Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
No a píšu tam snad něco jiného?Ahoj, @shr3k -ku, v tomhle s tebou nesouhlasim, kurvitko 2valcoveho rezimu tam jiste implementovali jedine kvuli nizsi spotrebe ..tedy flotilovym emisim. Sami od sebe by to tsm nedavali ..neni k tomu zadny logicky duvod. Nebo se pletu a presvedcis me necim co mi uniklo..diky za RE: a pohodovy den vsem
Jak dopadla reklamace? Popisoval jsem to do detailu v tomto vláknu, pokud zabrousíš více do historie, tak to tam dohledáš... . Ve stručnosti, dvakrát to "uznali" a na základě toho řešili uchycení ("centrování") motoru, ale nikdy to nepomohlo. Potřetí mi bylo řešeno, že je to vlastnost a že mám smůlu. Nepomohla ani (teď už vím, že naivní...) komunikace přímo s českým zastoupením Mazdy. Ale jak psal @tommas , byl jsem spolu s pár ostatními jeden z prvních, kteří jsme tento FL model měli a jedni z prvních, kteří jsme to se servisem začali řešit. Také jsem si myslel, že se k tomu Mazda časem nějak postaví a třeba s dalším FL/modelovým rokem se to změní, ale podle toho, co píšeš ty, se nic moc nezměnilo. Ono to ale bude asi opravdu kus od kusu, protože stále nevěřím tomu, že by to bylo jen v subjektivním vnímání toho kterého člověka. Jo a mimochodem, CX-5ka se stejným motorem na tom není o moc lépe. Nebo mám zase smůlu na konkrétní vůz? Nebo je to o tom, jak s autem jezdím? Já 6ku po roce vyměnil právě za novou CX-5ku, ta už byla vlastně o rok novější, a po roce a půl jsem s ní v podstatě tam, kde před tím s 6kou... Ale jak už tu někteří z vás napsali, už to prostě tak neřeším. Našel jsem si stejně tak jak ostatní způsob, jak s tím jezdit (i když v mém případě to třeba není o manuálním podřazení, protože CX-5ka v 2019 modelu ještě neměla pádla pod volantem, takže to manuální podřazení není tak komfortní a jezdit stále na SPORT režim mi nevyhovuje už jen kvůli těm vyšší otáčkám). Každopádně kdyby @shr3k vládnul nějakou silou, jak se toho zbavit, tak ať vědět .Tak to jsi mne tedy moc nepotěšil. Ono se to začalo dít cca po nájezdu 5k km. Předtím ten chod byl kultivovaný a pomlaskával jsem si, jaká je to pohoda. Před nějakým časem jsem si toho všiml a samozřejmě hned začal zkoumat čím to je a pak jsem si vzpomněl na toto vlákno. Takže jsem si krásně dle infotainmentu vysledoval, že se to opravdu děje pouze, když jedu na 2 válce.
Servisy na reklamaci řekly co? Že nic takového nepozorují? Nebo že je to vlastnost?
Nicméně jsem rád, že aspoň ty stěrače necítím . Zatím asi jediná negativní vlastnost na M6 no.
Jo, i u té ještě před rokem nové CX-5ky I proto jsem se trochu vyděsil, jak si psal o tom, že si v showroomu pokukoval po CX-5ce Nicméně, už to neřeším, natož, abych tady na to třeba zakládal v CX-5 sekci nové vlákno Už s tím také nějak dojezdím a pak... Obávám se, že tohle je má druhá a poslední Mazda, přestože se za nimi vždy rád otočím, protože jsou prostě nádherné. Ale tenhle dvouválcový režim, (ne)sklápění zrcátek, lupání od podvozku (na SUVečku???), choulostivý lak, ... Na všechno tady jsou samostatná vlákna. Jasné, tohle už patří na jiné místo tohodle webu, ale tak mi to k tomu všemu nějak pasuje. Každá značka má své, já vím, neexistuje dokonalé auto, ale... Ale prostě tak... @tommas Pochlub se pak, co nakonec vybereš... Ostatním se omlouvám, jsem si vědom toho, že tento můj příspěvek je už na pomezí jiných vláken. Už mlčím@KlikPet Takže se to nakonec projevuje i u té CX-5? Nebo je to o tom, že už víš na co se zaměřit? Já už se to právě naučil nějak vytěsnit. Jen si teda myslím, že za pár let se ty vibrace budou muset na tom motoru nějak projevit. Naštěstí už u toho já nebudu.
Že by zdejší VIN dekodér?btw: nevíte někdo, kde na autě zjistit přesné datum výroby? Prý jen interní informace :-(