• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Klaňáci s jednou stopou

Ale čo? Máš toho asi vela že.

Ja sa práve nachádzam u vás v Písku :)

12147c1453d70b5257fd2c5f201eab16.jpgb935639f99dce9bc9a138999c42cad4e.jpga09a1230b9f544d2ae74117142c1e983.jpg

Poslední úprava moderátorem:
A auto Jarov prečo nie? Majú teraz akcie a skútre za dobrý peniaz.

Poslední úprava:
A auto Jarov prečo nie? Majú teraz akcie a skútre za dobrý peniaz.
Jednak mám své dodavatele DENAR a DyCom (budu od nich brát Forzu 125, aby se to manželka naučila ovládat, než si udělá papíry na A2) a jak píšu, potřebuju koupit ADV350 ve Španělsku, aby mělo tamější papíry a tamější RZ, abych si udělal do budoucna historii u tamějších pojišťoven. Navíc by se mi převoz nevyplatil, ceny jsou tam stejné a ještě absolvovat oser s přihlašováním... Nic pro mě. Prodejce mi to tam prodá už na značkách přihlášených na moje NIE.

Tak k ľahkej 500ke som si prikúpil 790 Rally...jedna z 500 kusov na svete :)

DESE1157.jpg

MS_202404_S4RTSahara-105.jpg

R 1300 GS jede fajn, zkusil jsem před 3 týdny, proti mé aktuální samozřejmě lehoučká motorka

@Forester ADV350 bych chtěl koupit taky, na španělských značkách ale...
"...lehoučká motorka..."
Minule som pozeral (staticky skúšal) na Triumph Scrambler 400X.... To je ľahúčka motorka (cca 179 kg) ;).
Vážne o nej rozmýšľam :heart_eyes:
Scrambler400xxx.jpg
Oproti nej je moje BMW F60GS "mastodont"... A pritom nie je oveľa ťažší (má cca 190+ kg). Asi iné rozloženie hmotnosti.
V poslednej dobe sa mi akosi veľmi páčia jednoduché a funkčné veci. U dopravných prostriedkov tiež efektívne, nie prevýkonované a oku "lahodiace" vozidlá.

"...lehoučká motorka..."
Minule som pozeral (staticky skúšal) na Triumph Scrambler 400X.... To je ľahúčka motorka (cca 179 kg) ;).
Vážne o nej rozmýšľam :heart_eyes:
Zobrazit přílohu 52263
Oproti nej je moje BMW F60GS "mastodont"... A pritom nie je oveľa ťažší (má cca 190+ kg). Asi iné rozloženie hmotnosti.
V poslednej dobe sa mi akosi veľmi páčia jednoduché a funkčné veci. U dopravných prostriedkov tiež efektívne, nie prevýkonované a oku "lahodiace" vozidlá.
To je na mě moc malé. :D Jako svézt se kousek, to se dá, zkoušel jsem třeba Royal Enfield Super Meteor 650, ale pro moji postavu nee.

Mám v merku R 1300 GS (s ASA), Multistradu V4S a v nouzi malou Afriku (s DCT a ES) (tu víceméně kvůli tomu, abych ji mohl servisovat v pohodě na Kanárech). Víceméně každá motorka, co má do 240-250 kilo je pro mě super ovladatelná a lehká, jsem zvyklý na 350.
IMG_20240702_165726.jpg

To je na mě moc malé. :D Jako svézt se kousek, to se dá, zkoušel jsem třeba Royal Enfield Super Meteor 650, ale pro moji postavu nee.

Mám v merku R 1300 GS (s ASA), Multistradu V4S a v nouzi malou Afriku (s DCT a ES) (tu víceméně kvůli tomu, abych ji mohl servisovat v pohodě na Kanárech). Víceméně každá motorka, co má do 240-250 kilo je pro mě super ovladatelná a lehká, jsem zvyklý na 350.
Zobrazit přílohu 52264
Každý to máme ináč 👍
A samozrejme motorku si prispôsobíme aj telesnej konštrukcii :). A ja tak akosi nie som "vzpierač" :)

Po 3 motorkách (kedysi Jawa 350, potom na chvíľu Transalp, a momentálne BMW Dakar) som si povedal, že na motorke nechcem kopec plastov, chcem, aby bola užšej stavby, ľahká a výkon nie je úplne podstatný.
Pozeral som Royal Enfield HNTR 350 - ale to je už priveľmi slabé (cca 15 kW). Jazdí to max 110 km/h ("s větrem v zádech") a to znamená, že človek by pričasto jazdil na takmer maximum ("nesplynúť" s premávkou môže byť riskantné). Takže niečo iné. A ten Triumph je stále cenovo dostupný aj ako nový / zánovný. Potom je tu ešte nový Himalayan 450, ale môjmu "srdcu" sa viac páči Triumph... Motorka je pre mňa viacmenej niečo ako "hračka" - ako zvyknete hovoriť vy Česi - "Kdo si hraje, nezlobí" :grinning:
Samozrejme predpokladom je, že som viacmenej nikdy nejazdil na silnej a veľkej motorke, nemám veľa najazdené na motorkách a nemám ani veľké ambície čo sa výkonu motorky týka - aj tak by som to nevyužil. Jediná zváženia hodná vec je, že silnejšia motorka má lepšie brzdy a podvozok...

Back