo málo tak ešte v sezóne z jeným Ostravákom do Puli a dtial do Dubrovníka.
Dlho som s tou kubatúrov nevidržal a nakolko som bol už zrelý pán kúpil si čopra Hondu Shadow 750 r. 2013, ale do práce mi bolo lúto ten nádherný stroj ničiť atk som si kúpil Yamaha X-Max 250 sktorám som nabehal neuveriťelných 84000 km (stav pri predaji) A keďeže ma už Chorvátsko nenáplňalo tak som si dal tour PORTUGAL v r. 2019. a ako čerešničku na torte som išiel aj do Britského Gibraltáru a smutne pozeral na Afriku ktorá bola iba 14 km vzdušnou čiarou a ja som nemal pas ale iba občianku do ktorej mi nevedeli dať pečiatku na vízum. Precestoval som sám 14 krajín lebo nikoho som takého magora nenašiel. Jeden chcel Týždeň na viac a druhý že ma počká na Francúzkej Riviere a bude si kúpať. Za 14 dní (viac dovolenky som nedostal) so spravil 8400 km, nie nieje to preklep
2x som menil motorový olej a bez poruch prišiel šťastlivo domov. Videl som nádherné Monaco, zjazdil Passo Dello Stelvio s každej strany 2x ale to už z kámošom z Brna ktorý bol zhodou okolností v Bormiu IT a tam sme strávil dva Dni jazdenia po Italských dolomitoch.
Zabudol som na Britský Sheffield, kde žil môj syn a s ním išiel do Liverpool a Manchester Prvý krát som jazdil v lavo ale nebol s tým problém až na tie mega kruháče, tam som bol zmagorený a vlastne musel ísť v lavo a na výjazde zase vlavo a radiť sa do opäť do lava, Celé na hlavu, jazdí sa tam velmi rýchlo a nebiť navigácie Garmin ktorá mi pomáhala krútim sa tam doteraz.
Ďalšia moja láska a to Honda Hornet 600 bol síce pecka 75kW ale bol to nahá%c a to bez kritia v predu a aj batožinovom priestore.Po jenej dovlenke a radení milión krát z 2 do 3 a zase opačne plus mom zmokol na trenky som si povedal ideš na Bazoš.
A vlaste už môj román je zavŕšeny ale predsa ešte aby to bolo komplet nasledovala kúpa Hondy Forzi 300, predaná z 28 000 km a štyroch rokov A čo mám dnes, no zase skúter a Hondu ADV 350 r.2022 a myslí že to bude aj všetko. Môj anjel ktorý nadomňou lietal si odviedol skvelú prácu a nechcel ho už Pokúšať.
Na motocykloch som najazdil 200 000 km a myslím že už to bude iba také easy jazdenie.
Moje bejvalky na foto a súčastná ADV-čka 6600 km
Bez kontroly som to odpálil a je tam viac gramatických chýb a jedna technická. Na Yamahe Xmax 250 som najazdi 84 000 km a nie 8 400 km.